Wat zijn de populairste alternatieven voor massief parket?

De naam doet het al vermoeden: massief parket bestaat voor honderd procent uit één en dezelfde houtsoort. Die homogene samenstelling maakt parketvloeren bijzonder stevig en stijlvol. Ze geven uw interieur een warme en gezellige look-and-feel en gaan jarenlang mee. Een massieve parketvloer wordt het best geïnstalleerd door vakmensen en vraagt meer aandacht voor het onderhoud.

Er bestaan heel wat alternatieven die tegelijk een prima kwaliteit kunnen voorleggen, slijtvast en makkelijk te onderhouden zijn.

Ontdek hier enkele populaire toepassingen.

Laminaat: verrassend sterk

De tijd dat laminaat beschouwd werd als een flauw afkooksel van massief parket is allang voorbij. Terecht ook, want laminaatvloeren hebben het jongste decennium een ware evolutie ondergaan. Terwijl ze vroeger maar in een beperkt gamma verkrijgbaar waren, bestaat er vandaag een hele waaier aan uitvoeringen. Bovendien is de slijtvastheid van laminaat dankzij innovatieve technieken sterk toegenomen.

Laminaat bevat een harde kern met daarover een kunststof laag en een stijlvol dessin. De dessinlaag is verkrijgbaar in allerlei kleuren en motieven, hoewel vooral de houtimitaties bij het brede publiek bekend zijn. De kunststof samenstelling maakt laminaatvloeren erg onderhouds- en gebruiksvriendelijk.

Keramisch parket: superieure kwaliteit

Wat velen niet weten, is dat ook tegels een alternatief kunnen zijn voor massief parket. Met name de keramische houtimitaties zijn een groot succes.

En daar zijn meerdere redenen voor. Hier alvast de belangrijkste voordelen:

  • Keramiek biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ideaal voor jonge gezinnen die hun woning willen opwaarderen.
  • Keramisch parket combineert het beste van twee werelden: de elegantie en authenticiteit van hout en de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van keramiek. De typische vorm en nerfstructuur van hout wordt perfect nagebootst.
  • Keramisch parket leent zich ook tot buitenafwerking. Ideaal voor wie zijn interieur en exterieur perfect op elkaar wenst aan te sluiten.

 

Benieuwd welke parketalternatief uw woning dat tikkeltje meer geeft? Breng dan snel een bezoekje aan een van onze toonzalen. Onze medewerkers helpen u met veel plezier verder!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.