Keramisch parket - keramische tegels met houtlook

“Keramisch parket”: keramische tegels met houtlook

Keramische houtimitaties zijn de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. Deze keramische tegels met houtlook bieden het onderhoudsgemak van tegels, in combinatie met het charisma van parket. Als men de juiste kleur voeg kiest, lijkt het zelfs alsof er een echte parketvloer werd aangelegd.

Keramisch parketWat is “keramisch parket”?

Dit “keramisch parket”  is voorzien van de structuur en het design van een bepaalde houtsoort, maar wordt op dezelfde manier geproduceerd als andere keramische tegels. De techniek is vandaag zo verfijnd, dat er nauwelijks een verschil te zien is tussen een echte houten parketvloer en een houtimitatie in keramische tegels.

De voordelen van “keramisch parket”

Men kan genieten van de warme, natuurlijke uitstraling van een houten vloer, zonder dat er gevreesd hoeft te worden voor onderhoudsproblemen. Keramische tegels met houtlook zijn namelijk slijt- en krasvast. Impregneren, schuren, lakken of waxen is niet nodig: een eenvoudig onderhoud met water en onderhoudsreiniger volstaat. Bovendien verkleuren deze houtimitaties niet en is er bij een eventuele reparatie of verbouwing bijna geen verschil tussen de oude en nieuwe vloer.

Zowel klassieke eiken afwerkingen als exotische houtsoorten, zoals wengé en teak, worden vaak als inspiratiebron gebruikt door de tegelfabrikanten. Zo kan men kiezen voor zowel een klassieke als moderne vloer.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.