Laminaat woonkamer

Welke soort vloer geniet jouw voorkeur? Een overzicht!

Bouw- of renovatieplannen? Dan moet je wellicht nog kiezen welke soort vloer je wil. En dat is geen gemakkelijke keuze! Er bestaan zo veel vloertypes … Begrijpelijk dat je op een gegeven moment het bos door de bomen niet meer ziet. Een overzicht van verschillende vloersoorten!

Tapijt: zacht en warm

Hou je van een zachte ondergrond, zodat het lijkt alsof je letterlijk op wolkjes loopt? Kies dan voor tapijt. Je kunt er een volledige kamer mee bekleden, maar je kunt ook opteren voor een klein tapijtje onder de salontafel. Nog voordelen? Op tapijt hoor je geen voetstappen en je hebt in de winter nooit last van koude voeten. Het is ook goedkoop in vergelijking met andere materialen, zoals parket.

Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan tapijt verbonden. Zo is het een moeilijk te onderhouden materiaal en niet aan te raden voor mensen met huisstofmijtallergie.

Oerdegelijk laminaat

Een goedkope optie is zeker en vast laminaat. Laminaat is een waardig alternatief voor parket en biedt behoorlijk wat voordelen: het is makkelijk te onderhouden en eenvoudig te plaatsen door het handige kliksysteem.

Maar laminaatvloeren hebben ook hun nadelen. Een laminaatvloer maakt bijvoorbeeld behoorlijk wat lawaai als je erover stapt. Een geluiddempende ondervloer is zeker een must!

Soort vloer: tegelvloer

Tegels zijn nog altijd de populairste vloerbedekking. Ze bieden dan ook een heleboel voordelen, zoals slijtvastheid, krasvastheid en ze zijn makkelijk proper te maken. Een tegelvloer is geschikt in alle kamers. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is een tegelvloer de investering zeker waard. Heb je een voorkeur voor mozaïektegels, marmeren of keramische tegels? De keuze is nagenoeg eindeloos!

Nadeel: een tegelvloer voelt koud aan, maar dat kun je verhelpen met vloerverwarming.

Gietvloer

Door hun strakke en naadloze look zijn gietvloeren een populaire keuze voor moderne interieurs. Met een gietvloer kun je bovendien veel kanten uit, want er bestaan heel wat verschillende soorten. Zo zijn er kunstharsgebonden gietvloeren, cementgebonden gietvloeren (niet hetzelfde als betonvloeren!), troffelvloeren … Een gietvloer is ook uitermate bestand tegen vlekken en makkelijk te reinigen: uitstekend voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt.

Qua kostprijs zijn gietvloeren vergelijkbaar met keramische tegels. Een gietvloer heeft wel een lange droogtijd, dus het plaatsen ervan is niet altijd even eenvoudig. Daarnaast kunnen sommige gietvloeren verkleuren door het zonlicht.

Combinatie van vloeren

Tip: vergeet niet dat je ook een combinatie van verschillende vloeren kunt maken, zelfs binnen dezelfde ruimte. Het geeft een extra ‘touch’ aan je kamer en zorgt meteen voor een blikvanger, zonder dat je allerlei accessoires nodig hebt. Waarom bijvoorbeeld geen parket in combinatie met een vintagetegelvloer?

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.