Beste tegels voor inloopdouche

Welke tegels voor inloopdouche kiezen?

Droom je van een badkamer die op-en-top comfortabel is en ook nog eens stijlvol oogt? Dan kom je al gauw uit bij een design badkamer, waar minimalisme hoogtij viert. Want hoe minder obstakels, hoe meer elegantie en comfort. Het hoeft dan ook geen betoog dat inloopdouchestegenwoordig vaste kost zijn. Ze geven je badkamer een klassevolle touch en zijn ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Het meest delicate is de plaatsing. Wat als je je inloopdouche wil combineren met tegels? Ontdek hier alle aandachtspunten.

Waterdichting als grote uitdaging

Bij de plaatsing van een betegelde inloopdouche is waterdichting hét grote aandachtspunt. Er bestaan verschillende soorten waterdichting. De meest gekende waterafdichting is een polyethyleen afdichtingsmat die voor de verankering van de tegellijm aan beide zijden is voorzien van een vliesweefsel. Deze mat is geschikt voor afdichtingen in combinatie met tegels voor wanden en vloeren.

Vandaag bestaan er heel wat innovatieve oplossingen die definitief komaf maken met douchelekken. Zo zijn er douchebakelementen van hardschuim, maar je kunt er ook voor kiezen om het douchevlak in helling uit te vlakken en af te werken met een lijnafvoergoot of met een doucherooster gecombineerd met een afdichtingsmat.

 

 

Chape of houten ondergrond, alles kan

Wil je optimaal genieten van je tegels en je inloopdouche? Dan kiest je het best betegelbare douchebakken voor punt- en lijnafwatering in verschillende designvarianten en afwateringstechnieken. Het grote voordeel daarbij is dat een beetje doe-het-zelver alles snel en probleemloos installeert. Bovendien ben je hierbij niet verplicht om je inloopdouche op een chape te plaatsen. Ook een houten ondergrond leent zich ertoe.

Met een opbouwhoogte van 20/30 mm bij een ingewerkt verval zijn deze douchebakken bijzonder vlak en kunnen ze goed in bestaande houten vloeren worden geïntegreerd. Om stabiliteitsredenen is aan de onderzijde van de douche een speciale versterking aangebracht. De afvoertechniekdie dankzij een kliksysteem gemakkelijk te monteren is, kan gewoon in de holle ruimte tussen twee dragende planken worden geïnstalleerd.

Puntafwatering of lijnafwatering?

Om een met de vloer gelijkgewerkte douchebak in te bouwen, heb je de keuze tussen puntafwatering of lijnafwatering. Naast de klassieke puntafwatering bestaan er ook betegelbare douchebakken met een lijnafwatering. Er is keuze tussen twee vervalvarianten:

  • Het vierzijdige verval loopt van de buitenkanten naar de goot, zodat er geen tegels boven de douchebak moeten worden gesneden.
  • Bij een douchebak met eenzijdig verval dienen de muurtegels mee versneden te worden met de helling.

Meer weten? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven je uitgebreid stijladvies en technische info én brengen je in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

vloertegels badkamer renoveren mozaïek

Topper: mozaïektegels in je badkamer of wellnessruimte

Mozaïektegels zijn niet meer weg te denken uit moderne woningen. Aangezien mozaïek tegenwoordig in verschillende materialen en uitvoeringen verkrijgbaar is, passen de tegels in vrijwel elke badkamer. Wij sommen enkele redenen op waarom de kleine tegeltjes zo onmisbaar zijn in je badkamer, wellnessruimte of hamam.

De veelzijdigheid van mozaïektegels

Een badkamer of wellnessruimte moet sfeer ademen. Mozaïektegels creëren een unieke sfeer. Je kunt ze niet alleen op je wand of vloer bevestigen, door hun antisliplaag zijn ze ook uitermate geschikt voor je inloopdouche. Zo zorg je voor een stijlvol effect.

Verschillende kleuren en materialen

Naar welke stijl je voorkeur ook uitgaat, met mozaïektegels zit je gebeiteld. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Wil je je tegels makkelijk kunnen onderhouden? Dan is keramische of glasmozaïek ideaal. Voor een natuurlijke uitstraling kies je het best voor mozaïek uit natuursteen. Wil je een echte wellnessruimte creëren? Ga dan voor traditionele kiezelmozaïektegels.

Daarnaast kun je kleuren onderling combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk patroon in je inloopdouche of op je muur voor dat tikkeltje extra? Op die manier benadruk je de functie van je douche. Heb je liever een badkuip als blikvanger? Ook dat kan. Betegel het bad dan met jouw favoriete mozaïektegels. Ook in je vloer kun je verschillende patronen integreren.

Combineer kleine met grote tegels

Heb je een heel kleine badkamer? Dan kun je grote tegels gebruiken om je kamer optisch te verruimen. Met kleine tegels heb je dan weer veel combinatiemogelijkheden. Als je grote en kleine mozaïektegels combineert, straalt je badkamer of wellnessoord een unieke sfeer uit.

Voor ieder wat wils

Overtuigd van de voordelen van mozaïektegels? Ga dan langs bij Intercarro. Wij bieden verschillende soorten mozaïektegels aan, waardoor er voor ieder wat wils is. Aangezien mozaïektegels plaatsen vakwerk vereist, ben je ook daarvoor bij ons aan het juiste adres.

De badkamertrends voor 2016 op een rijtje

Sta je op het punt om je badkamer te renoveren of in te richten? Dan doe je er goed aan om vooraf inspiratie op te doen en alle mogelijkheden in acht te nemen. Hout in de badkamer, een industriële look en het juiste kleurgebruik… Wij zetten alvast de badkamertrends voor 2016 op een rijtje.

Hout zorgt voor een warme, natuurlijke toets

Het gebruik van hout is een van de badkamertrends voor 2016. Houten elementen zorgen voor een warme, natuurlijke toets en passen bovendien bij meerdere stijlen. Zo kun je hout laten terugkomen in een landelijke, maar ook in een moderne of design badkamer. Aangezien hout en vocht niet goed samengaan, zijn heel wat mensen terughoudend om bijvoorbeeld parket te plaatsen in hun badkamer. Dankzij keramisch imitatieparket hoef je je daarover geen zorgen meer te maken. Je haalt de charme van parket in huis én de onderhoudsvriendelijkheid van keramische tegels.

Kleurgebruik creëert de juiste sfeer

Kleuren hebben een grote impact op de look van je interieur. Dat geldt voor je keuken, je woonkamer, je slaapkamer en ook je badkamer. Omdat comfort en wellness belangrijker dan ooit zijn in de badkamer, kiezen de meeste mensen tegenwoordig voor rustgevende kleuren. Witte varianten en lichte kleuren blijven populair en creëren een ruimtelijk gevoel omdat ze het licht reflecteren. Maar om de eentonigheid te doorbreken, worden ze gecombineerd met kleurrijke accenten in bijvoorbeeld limoengroen, okergeel of oceaanblauw.

Tip: Ook met planten kun je een opvallend en kleurrijk accent in je badkamer tevoorschijn toveren.

Badkamers met industriële look

Wil je inspelen op de badkamertrends van 2016? Dan is een badkamer met industriële look het overwegen waard. Een strak lijnenspel, eenvoud en elegantie zijn hier het devies. Tegels met een betonlook dragen bij tot een industriële uitstraling. Om een warm accent toe te voegen, kun je ook hier discrete houten elementen gebruiken.

Duurzaamheid in de schijnwerpers

Duurzaamheid is meer dan ooit aan de orde in de bouwsector. Ook bij de inrichting van badkamers treden energiebesparende maatregelen hoe langer hoe meer op de voorgrond. Bovendien zet de overheid energiezuinigheid hoog op de agenda. Thermostatische kranen, waterbesparende douchekoppen en een toilet in combinatie met regenwaterrecuperatie en een spaarknop: het zijn enkele duurzame oplossingen die het milieu ten goede komen en waarmee je op termijn heel wat kunt besparen.

Soorten badkamertegels: diversiteit troef!

Een badkamer is niet zomaar een kamer in je huis. Het is een aangename ruimte waar je tot rust komt. De vloerbekleding is dan ook heel belangrijk en daarom mag je dan ook niet over een nacht ijs gaan. Wij geven je een inkijk in het grote aanbod badkamertegels.

Kleurrijke mozaïek

Mozaïektegels worden vaak gebruikt om de badkamermuur te bekleden. Aangezien een mozaïektegel kleiner is dan de gemiddelde tegel geven ze een speels effect aan de badkamer. Ze zijn bovendien beschikbaar in verschillende kleuren en in verschillende materialen, waardoor je via kleurnuances dat tikkeltje extra aan je badkamer kunt geven. Een echte blikvanger in de badkamer!

Mozaïek kun je niet enkel als reguliere wand- of vloerbekleding gebruiken. Kies een plaats waar je een accent wil leggen, zoals een wastafel of een douchewand, en met behulp van glinsterende mozaïektegeltjes creëer je een persoonlijke en unieke badkamer.

Natuursteen badkamer

De frisheid van natuursteen

Natuursteen is slijtvast en zorgt voor een unieke look in de badkamer. Helaas heeft natuursteen ook enkele nadelen. Zo is natuursteen gevoeliger voor vocht en vlekken, vergt het meer onderhoud dan bijvoorbeeld een keramische vloer en betaal je aanzienlijk meer voor dit exclusieve materiaal.

Keramische tegels blijven koploper

Keramiek is een echte klassieker die nog altijd de grootste voorkeur geniet. De tegels worden vaak gekozen vanwege hun stevigheid en onderhoudsgemak. Een groot voordeel van keramiek is dat de tegels in nagenoeg alle kleuren en dessins verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn keramische tegels eenvoudig te combineren met vloerverwarming. Hou je van een parketlook in de badkamer? Geen probleem, ook dat is mogelijk met keramiek!

Badkamertegels: size matters

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. In tegelland zijn grote rechthoekige badkamertegels op dit moment heel gegeerd. Het voordeel daarvan is dat je badkamer meteen groter lijkt. En dat is zeker mooi meegenomen, aangezien we vandaag allemaal compacter gaan wonen!

Carrelages de mur et de sol salle de bain

Inloopdouche met tegels: waarmee rekening houden?

Droom je van een badkamer die op-en-top comfortabel is en ook nog eens stijlvol oogt? Dan kom je al gauw uit bij een design badkamer, waar minimalisme hoogtij viert. Want hoe minder obstakels, hoe meer elegantie en comfort. Het hoeft dan ook geen betoog dat inloopdouches tegenwoordig vaste kost zijn. Ze geven je badkamer een klassevolle touch en zijn ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Het meest delicate is de plaatsing. Wat als je je inloopdouche wil combineren met tegels? Ontdek hier alle aandachtspunten.

Waterdichting als grote uitdaging

Bij de plaatsing van een betegelde inloopdouche is waterdichting hét grote aandachtspunt. Er bestaan verschillende soorten waterdichting. De meest gekende waterafdichting is een polyethyleen afdichtingsmat die voor de verankering van de tegellijm aan beide zijden is voorzien van een vliesweefsel. Deze mat is geschikt voor afdichtingen in combinatie met tegels voor wanden en vloeren.

Vandaag bestaan er heel wat innovatieve oplossingen die definitief komaf maken met douchelekken. Zo zijn er douchebakelementen van hardschuim, maar je kunt er ook voor kiezen om het douchevlak in helling uit te vlakken en af te werken met een lijnafvoergoot of met een doucherooster gecombineerd met een afdichtingsmat.

Chape of houten ondergrond, alles kan

Wil je optimaal genieten van je tegels en je inloopdouche? Dan kiest je het best betegelbare douchebakken voor punt- en lijnafwatering in verschillende designvarianten en afwateringstechnieken. Het grote voordeel daarbij is dat een beetje doe-het-zelver alles snel en probleemloos installeert. Bovendien ben je hierbij niet verplicht om je inloopdouche op een chape te plaatsen. Ook een houten ondergrond leent zich ertoe.

Met een opbouwhoogte van 20/30 mm bij een ingewerkt verval zijn deze douchebakken bijzonder vlak en kunnen ze goed in bestaande houten vloeren worden geïntegreerd. Om stabiliteitsredenen is aan de onderzijde van de douche een speciale versterking aangebracht. De afvoertechniek die dankzij een kliksysteem gemakkelijk te monteren is, kan gewoon in de holle ruimte tussen twee dragende planken worden geïnstalleerd.

Puntafwatering of lijnafwatering?

Om een met de vloer gelijkgewerkte douchebak in te bouwen, heb je de keuze tussen puntafwatering of lijnafwatering. Naast de klassieke puntafwatering bestaan er ook betegelbare douchebakken met een lijnafwatering. Er is keuze tussen twee vervalvarianten:

  • Het vierzijdige verval loopt van de buitenkanten naar de goot, zodat er geen tegels boven de douchebak moeten worden gesneden.
  • Bij een douchebak met eenzijdig verval dienen de muurtegels mee versneden te worden met de helling.

Meer weten? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven je uitgebreid stijladvies en technische info én brengen je in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

Badkamertegels

Je badkamer betegelen: een hele waaier aan mogelijkheden

De badkamer is de plaats waar je jezelf klaarstoomt om een nieuwe werkweek te trotseren. Maar het is evengoed de plek waar je tot rust komt en even ontsnapt aan de waan van de dag. Om uit al deze facetten het maximum te halen, is een kwalitatief en eigentijds badkamerinterieur een must. Niet alleen de meubelkeuze en ruimte-indeling spelen daarbij een rol, ook de vloer- en wandbekleding hebben een doorslaggevende invloed op de look-and-feel van je badkamer. Door je badkamer te betegelen kom je alvast een heel eind. Ontdek hier de opties!
Badkamerwand: Vochtbestendigheid als leidraad

Onderhoudsvriendelijke badkamertegels: zó maken ze het verschil

De badkamer van uw dromen? Laat ons een gokje wagen: die is ruim, elegant, licht en rustgevend. Het zijn stuk voor stuk kenmerken die hedendaagse badkamers onderscheiden. Maar er is meer. Een eigentijdse badkamer denkt ook aan comfort en onderhoudsvriendelijkheid. Deze factoren maken uw badkamerbeleving compleet. Ontdek hier alvast hoe onderhoudsvriendelijke badkamertegels een grote meerwaarde betekenen.
Badkamertegels om zorgeloos te genieten