Betontegels binnen

Vloerbekleding: combineer verschillende materialen

Er zijn verschillende soorten vloerbekleding om je woning op een aantrekkelijke manier in te richten: parket, natuursteen, keramische tegels, laminaat, mozaïektegels, … Maar wat zou je ervan denken om deze materialen met elkaar te combineren? Dat kan! Ontdek hier de mogelijkheden.

Parket en keramische tegels zijn de ideale combinatie

Het is niet altijd even makkelijk om verschillende kleuren en patronen in je interieur met elkaar te combineren, ook niet op het gebied van vloerbekleding. Maar variatie zorgt wel voor een unieke toets. Zo is parket in combinatie met keramische tegels ideaal. Natuurlijk moet je ze op een andere manier onderhouden. Heb je dat liever niet? Dan kun je in plaats van parket voor keramische tegels met houtlook kiezen.

Verschillende soorten parket: zorg voor een samenhangend geheel

Ook verschillende soorten parket kun je met elkaar combineren. Zaak is wel om de nerfstructuur van de verschillende houtsoorten op elkaar af te stemmen. Zo zorg je voor een samenhangend geheel en creëer je een rustige uitstraling. Kies daarnaast voor houtsoorten met dezelfde toon, zoals twee houtsoorten met een warme of lichte kleur. De afwerking van de parketsoorten mag onderling wel verschillen.

Verschillende texturen

Niet alleen je vloer kan uit verschillende materialen bestaan. Het is ook mogelijk om voor verschillende texturen te kiezen voor de wand en het aanrecht van je keuken. Zo vormt een marmeren aanrecht en een wand met metrotegels een perfect huwelijk.

Overdrijf niet met vloerbekleding

Te veel is natuurlijk nooit goed. Het is belangrijk dat je een evenwichtig interieur creëert. Combineer daarom maximaal drie materialen. Kies je voor hout en tegels? Zorg dan dat ze dezelfde ondertoon hebben. Verf bij voorkeur je muren wit. Zo komt het accent op je vloeren te liggen en blijft je ruimte stijlvol.

Ben je op zoek naar de ultieme combinatie van tegels of parket? Kom dan naar een van onze toonzalen. Onze tegelspecialisten geven je advies op maat.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.