Blog categorie Tips & Tricks

Op zoek naar tips en tricks voor ieder karwei? Dan ben je bij Intercarro aan het goede adres. Hier tref je een overzicht aan van de blogartikels die voorkomen in de categorie Tips & Tricks.

Vloer leggen of renoveren? Dit zijn dé tegeltrends in 2020!

Ben je uitgekeken op je vloer? Met een nieuwe zorg je in geen tijd voor een frisse wind in je woning. Vind je je weg niet in het uitgebreide aanbod? Wellicht kan je wel wat inspiratie gebruiken. Dit zijn volgens Intercarro, specialist in keramische vloer- en wandtegels, dé 7 tegeltrends in 2020 – welke ga jij in huis gebruiken?

 

1/ LUXUEUS MARMER

De marmerlook blijft ook in 2020 één van de populairste trends in de tegelwereld. De platen blijven groot en bestaan nu in nog meer kleurvarianten. De Marmerlook tovert elke badkamer om tot een ware Spa en brengt luxe in uw leefruimte.

 


2/ XXL en SPECIALE VORMEN

Nog steeds zijn extra grote keramische tegels prominent aanwezig. In alle formaten en in verschillende vormen zoals hexagon, vierkant en kubussen.


3/ DE WARME KOPER EN BRONZEN KLEURSCHAKERINGEN


4/ TERRAZZO

Deze nieuwigheid in 2019 blijft ook in 2020 prominent aanwezig in de interieurdesign.


5/ DE BETONLOOK

Wordt in 2020 nog beter, nog groter en nog uitgebreider.


6/ CEPPO

Haalt u graag de charme van natuursteen in huis? Maar liever met het gemakkelijk onderhoud van keramische tegels? Dan is de grijze Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten, aan een echte revival bezig in een keramische versie.


7/ VINTAGE PATRONEN

Gazzini bracht een mooie collectie vintage keramische patroontegels uit. Hou ze in de gaten, deze tegels breken in 2020 helemaal door.

Tegeltrends 2020

 

Grote opkomst op demo-avond voor vloerders in Gent

Intercarro is naar alle waarschijnlijkheid de creatiefste innovator van tegels en parket.
Elke schakel in onze onderneming is doordrongen van onze focus op kwaliteit. Niet alleen voor producten, maar ook voor service en installatie.

Bouwprofessionals adequaat informeren over de recentste evoluties in vloer- en wandtegels samen met het up-to-date houden van de kennis over “Tools for Tiles” is hierin een essentiële schakel.
En dat de honger naar informatie en opleiding groot is bij vloerders werd bewezen door het succes van de “Intercarro demo-avond voor vloerders” op 10 mei 2019 bij Intercarro Gent.

Tientallen vloerders zakten af naar de toonzaal van Intercarro in Sint-Martens-Latem en waren unaniem enthousiast over de gepresenteerde themata:

 • Tub Finish van Lux Elements
 • Gamma producten met focus op siliconen Soudal
 • Prb : lijmdemo Col Double flex S2 en overzicht lijmen ( pro, monoflex, double flex S2 )  en hun prijzen.

Vloerders, U was geweldig!
Keep up the good work.

Wenst u meer informatie over toekomstige demo-avonden over de Intercarro tegels en producten? Contacteer ons hier.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dé tegeltrends in 2019!

Intercarro biedt waarschijnlijk de grootste keuze verschillende soorten tegels in België. Een tegel zal niet voor niets de meest gekozen vloerbekleding zijn in woningen in 2019. Je profiteert dan ook van veel voordelen bij het laten leggen van tegels in jouw huis.
Heb je binnenkort een verbouwing of zelfs nieuwbouw op de planning hebt staan, maar je weet nog niet wat voor soort tegels je dan eigenlijk moet kiezen?
Bij Intercarro helpen we je graag op weg. In onze blog laten we je alvast meekijken naar dé trends op het gebied van tegels voor 2019. Je wilt tenslotte geïnformeerd jouw keuze maken, toch?

Betonlook: de hype in tegels voor 2019

Wanneer mensen aan beton denken dan denken ze meestal toch dat dit er lelijk uitziet. Men denkt bij beton als snel aan een ruwe, onafgewerkte wand- en vloerbekledingen. Dit cliché gaat alvast niet meer op. Het getuigt vandaag van goede smaak om te kiezen voor tegels met een betonlook. Betontegels zijn in 2019 dan ook weer hot! De voordelen van deze betontegels zijn legio. Ze laten zich perfect combineren met een industriële vormgeving. Zo kan je er voor kiezen om tegels met betonlook te leggen in de woonkamer, om ze vervolgens te matchen met een aantal industriele retrolampen, vintage fauteuils en metalen kachels. Wees er maar zeker van, de industriële uitstraling komt weer helemaal “in the picture” bij interieurdesigners in 2019. Een betonlook vloer is hier het exponent van. Betonlook vloeren hebben iets unieks, en toch ook weer iets klassiek. Betonlook is dé oplossing voor de (ver)bouwers die wel eens iets anders in huis willen hebben met een “out-of-the-box”-ontwerp.

Marmerlook

Marmer wordt al eeuwen gebruikt in interieurontwerpen en versterkt (heren)huizen met een look van grandeur en praal. Alleen, er zit een groot nadeel aan marmer. Het is niet goedkoop en dus voor “the happy few”. Als je heel de woonkamer of de keuken in marmer wilt laten beleggen dan kosten jouw vloeren zoveel als het hele huis! Maar, er is een oplossing. Bij Intercarro bieden we een grote keuze tegels met die schitterende marmerlook. Deze tegels zijn lang niet zo duur als echt marmer, en zijn een even duurzaam alternatief. In combinatie met bvb. lichtgekleurde meubels krijgt jouw interieur gegarandeerd die extra flair die het verdient. Niettegenstaande de meestal lichte tinten van deze marmerlook tegels, zijn ze heel gebruiksvriendelijk. Je kan ze namelijk heel makkelijk schoonmaken. Marmerlook tegels op vloeren en wanden zijn een uitstekende bekleding om stijlvol interieurdesign en duurzaamheid op een geweldige manier te combineren.

Groot formaat tegels: voor zowel wand als vloer

Bij Intercarro zijn deze XXL tegels altijd al ontzettend populair geweest. Die tegeltrend zet zich ook in 2019 gewoon door. De grote tegels geven elke kamer in elk huis een klassevolle uitstraling. In de meeste woningen vindt men keramische tegels die eerder gering zijn qua omvang. Als je grote tegels laat plaatsen dan zal je je distantiëren van de traditionele look en jou helemaal onderscheiden met modern design. Je hoeft ze trouwens niet alleen op de vloer te plaatsen. Je kan de groot formaat tegels helemaal doortrekken naar de wanden en zo een nog strakkere look bekomen. Mocht je het willen dan zou je zelfs ook allebei de opties kunnen combineren, zo kan je bijvoorbeeld hele wanden in dezelfde stijl bekleden. Dit heeft een verruimend effect en ziet er dan ook echt magisch uit wanneer het daadwerkelijk af is. Deze tegels zijn vrij goedkoop en hun looks zal menigéén verbluffen. Een aanrader voor de (ver)bouwers die hun huis een aparte, zeer moderne en strakke, uitstraling willen geven.

 

Woonkamertegels doortrekken tot in de tuin 

Touchstones UNIVERSE | keramische tegels

In België hebben veel mensen een tuin. Een tuin is een plekje waar je helemaal tot rust komt. Even buien genieten zonder iemand aan je hoofd. Alleen bij veel mensen is de tuin niet al te groot, waardoor het vaak lastig is om de juiste partij tegels te kiezen. Waarom er dan niet voor kiezen om de woonkamertegels te laten doorlopen tot in de tuin? Zo krijg je een verruimende optische illusie. Stel je even voor: de tegels van de woonkamer lopen door tot ongeveer vijf meter buiten de tuindeuren. Dan is het precies alsof de woonkamer groter is wanneer de deuren open staan. In de realiteit is dat natuurlijk niet zo, de woning is immers niet uitgebreid. Dit is dan ook de ideale manier om de tuin binnen te halen en de beschikbare ruimte optimaal te benutten!

Tegels in de slaapkamer – ook bij vloerverwarming (#1 tegeltrend in 2019!)


De koudste maanden staan weer voor de deur. Vervelend als je in de ochtend op de koude tegels gaat lopen. Intercarro heeft hier een oplossing voor. Neem, ondanks de tegels, vloerverwarming op de slaapkamer. Onze tegels kunnen namelijk gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Zo heb je nooit geen koude voeten meer door koude tegels. De vloertegels zijn al warm voordat je uit bed bent gestapt. Nu maar hopen dat je ze niet zo lekker vindt lopen dat je nooit meer je slaapkamer uitkomt ;-). Iedereen die het heeft is ervan overtuigd dat vloertegels in combinatie met vloerverwarming, een schitterende oplossing zijn.

 

Schoonmaaktips?

Bij Intercarro krijgen we dikwijls de vraag “hoe nu precies de tegels in huis schoon houden?”. Je wilt uiteraard blinkende tegels hebben. Mat geworden tegels zijn nu eenmaal niet om aan te zien. Intercarro levert onderhoudsvriendelijke AAA-tegels en verkoopt de beste onderhoudsproducten. Er zijn echter ook een economische  “TANTE INTERCARRO-tip” die we je graag meegeven. Zo kan je een spuitfles vullen met schoonmaakazijn. Het werkt iedere keer weer tegen allerlei soorten aanslag of vuil. Spuit een ruime hoeveelheid op de tegels en laat een halfuurtje intrekken. Vervolgens kun je heel eenvoudig met een sponsje over deze plek heen gaan om het schoon te krijgen. Je zal zien dat er geen enkel vlekje meer te zien is. Maar snel verwijderen van drank- of etensresten, zodat ze niet kunnen inwerken op de tegels, helpt ook  natuurlijk. Mocht dit wel gebeuren dan is dit natuurlijk geen ramp. Intercarro heeft voor elk soort tegel zeer efficiënte schoonmaakmiddelen en adviseert je graag.

 

Je leest het, ook in 2019 worden tegels weer razend populair. Of je nu van beton of van marmer houdt, van grote tegels of van klein. Het maakt allemaal niet zo veel uit, het hebben van tegels in huis heeft veel voordelen. Je hebt er levenslang plezier van, ze zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

 

Kijk gerust een beetje rond op de Intercarro-website en ontdek de vele soorten tegels die wij aanbieden. Je vind over bovenstaande zeker nog meer informatie.
Of bezoek één van onze toonzalen en laat je inspireren door de vele belevingsstanden. Het professioneel advies van onze interieurspecialisten en een warm onthaal krijg je er gratis bovenop.

vloertegels

Wat moet je weten bij de keuze van jouw tegels?

Een vloer bepaalt dominant het uitzicht van een ruimte.
Het bepalen van de meest geschikte vloerbekleding en keuze van jouw tegels is dan ook razend belangrijk!

Deze check & balances lijst helpt je bij het kiezen van de tegel die bij je past:

VLOERKEUZE

 • Voor welke vloeropbouw ga ik kiezen? Welke dikte mag mijn vloerafwerking hebben?
 • Is mijn vloerkeuze onderhoudsvriendelijk? Denk aan huisdieren, kinderen … in huis die de nodige vlekken met zich meebrengen.
 • Kan ik mijn gekozen vloertegels combineren met mijn vloerverwarming?

TEGELVLOEREN

 • Het is belangrijk bij de bestelling te melden dat je jouw natuursteentegels zonder voeg wil plaatsen.
 • Kan ik natuursteentegels verlijmen?
 • Hou bij natuursteen ook rekening met een antisliplaag?
 • Laat je vloer na plaatsing voldoende drogen.
 • Je mag een natuurstenen vloer zeker niet afdekken.
 • Vraag aan de Intercarro adviseurs hoe je je vloer het best kan onderhouden.
 • Welk soort keramische tegel kies ik het best? Misschien past keramisch parket beter bij mijn interieur?
 • Bij Intercarro heb je altijd tegels van eerste keuze. Sta even stil over een mooie aansluiting van verschillende betegelde oppervlakken. Hiervoor bestaan specifieke accessoires.
 • Een niet al te lichtkleurig voegsel voor je vloertegels  zorgt voor extra onderhoudsgemak.

PARKET, LAMINAAT EN KURK

 • Haal je parket, laminaat of kurk enkele weken voor de plaatsing uit de verpakking om te ‘acclimatiseren’?
 • Vergeet de uitzettingsvoegen aan de muren niet!
 • Hoe onderhoud ik het beste mijn parketvloer?  Boenen, vernissen of oliën?
 • Heb ik een ondervloer nodig onder mijn laminaat ?
 • Moet ik voor mijn kurkvloer onmiddellijk een beschermlaag voorzien?
 • Controleer de dichtheid van de kurktegel die je wil aanschaffen?

PLINTEN

 • We raden je aan bij een parketvloer stevige plinten te gebruiken (geen dennenhout). Stevigere plinten beschadig je niet met een boen- of schuurmachine.
 • Wist je dat er aluminium plinten bestaan die jouw ruimte een moderne (industriële) look geven.
 • Daarnaast zijn er plinten die je kan overschilderen en versies met ingewerkte kabelgoten voor het wegwerken van bedrading en stopcontacten..
 • Kies zorgvuldig de dikte van de plinten zodat ze de uitzettingsvoeg van de vloer bedekken.

Vraag advies aan de Intercarro interieuradviseurs! (#durftevragen)
Durf te vragen! Vraag ons het hemd van het lijf, want niet voor niets zijn we dé tegelexpert.
Alles waar je een antwoord op wilt hebben kun je gewoon aan ons voorleggen.
Heb je een specifieke situatie, weet je even niet hoe het verder moet? Bel, mail of nog beter, kom langs in één van de Intercarro toonzalen.

………………. (vul maar in)
Hopelijk heb je wat gehad aan bovenstaande tips maar ook wij zijn nooit te oud om te leren en daarom de vraag:
Welke tip heb jij voor ons? Deel ze hieronder met Intercarro! Reacties worden gewaardeerd.

Tegels voor buiten

5 onmisbare tips voor liefhebbers van Belgische blauwe hardsteen

Blauwe hardsteen is duurzaam en heeft een tijdloze look. Wat mag je nog meer verwachten en waarmee moet je rekening houden? Wij zetten 5 tips op een rijtje!

1. Ideaal voor terrassen

Tegels van blauwe hardsteen behouden hun originele look, ook na jarenlang gebruik. Dat maakt ze uitermate geschikt voor terrassen. De hardheid en ondoordringbaarheid zorgen ervoor dat ze tegen een stootje kunnen.

Voor het onderhoud van je terrastegels gebruik je het best een buitenreiniger zoals Lithofin Allex. Ideaal om groene aanslag te verwijderen. Bovendien is Lithofin een natuurlijk product dat – in tegenstelling tot chemische alternatieven – geen schade aan je terras kan berokkenen.

 

2. Tijdloze uitstraling

Ben je op zoek naar tegels met een hedendaags en tijdloos uiterlijk? Dan is blauwe hardsteen je op het lijf geschreven. De unieke blauwgrijze kleur is karakteristiek en past bij alle woonstijlen: van klassiek over landelijk tot hypermodern.

3. Blauwe hardsteen is uitermate duurzaam

Tegels krijgen het hard te verduren, vooral op terrassen, in de tuin en rond zwembaden. Ze moeten bestand zijn tegen extreme temperaturen (zomerse hitte en winterse vrieskoude). Duurzame terrastegels die jarenlang meegaan zijn dan ook een must. Blauwe hardsteen beantwoordt perfect aan die vereisten.

 

4. Kwaliteit verzekerd

Blauwe hardsteen is synoniem met kwaliteit. Deze steensoort heeft namelijk een zuivere en homogene samenstelling. Een terras met blauwe hardsteen herken je meteen en straalt een en al degelijkheid uit.

5. Ga voor het echte werk

De Belgische  blauwe hardsteen wordt onder andere ontgonnen in de Waalse steengroeves van La Pierre Bleue Belge. Deze Belgische variant staat bekend als uitermate duurzaam en betrouwbaar. Blauwe hardsteen wordt ook geïmporteerd vanuit China en Vietnam. Met het blote oog kun je verschil niet waarnemen, maar het is er wel degelijk. Belangrijk dus om je vooraf goed te informeren, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wil je de Belgische blauwe hardsteen met eigen ogen aanschouwen? Breng dan een bezoekje aan een van onze toonzalen. Onze adviseurs geven je maar al te graag advies op maat.

carreaux pierre naturelle

Hoe krassen op natuursteen en keramische tegels voorkomen?

Natuursteen en keramische tegels hebben een natuurlijke en authentieke uitstraling. Heel wat interieurliefhebbers zijn te vinden voor de karakteristieke en bijzondere look, maar natuurstenen en keramische tegels blijven helaas niet gespaard van mogelijke krassen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om die te voorkomen.

Krassen voorkomen: handige tips

Regelmatig onderhoud is een must en nog altijd de beste manier om krassen op natuurstenen en keramische tegels te voorkomen. Daarnaast zijn er nog enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Haar en zand zijn de twee grootste vijanden van natuursteen en keramische tegels op het vlak van krassen. Het is vooral belangrijk dat er geen zand op je schoenzolen achterblijft aangezien dat een schurend effect op de tegels heeft. Een degelijke inkommat kan heel wat onheil voorkomen.
 • Regelmatig stofzuigen is zeker ook een grote hulp.
 • Bescherm je meubels en stoelen met viltjes om krassen te voorkomen.
 • Dek je vloer na plaatsing onmiddellijk af totdat de werkzaamheden zijn beëindigd.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen of ben je op zoek naar advies op maat? Kom gerust langs in een van onze toonzalen. Onze experts staan je met plezier te woord.

terras - bbq

Zin in een barbecue op je terras? Deze terrasvloeren zijn bbq-proof!

De zomer begint pas écht … als je voor het eerste gebarbecued hebt. Dat kun je buitenshuis doen, maar een thuisbarbecue is natuurlijk veel gezelliger. Heb je geen grote tuin? Of vind je barbecueën in de nabijheid van je keuken een stuk handiger? Dan plaats je het barbecuestel gewoon op je terras. Tenminste, als je terrastegels zich daartoe lenen. En dan hebben we het niet alleen over de stijl, maar ook over de gebruiksvriendelijkheid.

Barbecueën in stijl op jouw terras

Een barbecue organiseren gaat vaak gepaard met een heuse gastenlijst. En dat zorgt voor de nodige druk. Want je wil achteraf uiteraard kunnen terugblikken op een avond die van a tot z geslaagd is. Niet alleen de drank en de kwaliteit van het vlees spelen daarbij een rol, ook de omkadering is essentieel. Van aankleding en decoratie tot de essentials. Jawel, ook je terrasvloer speelt een onmiskenbare rol. Hou rekening met volgende zaken:

 • Barbecueën in stijl, dat doet je op een klassevolle terrasvloer. Wat dacht je bijvoorbeeld van natuursteen of keramische terrastegels?
 • Een hedendaags terras herken je ook aan de afmetingen van de tegels. Grote, brede tegels zijn hier de norm.

Keramische tegels of natuursteen?

Wie voor buitentegels kiest, kiest meestal voor keramische tegels óf natuursteen. Maar van welke criteria moet je die beslissing laten afhangen? Wel, grotendeels van de gewenste uitstraling. Natuursteen heeft een uniek karakter, elke steen is verschillend. Natuursteen vraagt echter meer onderhoud in vergelijking met keramische tegels. Bij keramische tegels heb je bovendien meer keuze op het vlak van kleur, formaat en look-and-feel.

Graag een offerte of meer informatie? Neem snel contact op. Wij helpen je graag verder! Op die manier ben je verzekerd van een terras waarop je elke zomerdag naar hartenlust kunt barbecueën.

Betontegels binnen

Vloerbekleding: combineer verschillende materialen

Er zijn verschillende soorten vloerbekleding om je woning op een aantrekkelijke manier in te richten: parket, natuursteen, keramische tegels, laminaat, mozaïektegels, … Maar wat zou je ervan denken om deze materialen met elkaar te combineren? Dat kan! Ontdek hier de mogelijkheden.

Parket en keramische tegels zijn de ideale combinatie

Het is niet altijd even makkelijk om verschillende kleuren en patronen in je interieur met elkaar te combineren, ook niet op het gebied van vloerbekleding. Maar variatie zorgt wel voor een unieke toets. Zo is parket in combinatie met keramische tegels ideaal. Natuurlijk moet je ze op een andere manier onderhouden. Heb je dat liever niet? Dan kun je in plaats van parket voor keramische tegels met houtlook kiezen.

Verschillende soorten parket: zorg voor een samenhangend geheel

Ook verschillende soorten parket kun je met elkaar combineren. Zaak is wel om de nerfstructuur van de verschillende houtsoorten op elkaar af te stemmen. Zo zorg je voor een samenhangend geheel en creëer je een rustige uitstraling. Kies daarnaast voor houtsoorten met dezelfde toon, zoals twee houtsoorten met een warme of lichte kleur. De afwerking van de parketsoorten mag onderling wel verschillen.

Verschillende texturen

Niet alleen je vloer kan uit verschillende materialen bestaan. Het is ook mogelijk om voor verschillende texturen te kiezen voor de wand en het aanrecht van je keuken. Zo vormt een marmeren aanrecht en een wand met metrotegels een perfect huwelijk.

Overdrijf niet met vloerbekleding

Te veel is natuurlijk nooit goed. Het is belangrijk dat je een evenwichtig interieur creëert. Combineer daarom maximaal drie materialen. Kies je voor hout en tegels? Zorg dan dat ze dezelfde ondertoon hebben. Verf bij voorkeur je muren wit. Zo komt het accent op je vloeren te liggen en blijft je ruimte stijlvol.

Ben je op zoek naar de ultieme combinatie van tegels of parket? Kom dan naar een van onze toonzalen. Onze tegelspecialisten geven je advies op maat.

Batibouw 2016

De ultieme tegels: Intercarro is van de partij op Batibouw 2016

Bouwliefhebbers kunnen vanaf 25 februari tot en met 6 maart 2016 weer hun hartje ophalen. Dan vindt Batibouw in Brussels Expo plaats, de belangrijkste bouw- en renovatiebeurs van België. Exposanten uit heel België stellen er hun nieuwe materialen voor. Ontdek hier wat er allemaal te beleven valt.

Batibouw: de grootste bouwbeurs van het land

Op Batibouw vind je tal van innovatieve materialen die je helpen bij het bouwen, verbouwen of herinrichten van je woning. Met bijna 1.000 exposanten en ongeveer 300.000 bezoekers per jaar is deze beurs de grootste van het land. 25 en 26 februari zijn exclusief voorbehouden voor vaklui, maar vanaf 27 februari kun je er als particulier ook terecht. Daarnaast worden er allerlei debatten en evenementen georganiseerd. Aangezien deze beurs de uitgelezen kans is om trends op bouwgebied te ontdekken en te praten met vaklui, is een bezoekje meer dan de moeite waard.

Dit mag je verwachten

Op zoek naar nieuwe tegels voor je woning of terras? Dan ben je bij Batibouw aan het juiste adres. Je vindt er niet alleen een hal met allerlei vloerbekleding, ook ruwbouwmaterialen en meubels worden er in een van de twaalf paleizen tentoongesteld. Dit jaar staan architecten in de spotlights.

Intercarro represented

Zijn je tegels aan vervanging toe of wil je gewoon je hele woning een nieuwe uitstraling geven? Kom dan zeker langs bij de Intercarro-stand op Batibouw. Ook voor terrastegels ben je bij Intercarro aan het juiste adres. Imitatietegels, grote of vintagetegels, parket, … Je vindt het hier allemaal. Je herkent onze stand aan de trendy meubels van Van der Waerden, die je bovendien ook kunt terugvinden op Batibouw in paleis 11 op stand 313.

De designtegels van Intercarro vind je terug in paleis 6 op stand 225.

Cement tegels

Zijn alle tegels geschikt voor vloerverwarming?

Loop jij graag het hele jaar door op je blote voeten rond? In de winter moet je helaas je pantoffels aantrekken … Tenzij je vloerverwarming hebt natuurlijk! Heb je keramische tegels of tegels van natuursteen? Ontdek hier of je ze met vloerverwarming kunt combineren!

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming wint meer en meer aan populariteit. Het grootste voordeel van vloerverwarming is dat dit type verwarming geen ruimte inneemt, in tegenstelling tot radiatoren. Daarnaast garandeert vloerverwarming warme voeten in de winter, of je nu pantoffels draagt of niet.

Tip: kies voor een vloer met een lage warmteweerstand. Zulke vloeren zijn het best geschikt om met vloerverwarming te combineren, omdat ze de warmte goed opnemen en doorlaten.

Keramische tegels: uitstekende keuze

Je vloerbekleding moet niet enkel bestand zijn tegen de temperaturen van je verwarming, maar moet ook in staat zijn om de warmte gelijkmatig te verspreiden. Dat is in het geval van keramische tegels en keramisch parket alvast geen enkel probleem! Het enige waar de specialist rekening mee moet houden wanneer hij vloerverwarming plaatst, is het voorzien van uitzetvoegen. Zo loop je geen risico dat de voegen en tegels gaan barsten of loskomen.

Tip: grote tegels met doorlopende voegen zijn het best bestand tegen vloerverwarming.

Vloerverwarming en tegels uit natuursteen? Natuurlijk!

Als je houdt van interieurs met een pure uitstraling, is natuursteen een echte must in huis. Meer en meer mensen kiezen ervoor in combinatie met vloerverwarming. Aangezien natuursteen een lage warmteweerstand heeft, is het uitermate geschikt voor vloerverwarming. Heb je gekozen voor natuursteen met een lichte kleur? Laat dan preventief een gegalvaniseerd of met kunststof bedekt wapeningsnet in de dekvloer plaatsen. Zo vermijd je eventuele roestvorming.

Na de plaatsing

Is je tegelvloer pas gelegd? Zet dan niet meteen de vloerverwarming aan, maar wacht er nog minstens een week mee. Vraag raad aan een specialistom met zekerheid te weten wanneer je je vloerverwarming mag gebruiken.