Badkamertegels

Badkamertegel: Welk type kiezen?

Badkamertegels zijn terug van weggeweest en zijn ideaal om uw badkamer een elegante toets te geven. Het aanbod is erg uitgebreid en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo hebt u de keuze tussen keramische tegels, faiencetegels, natuursteen, mozaïektegeltjes, enz…

Soorten badkamertegels

Faiencetegels

Faiencetegels kennen we vooral van de traditionele witte badkamertegels, maar omdat ze voorzien zijn van een emaillaag, zijn ze verkrijgbaar in vele kleuren en motieven. Deze tegels zijn, in tegenstelling tot keramische tegels of natuursteen, enkel geschikt voor muurtoepassingen. In de meeste gevallen bestaat er voor een faiencetegel van een bepaalde reeks ook een bijhorende vloer. Omdat deze echter een verschillend productieproces hebben, kunnen er merkbare kleurverschillen tussen vloer- en muurtegel optreden.

Badkamer tegels - Keramische tegelsKeramische tegels

Keramische tegels worden niet enkel in de badkamer vaak gebruikt. Een keramische tegel is steviger dan een faiencetegel en is over het algemeen dan ook iets duurder. Het voordeel is dat ze heel wat materialen zoals hout, natuursteen, metaal, stof, enz… tot in de details nabootsen. Daarenboven kunnen ze zowel op de vloer als op de muur toegepast worden, en kan er zo een eenheid in de badkamer worden gecreëerd. Vaak bekleedt men bijvoorbeeld een accentwand in de badkamer met dezelfde tegel als de vloer. Door dezelfde tegel te gebruiken voorkomt men te grote kleurverschillen en teveel verschillende materialen, wat het geheel van de ruimte veel rustiger doet ogen.

Mozaïektegels

Mozaïektegeltjes zijn zowel voor vloer- als muurtoepassingen een mooi alternatief voor traditionele formaten. Ons aanbod omvat een ruime keuze aan kleuren en materialen en kunnen ook gemakkelijk gecombineerd worden met grotere tegels als sierstrip of accent.

Ook voor inloopdouches zijn mozaïektegeltjes de ideale vloerbekleding omwille van hun hogere slipvastheid.

Badkamertegels - NatuursteenNatuursteen

Natuursteen staat bekend omwille van zijn tijdloosheid en zorgt voor een unieke sfeer. Hou er wel rekening mee dat natuursteen, al naargelang de soort, een zekere poreusheid heeft en dus een specifiek onderhoud vereist. Voor toepassingen in de badkamer wordt steeds aangeraden om een “poriënvuller” aan te brengen om het dagelijks onderhoud te vergemakkelijken. Gebruik ook steeds.aangepaste onderhoudsproducten en vermijd te agressieve anti-kalkmiddelen.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.