Heb je net een huis gekocht en is je badkamer aan een grondige renovatiebeurt toe? Dan weet Intercarro ongetwijfeld raad. We plaatsen niet alleen tegels in nieuwbouwwoningen, ook voor de renovatie van je badkamer of keuken staan we paraat. Enkele tips voor de juiste keuze van je vloertegels.

Vocht- en waterbestendige tegels

Als je een woning koopt, heb je meestal renovatiewerken voor de boeg. Ook in je badkamer kan er behoorlijk wat werk opduiken: een nieuw bad, nieuwe verlichting, een moderne douche, … Maar ook je badkamertegels zijn mogelijk aan vervanging toe. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken, want niet elke vloerbedekking is geschikt voor je badkamer. Kies voor vloertegels met een glazuurlaag, want die gaan langer mee en zijn makkelijk te onderhouden. Bovendien zijn ze ook vocht- en waterbestendig.

vloertegels badkamer renoveren keramiek

Keramisch parket: het beste van twee werelden

Parket heeft een mooie en warme uitstraling, maar is niet aan te raden in combinatie met een vochtig badkamerinterieur. Hout zet namelijk uit en vergt veel onderhoud. Een goed alternatief is keramisch parket: keramische tegels met de look van hout. Je badkamer krijgt een warme look, terwijl je tegels in een mum van tijd schoon kunnen worden gemaakt. Ze zijn haast niet te onderscheiden van echt parket en ze zijn niet gevoelig voor vocht.

Vloertegels met hoge slipweerstand

Welke vloertegels je ook kiest, het is belangrijk om rekening te houden met de slipweerstand. Zorg voor een hoge slipwaarde van je tegels, want op die manier vermijd je pijnlijke valpartijen. Heb je een kleine badkamer? Kies dan voor grote tegels, want die laten je ruimte in een oogwenk groter lijken.

vloertegels badkamer renoveren mozaïek

Gloednieuwe badkamer: vloertegels renoveren

Zit je met enkele vragen over de renovatie van je vloertegels in je badkamer? Neem dan contact op met onze tegelspecialisten. Zij zullen met veel plezier jouw vragen beantwoorden. Wil je de verschillende badkamertegels met je eigen ogen ontdekken? Bezoek dan een van onze toonzalen.

Kom eens langs in onze toonzalen