Vloertegels kopen doe je niet op 1-2-3… Net zoals bij wandtegels, dien je bij de keuze van je vloertegels met verschillende zaken rekening te houden! De afmetingen, het formaat, de kleur, dikte en het materiaal zijn daar slechts enkele van.

Wil je vloertegels kopen in Brugge? Kom dan zeker eens een kijkje nemen in onze toonzaal te Brugge. Onze interieurspecialisten en –architecten staan je steeds ten dienst en begeleiden je in de keuze van de perfecte vloertegel!

Vloertegels kopen in Brugge: keuze uit een groot assortiment

vloertegels kopenJe zoektocht naar de vloertegels van je dromen, begint bij het vinden van een toonzaal! Ben jij op zoek naar vloertegels voor badkamer, keuken, woonkamer of terras in de buurt van Brugge? Dan ben je bij Intercarro aan het juiste adres. Onze toonzaal in Sint-Kruis herbergt een zeer uitgebreid assortiment aan:

  • Wand- en vloertegels;
  • Keramische tegels: hoge duurzaamheid en een ongeziene slijtweerstand;
  • Mozaïektegels: geschikt voor keuken en badkamer;
  • Terrastegels: slijtvaste buitentegels;
  • Natuursteen: marmer, leisteen, graniet en ga zo maar even verder!

Vloertegels kopen: enkele tips

Een toonzaal opzoeken is steeds aangeraden in eender welke situatie. Of je nu al een concreet idee hebt hoe het eindresultaat er moet uitzien, of juist niet… Onze toonzalen plaatsen een groot aanbod vloertegels in verschillende contexten, zodat je verscheidene stijlen en inrichtingen tegenover elkaar kan afwegen.

Houd bij de keuze van je vloertegels ook steeds rekening met volgende zaken:

  • Materiaal: keramische vloertegels kennen een opmars omwille van hun duurzaamheid, slijtweerstand en gemakkelijk onderhoud. Let op de porositeit in het geval van natuursteen (zoals marmer, leisteen en graniet), want dit vraagt om extra onderhoudsmaatregelen!
  • Grootte en formaat: wist je dat je de grootte van de tegels kan gebruiken om de in te richten ruimte ruimer of compacter te doen lijken? Leg dus verschillende ontwerpen naast elkaar!
  • Slipweerstand: is van cruciaal belang voor terras- en badkamertegels, die vaak met vocht te maken krijgen! Het formaat, de voegen en de ruwheid van het tegeloppervlak hebben een directe invloed op de slipweerstand. Houd de R-waarde (hoe hoger deze waarde, hoe minder kans op slippen) in het oog en ga op zoek naar vloertegels met slipweerstand van minstens 11 of 12!

Tegeltoonzaal te Brugge: ruime keuze, advies op maat

Een kijkje komen nemen, is de boodschap! Onze getrainde werknemers zorgen voor een gepersonaliseerd advies en onze uitgebreide voorraad maakt dat we in de meeste gevallen meteen kunnen leveren.

Wil je één van onze andere toonzalen bezoeken? Een overzicht vind je hier.

Ontdek onze toonzaal