Keramische tegels: elegant en authentiek

De bekendste onder de vloertegels is zonder meer de keramische tegel. Deze tegel is gemaakt van gemalen klei die op hoge temperaturen gebakken wordt. Er bestaan verschillende soorten keramische tegels (terracotta, gres- of faiencetegels), die ingedeeld worden op basis van de manier van bakken en de afwerking. Eén constante: keramiek ziet er elegant uit en tegelijk authentiek.

Waterdicht en vuilafstotend

Als vloerbekleding is vooral de grestegel geschikt, omwille van zijn stevigheid. Daarnaast zijn de tegels zowel verglaasd als onverglaasd verkrijgbaar. Bij verglaasde tegels wordt een glasachtig emaillaagje over de tegel gebakken. Deze laag vormt in feite een waterdichte, vuilafstotende, niet-poreuze beschermingslaag over de tegel. Keramische tegels worden op basis van deze glazuurlaag ingedeeld in categorieën die de geschiktheid voor bepaalde kamers bepalen. Hoe hoger de categorie, hoe beter de slijtweerstand van de tegel.

Gemakkelijk te onderhouden

Keramische tegels zijn gemakkelijk te onderhouden: regelmatig met een zacht reinigingsmiddel de tegels proper maken is voldoende om jarenlang van de elegante en authentieke uitstraling te genieten. We beschikken bovendien over een uitgebreid gamma reinigingsproducten, afhankelijk van het type tegel en de specifieke toepassing.

Voor binnen en buiten

Keramische tegels kunnen zowel binnen voor vloeren of wand als buiten voor terras of gevel gebruikt worden. Bij Intercarro hebben we een groot aanbod van tegels zodat we altijd een oplossing op maat kunnen bieden, die past binnen uw budget. Hoogwaardige kwaliteit, topmerken en aantrekkelijke tarieven zijn daarbij onze belangrijkste troeven.

Op zoek naar keramische tegels? Bezoek onze toonzaal en bekijk met onze experts welke mogelijkheden er zijn!