Ontdek de mogelijkheden voor uw terras bij Intercarro

Terrastegels: welke kies je het best?

KERAMISCHE BUITENTEGELS

Wil je een mooi terras met het uitzicht van natuursteen, beton of hout maar zie je op tegen het onderhoud ervan?
De collecties volkeramische terrastegels van Intercarro zijn dé trendsetters voor de betegeling van jouw terras.
Hun trendy zachte klei- en grijstinten brengen niet alleen innerlijke rust maar ook veel stijl in de tuin.
Verlies ook de handige bijkomende troeven van keramische tegels van Intercarro niet uit het oog: kleurvastheid, vlekbestendigheid, vorstbestendigheid, duurzaam en slijtvast.
Deze grote slijtweerstand gaat daarenboven gepaard met onderhoudsvriendelijkheid en een antisliplaag.
U leest het, Intercarro keramische buitentegels vormen de ideale keuze voor jouw terras.
Maar er is meer…

 

Ze zijn de veelzijdigste onder de terrastegels.
Daarom bieden we bij Intercarro voor iedere bouwstijl tal van mogelijkheden.
Van rustiek tot design, tot landelijk of klassiek.
In de Intercarro toonzalen vind je ongetwijfeld een keramische tegel die bij jouw persoonlijkheid en woning past.
Twijfel niet en laat je inspireren in onze toonzalen.
Onze stijladviseurs gidsen je met passie door de verschillende afmetingen, kleuren, prints en structuren.

 


OOK DE BETONLOOK IS HELEMAAL TERUG IN 2019

De betonlook is in 2019 terug van weggeweest.
De veelzijdigheid en het onderhoudsgemak doen jong en oud, zowel bij renovatie als nieuwbouw, kiezen voor deze stijl .
Intercarro biedt dan ook ontelbaar veel keuzemogelijkheden. Van zachte kleuren tot donkerdere varianten, met of zonder reliëf.

 

 


 

HOE GROTER HOE BETER

We willen steeds meer buiten genieten. Hierdoor bouwen we ook onze terrassen steeds groter.
De keuze voor XXL-tegels ligt hierbij voor de hand. Het strak design van deze tegels met smalle onopvallende voegen versterkt immers dat zalige ruimtegevoel.
De XXL-tegels van Intercarro geven jouw terras de look die het verdient!

 

 MODERNE TERRASSEN WORDEN WOONKAMERS

Een trend die zich de voorbije jaren sterk doorzet is het doortrekken van je woonkamertegel naar je terras.
Een open ruimtegevoel in huis en een terras dat oneindig groot lijkt.
Intercarro  biedt daarom een breed gamma binnen-buitentegels.
Deze tegelcollectie voorziet een vloertegel die te verkrijgen is in een buitentegel van 2 cm dik en eenzelfde binnentegel van 1 cm.

 

 PROFITEER VAN DE TERRASDAGEN BIJ INTERCARRO

Intercarro brengt het zonnetje op jouw terras.
Profiteer nog tot 31 mei van uitzonderlijke kortingen op terrastegels in alle 6 de Intercarro toonzalen in België.
Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt en met levering voor aanvang van het bouwverlof.

 

natuursteen tegels

Natuursteen voor buiten: duurzaamheid bij uitstek

Natuursteen is een tijdloos bouwmateriaal dat duurzaamheid, degelijkheid en klasse uitstraalt. Er is een grote diversiteit aan soorten natuursteen die je woning stuk voor stuk een bijzonder en naturel uitzicht geven. En natuursteen past niet alleen in je interieur: ook voor je terras, oprit of gevel is het een uiterst duurzame keuze.

Diversiteit van natuursteen

Van over de hele wereld wordt natuursteen ingevoerd. Iedere steengroeve levert andere soorten natuursteen op en elke steen heeft een unieke samenstelling. De keuze is dan ook heel groot: kies je voor Franse zandsteen, Chinese basalt of Indische kalksteen? Je hoeft het heus niet zo ver te zoeken: de blauwe hardsteen uit het zuiden van ons land behoort tot de sterkste en meest duurzame bouwmaterialen.

Kies je natuursteentegels in functie van hun toepassingen. Je oprit of terras vraagt om andere materialen dan je keuken of woonkamer. Voor buiten is slijtvastheid een doorslaggevende factor.

Natuurlijk en duurzaam

Een groot voordeel van natuursteen is dat je tegelvloer er natuurlijk en stijlvol uitziet. Omdat natuursteen een geologisch natuurproduct is, is elke tegel uniek. Dat bepaalt het typische karakter van het materiaal. Lichte kleurnuances en verschillen in de structuur geven je terras, oprit of gevel een levendig uitzicht.

Natuursteen is een heel solide materiaal dat, met de juiste behandeling, heel lang meegaat. Het behoudt jarenlang zijn kwaliteiten. Laat je voor het onderhoud van een buitenvloer in natuursteen adviseren door een expert, die je advies geeft over de onderhoudsvereisten van elke steensoort. Kom langs in een van de zes toonzalen van Intercarro voor gespecialiseerd advies over de betegeling van je terras of oprit.

terras onderhouden

Hoe je terras onderhouden? Gouden tips voor een onberispelijk resultaat

Nu de temperaturen weer beginnen te stijgen, is het tijd om je terras grondig te reinigen. Zo is het in uitstekende staat wanneer de zomer volop in het land is en je weer van het buitenleven wil genieten. Je terras onderhouden doe je niet zomaar. Het is een delicate klus waarbij je de tegels proper moet maken, maar niet mag beschadigen.

De winterperiode laat zijn sporen na

Tijdens de winter krijgen je terrastegels het hard te verduren. Door de koude en de regen verkleurt het terras en kan er mosvorming ontstaan. Bovendien kunnen de tegels glibberig worden. Als je terras zuidelijk georiënteerd is, zal je minder te kampen krijgen met deze fenomenen aangezien de vochtigheidsgraad lager is.

Gebruik onder geen beding een hogedrukreiniger

Heel wat mensen gaan hun terras met een hogedrukreiniger te lijf om het te reinigen. Maar hoe efficiënt dat ook lijkt, het is geen goed idee. Door de krachtige waterstaal kan je terras namelijk onherstelbare schade oplopen. Geen goede oplossing dus met het oog op de lange termijn!

Keramische tegels vergen weinig onderhoud

Het onderhoud van keramische tegels vergt weinig inspanning. Keramische terrastegels staan erom bekend heel onderhoudsvriendelijk te zijn. Een regelmatige onderhoudsbeurt met een dweil en een onderhoudsreiniger volstaat. Met een intensiefreiniger kun je dan weer hardnekkige vlekken verwijderen.

De juiste reinigingsproducten

Om je terras grondig te reinigen, is een buitenreiniger ideaal. Lithofin Allex is een uitstekende keuze. Het reinigt alle steenoppervlakken (natuursteen en keramische tegels) buitenshuis en verwijdert moeiteloos groene aanslag op terrassen. Lithofin Allex is een natuurlijk product waarmee je op veilig speelt en het risico op schade aan je terras tot nul herleidt. Wegens de uitstekende kwaliteit raadt Intercarro het gebruik van Lithofin-producten aan.

Meer weten over terrasonderhoud? Neem contact op met onze professionals voor advies op maat of kom langs in een van onze toonzalen!

keramische terrastegels

Waarom keramische terrastegels een uitstekende keuze zijn

Keramische terrastegels worden veel gebruikt, wat niet verwonderlijk is als je de troeven op een rijtje zet. Ze bieden veel mogelijkheden op het gebied van design, zijn duurzaam én onderhoudsvriendelijk. Bovendien kun je ze op verschillende manieren plaatsen. In dit artikel vind je een handig overzicht!

Keramische tegels lijmen of op tegeldragers plaatsen?

Keramische terrastegels met een dikte van een centimeter kun je op chape lijmen. Lijm ze niet rechtstreeks op de betonnen ondergrond, want dan kunnen ze loskomen. Hebben ze een dikte van twee centimeter, dan gebruik je het best tegeldragers. Tegeldragers hebben een vaste of verstelbare hoogte en zijn doorgaans van kunststof gemaakt.

Duurzaamheid bij uitstek

Keramische tegels staan bekend om hun stevigheid, zijn uitermate duurzaam en gemakkelijk in onderhoud. Ze zijn overigens niet alleen geschikt voor buiten. Ook binnenshuis komen de troeven tot hun recht.

Onderhoudsvriendelijk materiaal

Wie keramische terrastegels zegt, zegt onderhoudsvriendelijkheid. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, vergen deze tegels weinig onderhoud. Het volstaat om ze met een zacht reinigingsproduct en een dweil proper te maken. Let erop dat je een kwalitatieve buitenreiniger gebruikt, zodat je terras niet beschadigd wordt. Een hogedrukreiniger gebruik je beter niet.

Keramische terrastegels zijn multi-inzetbaar

Keramische tegels zijn uitermate veelzijdig. Je vindt ze in allerlei stijlen: van klassiek en landelijk tot modern en design. Ook de mogelijkheden op het gebied van formaten en kleuren zijn heel uitgebreid. Wist je trouwens dat je keramische terrastegels met een dikte van een centimeter verkrijgbaar zijn met een houten ’imitatielook’? Op die manier combineer je het beste van twee werelden: de uitstraling van hout en het onderhoudsgemak van keramische tegels.

Meer weten? Neem contact op met onze professionals voor advies op maat of kom langs in een van onze toonzalen!

tegeldragers

Tegeldragers: kiest u voor vast of verstelbaar?

Tegeldragers zijn een veel gekozen hulpmiddel bij de plaatsing van terrastegels. Hierbij wordt de vloerbedekking op tegeldragers gelegd en worden de voegen tussen de vloerelementen opengelaten om de afvoer van regenwater mogelijk te maken. De tegeldragers zijn doorgaans gemaakt van kunststof en hebben een vaste of verstelbare hoogte. Wat te kiezen?

Waarom tegeldragers?

 Na de aankoop van nieuwe terrastegels is een nauwgezette plaatsing natuurlijk een must. Anders loopt u het risico op schade. Terrasdragers vergroten alvast gevoelig de kans op een mooi eindresultaat:

  • U vermijdt kalkuitbloeiingen en kalkafzettingen.
  • Dankzij de open voegen is er geen risico op scheurvorming.
  • Het hoogteverschil tussen de tegelvloer en de dorpel van deuren blijft beperkt.

Verstelbare tegeldragers: meer flexibiliteit

 Tegeldragers met een regelbare hoogte maken het mogelijk om kleine hellingen of oneffenheden in de draagvloer op een heel eenvoudige manier te compenseren. Binnen het segment van de tegeldragers zijn er meerdere opties.

Het grote voordeel van verstelbare tegeldragers is dat u zélf bepaalt hoeveel u uw tegelwerk verhoogt. Want terwijl straattegels gemakkelijk te verhogen zijn met wat extra zand, ligt dat anders bij terrassen en balkons. Verstelbare tegeldragers bieden hier gelukkig soelaas.

Op zoek naar een eigentijds terras? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven u uitgebreid stijladvies en technische info én brengen u in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

tegeldragers

Een terras met of zonder tegeldragers: wat is het verschil?

Hebt u concrete plannen om een (dak)terras aan te leggen? Dan krijgt u vroeg of laat de vraag voorgeschoteld of u met tegeldragers wilt werken. Afhankelijk van uw specifieke noden zijn tegeldragers een handige troef of zelfs een echte must. Om overhaaste beslissingen of onaangename verrassingen te vermijden, is het belangrijk dat u exact weet wát tegeldragers zijn en wat hun precieze functie is. Ontdek hier alle nodige info en enkele praktische tips & tricks.
Wat is het nut van tegeldragers?

Carrelages de la piscine

Grote terrastegels voor een groots terras: dit zijn de troeven!

Binnen of buiten, vroeger was het formaat van tegels niet meteen iets om u druk over te maken. Ze waren sowieso aan de kleine kant, grote formaten klonken als toekomstmuziek. Vandaag zijn grote tegels allang geen sciencefiction meer. Sterker nog: grote terrastegels zijn een heuse trend. Ze bieden dan ook enkele onmiskenbare voordelen die we hier alvast even uit de doeken doen. Daarnaast geven we ook enkele aandachtspunten mee.
Ontdek hoe u meer ruimte kan creëren

Terrastegels

Een terras op maat van uw tuin: waarmee rekening houden?

Het juiste terras kiezen lijkt misschien een fluitje van een cent, maar toch zijn er een aantal aandachtspunten die van onschatbare waarde zijn voor het eindresultaat. Zo moet uw droomterras niet alleen passen bij uw gevel en uw interieur, maar ook bij uw tuin. Die vormt namelijk het natuurlijke decor van uw woning. Ontdek hier hoe u van terras en tuin één harmonieus geheel maakt!
Terras ten dienste van uw tuin

Dakterrastegels kiezen: hierop moet u letten

Een dakterras is ideaal om te genieten van de prille lentezon, te zonnebaden in volle zomer of in alle rust een boek te lezen met een glaasje bij de hand. Gaat u een dakterras aanleggen, dan moet u zich er dus van bewust zijn dat de tegels heel wat zon zullen vangen. Kies daarom voor keramische tegels: die zijn kleur- en slijtvast. Zo geniet u ook na tien jaar nog van een stralend dakterras!
Een dakterras: ideaal voor stadsmussen

Waarom keramische tegels op elk terras een meerwaarde zijn

Bestaat er een leukere periode dan de zomer? De zon schijnt, de temperaturen zijn op hun best en de dagen op hun langst. Kortom: ideale omstandigheden om volop van uw terras te genieten of … er één aan te leggen. Maar voor u aan de praktische uitwerking begint, staat u een andere uitdaging te wachten: kwalitatieve tegels kiezen die uw terras naar een hoger niveau tillen. Twijfelt u tussen natuursteen en betontegels? Dan ziet u allicht nog een derde tegelsoort over het hoofd. Keramische tegels combineren het beste van twee werelden en zijn in een mum van tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op zowel rustieke als eigentijdse terrassen.
Keramische tegels: klasse zonder bewaardatum