Badkamertegels

Je badkamer betegelen: een hele waaier aan mogelijkheden

De badkamer is de plaats waar je jezelf klaarstoomt om een nieuwe werkweek te trotseren. Maar het is evengoed de plek waar je tot rust komt en even ontsnapt aan de waan van de dag. Om uit al deze facetten het maximum te halen, is een kwalitatief en eigentijds badkamerinterieur een must. Niet alleen de meubelkeuze en ruimte-indeling spelen daarbij een rol, ook de vloer- en wandbekleding hebben een doorslaggevende invloed op de look-and-feel van je badkamer. Door je badkamer te betegelen kom je alvast een heel eind. Ontdek hier de opties!

Badkamerwand: Vochtbestendigheid als leidraad

Wie zijn badkamerwand gaat betegelen, moet rekening houden met verschillende factoren. We lijsten ze even voor je op:

  • Vochtbestendigheid is een must vooral in de douche. Daar raden we aan om met een waterdichtingsmembraan te werken en, om een efficiënt resultaat te bekomen, een dichtingsband.
  • Denk ook aan de onderhoudsvriendelijkheid van de muurtegels. In een badkamer heb je sowieso af te rekenen met condens en kalkaanslag. Met onderhoudsvriendelijke tegels heb je die in één handomdraai verwijderd.
  • Verlies ook het esthetische aspect niet uit het oog. Grote tegels hebben een ruimtevergrotend effect, kleine tegels doen net het omgekeerde. En bij de kleurkeuze zijn eenheid en harmonie het motto.

Badkamervloer: ga voor antislip

Bovenstaande elementen zijn uiteraard ook van toepassing voor de badkamervloer. Duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid, … ze staan garant voor een aangename en comfortabele badkamer. Maar bij badkamervloeren komt daar nog een extra factor bij, namelijk de slipweerstand. Want de grotere vochtigheid in een badkamer verhoogt het slipgevaar gevoelig..

Ook hier is een keramische tegel een must, je kan kiezen tussen een naturale of bocciardato (strutuur) uitvoering.  Keramisch imitatieparket biedt het perfecte alternatief door een hoogwaardige look-and-feel te koppelen aan topcomfort!

Op zoek naar de badkamervloer of -wand van je dromen? Contacteer ons snel voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven je uitgebreid stijladvies en technische achtergrond én brengen je in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.