Een kindvriendelijke vloer met keramische tegels

Duurzame tegels voor een kindvriendelijk interieur

Plannen om je vloer van een nieuwe bekleding te voorzien? Dan hou je maar beter rekening met verschillende factoren. Want niet alleen het esthetische plaatje telt, de slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid van je vloer zijn minstens even belangrijk. Zeker als je kinderen in huis hebt. Ontdek hier welke duurzame tegels het best tegen een stootje kunnen.

Duurzame tegels herken je aan de basis

De duurzaamheid van je tegelvloeren is afhankelijk van de steensoort. Primeren in jouw woning comfort en stevigheid? Dan ga je het best voor keramiek. In vergelijking met natuursteen en parket is de slijtvastheid van keramiek namelijk indrukwekkend. Niet onbelangrijk als je kinderen in huis hebt die je vloer aan verschillende beproevingen onderwerpen. Denk maar aan aangekoekte etensresten, vetvlekken, vallend speelgoed en wedstrijdjes op de driewieler. Het hoeft geen betoog dat de minste porositeit dan uit den boze is.

Volkeramische tegels: puur comfort

Wil je niets aan het toeval overlaten? Dan raden we je volkeramische tegels aan. Die bieden niet alleen een hoge slijtvastheid, maar ook een optimale onderhoudsvriendelijkheid. Zo zijn ze op-en-top waterbestendig en, dankzij hun gladde oppervlak, gemakkelijk afwasbaar. Een lichte onderhoudsbeurt volstaat!

Nog een belangrijke badkamertip: ga voor duurzame tegels in grote formaten. Wan hoe minder voegen, hoe minder het vuil zich kan opstapelen. Bovendien ogen grote tegels strak, trendy en rustgevend. En niet onbelangrijk: grote tegels werken visueel verruimend.

De juiste tegels in de juiste ruimte

Volkeramische tegels komen het best tot hun recht in de keuken, de hal, de woonkamer, … Kortom: plaatsen waar er veel beweging is en kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Keramiek geeft deze leefruimtes een klassevolle touch en tilt elke woning naar een hoger niveau.

Meer weten? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven je uitgebreid stijladvies en technische info én brengen je in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.