Blog categorie Materialen

Op zoek naar inspirerende artikels over diverse materialen? Dan ben je bij Intercarro aan het goede adres. Hier tref je een overzicht aan van de blogartikels die voorkomen in de categorie materialen.

Revive en Besix kiezen voor Intercarro in ‘WATT’-project

Met 1,1 hectare is de vroegere Elektrion-site een van de grootste herbestemmingen in Gent. Gelegen tussen de Nieuwe Wandeling en de Coupure straalt het nieuwe stadsdeel progressiviteit uit. Groen in de stad en een elegante kruisbestuiving tussen woon- en werkmogelijkheden zijn de pijlers waarop ontwikkelaars Revive en Canal Properties hun ideeën stoelden. Er werden maar liefst drie architectenbureaus aangetrokken om het ‘WATT’-project te concipiëren. “Hun ontwerpen vormen echter één geheel met een straffe en herkenbare identiteit”, vertelt Filip Maes van Revive. “Het concept is gebaseerd op de toepassing van duurzame materialen en een laag energieverbruik dankzij een geothermisch netwerk, individuele warmtepompen en vloerverwarming.”

Kwaliteit in elke m2

Projectontwikkelaars hechten veel belang aan een persoonlijke aanpak, een flexibele werking en een snelle levering. Vandaar dat bouwheer Revive en hoofdaannemer BESIX in ‘WATT’ opteerden voor de vloerbekleding van Intercarro (Groot-Bijgaarden).

“Dat we zijn uitgegroeid tot een van de Belgische marktleiders op het vlak van keramische tegels en parket heeft niet alleen met ons kwalitatief en uitgebreid aanbod te maken”, vertelt extern projectcoördinator Ann Van Droogenbroeck. “Ook onze klantgerichte aanpak wordt sterk geapprecieerd, zowel door particulieren als projectgerelateerde klanten. In het WATT-project werden we geconfronteerd met jonge, dynamische projectleiders die de lat erg hoog legden. We voelden meteen aan dat het een uitdaging zou zijn om de coördinatie van de klantenkeuze en de leveringen in goede banen te leiden.

Toch schrok ons dat niet af – integendeel! Samen slaagden we erin om een evenwichtig basisaanbod uit te werken, waarbij elke klant toch alle mogelijkheden behield om een individuele keuze te maken. Hiervoor konden de kopers van de woonunits terecht in onze toonzaal in Sint-Martens-Latem, waar ze konden rekenen op de begeleiding van competente klantenbegeleiders. Opmerkelijk is dat het meerlagige Oslo-parket van het merk Lamett erg in de smaak viel. In de gemeenschappelijke delen koos de architect voor de Universereeks van Touchstones.”

Intercarro heeft een solide reputatie in het adviseren en begeleiden van projectontwikkelaars en aannemers naar de vloer- en wandbekledingen die het beste passen in een (ver)bouwproject. Voor meer info tel.: 02 481 61 10 of contacteer on via mail: info@intercarro.be.

_______

TECHNISCHE FICHE

Bouwheer:  Revive (Gent) en Canal Properties (Gent)
Architecten: CAAN Architecten (Gent), Archipl architecten (Gent) en KRAS architecten (Gent)
Hoofdaannemer: BESIX (Brussel)

Vloer leggen of renoveren? Dit zijn dé tegeltrends in 2020!

Ben je uitgekeken op je vloer? Met een nieuwe zorg je in geen tijd voor een frisse wind in je woning. Vind je je weg niet in het uitgebreide aanbod? Wellicht kan je wel wat inspiratie gebruiken. Dit zijn volgens Intercarro, specialist in keramische vloer- en wandtegels, dé 7 tegeltrends in 2020 – welke ga jij in huis gebruiken?

 

1/ LUXUEUS MARMER

De marmerlook blijft ook in 2020 één van de populairste trends in de tegelwereld. De platen blijven groot en bestaan nu in nog meer kleurvarianten. De Marmerlook tovert elke badkamer om tot een ware Spa en brengt luxe in uw leefruimte.

 


2/ XXL en SPECIALE VORMEN

Nog steeds zijn extra grote keramische tegels prominent aanwezig. In alle formaten en in verschillende vormen zoals hexagon, vierkant en kubussen.


3/ DE WARME KOPER EN BRONZEN KLEURSCHAKERINGEN


4/ TERRAZZO

Deze nieuwigheid in 2019 blijft ook in 2020 prominent aanwezig in de interieurdesign.


5/ DE BETONLOOK

Wordt in 2020 nog beter, nog groter en nog uitgebreider.


6/ CEPPO

Haalt u graag de charme van natuursteen in huis? Maar liever met het gemakkelijk onderhoud van keramische tegels? Dan is de grijze Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten, aan een echte revival bezig in een keramische versie.


7/ VINTAGE PATRONEN

Gazzini bracht een mooie collectie vintage keramische patroontegels uit. Hou ze in de gaten, deze tegels breken in 2020 helemaal door.

Tegeltrends 2020

 

Grote opkomst op demo-avond voor vloerders in Gent

Intercarro is naar alle waarschijnlijkheid de creatiefste innovator van tegels en parket.
Elke schakel in onze onderneming is doordrongen van onze focus op kwaliteit. Niet alleen voor producten, maar ook voor service en installatie.

Bouwprofessionals adequaat informeren over de recentste evoluties in vloer- en wandtegels samen met het up-to-date houden van de kennis over “Tools for Tiles” is hierin een essentiële schakel.
En dat de honger naar informatie en opleiding groot is bij vloerders werd bewezen door het succes van de “Intercarro demo-avond voor vloerders” op 10 mei 2019 bij Intercarro Gent.

Tientallen vloerders zakten af naar de toonzaal van Intercarro in Sint-Martens-Latem en waren unaniem enthousiast over de gepresenteerde themata:

 • Tub Finish van Lux Elements
 • Gamma producten met focus op siliconen Soudal
 • Prb : lijmdemo Col Double flex S2 en overzicht lijmen ( pro, monoflex, double flex S2 )  en hun prijzen.

Vloerders, U was geweldig!
Keep up the good work.

Wenst u meer informatie over toekomstige demo-avonden over de Intercarro tegels en producten? Contacteer ons hier.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dé tegeltrends in 2019!

Intercarro biedt waarschijnlijk de grootste keuze verschillende soorten tegels in België. Een tegel zal niet voor niets de meest gekozen vloerbekleding zijn in woningen in 2019. Je profiteert dan ook van veel voordelen bij het laten leggen van tegels in jouw huis.
Heb je binnenkort een verbouwing of zelfs nieuwbouw op de planning hebt staan, maar je weet nog niet wat voor soort tegels je dan eigenlijk moet kiezen?
Bij Intercarro helpen we je graag op weg. In onze blog laten we je alvast meekijken naar dé trends op het gebied van tegels voor 2019. Je wilt tenslotte geïnformeerd jouw keuze maken, toch?

Betonlook: de hype in tegels voor 2019

Wanneer mensen aan beton denken dan denken ze meestal toch dat dit er lelijk uitziet. Men denkt bij beton als snel aan een ruwe, onafgewerkte wand- en vloerbekledingen. Dit cliché gaat alvast niet meer op. Het getuigt vandaag van goede smaak om te kiezen voor tegels met een betonlook. Betontegels zijn in 2019 dan ook weer hot! De voordelen van deze betontegels zijn legio. Ze laten zich perfect combineren met een industriële vormgeving. Zo kan je er voor kiezen om tegels met betonlook te leggen in de woonkamer, om ze vervolgens te matchen met een aantal industriele retrolampen, vintage fauteuils en metalen kachels. Wees er maar zeker van, de industriële uitstraling komt weer helemaal “in the picture” bij interieurdesigners in 2019. Een betonlook vloer is hier het exponent van. Betonlook vloeren hebben iets unieks, en toch ook weer iets klassiek. Betonlook is dé oplossing voor de (ver)bouwers die wel eens iets anders in huis willen hebben met een “out-of-the-box”-ontwerp.

Marmerlook

Marmer wordt al eeuwen gebruikt in interieurontwerpen en versterkt (heren)huizen met een look van grandeur en praal. Alleen, er zit een groot nadeel aan marmer. Het is niet goedkoop en dus voor “the happy few”. Als je heel de woonkamer of de keuken in marmer wilt laten beleggen dan kosten jouw vloeren zoveel als het hele huis! Maar, er is een oplossing. Bij Intercarro bieden we een grote keuze tegels met die schitterende marmerlook. Deze tegels zijn lang niet zo duur als echt marmer, en zijn een even duurzaam alternatief. In combinatie met bvb. lichtgekleurde meubels krijgt jouw interieur gegarandeerd die extra flair die het verdient. Niettegenstaande de meestal lichte tinten van deze marmerlook tegels, zijn ze heel gebruiksvriendelijk. Je kan ze namelijk heel makkelijk schoonmaken. Marmerlook tegels op vloeren en wanden zijn een uitstekende bekleding om stijlvol interieurdesign en duurzaamheid op een geweldige manier te combineren.

Groot formaat tegels: voor zowel wand als vloer

Bij Intercarro zijn deze XXL tegels altijd al ontzettend populair geweest. Die tegeltrend zet zich ook in 2019 gewoon door. De grote tegels geven elke kamer in elk huis een klassevolle uitstraling. In de meeste woningen vindt men keramische tegels die eerder gering zijn qua omvang. Als je grote tegels laat plaatsen dan zal je je distantiëren van de traditionele look en jou helemaal onderscheiden met modern design. Je hoeft ze trouwens niet alleen op de vloer te plaatsen. Je kan de groot formaat tegels helemaal doortrekken naar de wanden en zo een nog strakkere look bekomen. Mocht je het willen dan zou je zelfs ook allebei de opties kunnen combineren, zo kan je bijvoorbeeld hele wanden in dezelfde stijl bekleden. Dit heeft een verruimend effect en ziet er dan ook echt magisch uit wanneer het daadwerkelijk af is. Deze tegels zijn vrij goedkoop en hun looks zal menigéén verbluffen. Een aanrader voor de (ver)bouwers die hun huis een aparte, zeer moderne en strakke, uitstraling willen geven.

 

Woonkamertegels doortrekken tot in de tuin 

Touchstones UNIVERSE | keramische tegels

In België hebben veel mensen een tuin. Een tuin is een plekje waar je helemaal tot rust komt. Even buien genieten zonder iemand aan je hoofd. Alleen bij veel mensen is de tuin niet al te groot, waardoor het vaak lastig is om de juiste partij tegels te kiezen. Waarom er dan niet voor kiezen om de woonkamertegels te laten doorlopen tot in de tuin? Zo krijg je een verruimende optische illusie. Stel je even voor: de tegels van de woonkamer lopen door tot ongeveer vijf meter buiten de tuindeuren. Dan is het precies alsof de woonkamer groter is wanneer de deuren open staan. In de realiteit is dat natuurlijk niet zo, de woning is immers niet uitgebreid. Dit is dan ook de ideale manier om de tuin binnen te halen en de beschikbare ruimte optimaal te benutten!

Tegels in de slaapkamer – ook bij vloerverwarming (#1 tegeltrend in 2019!)


De koudste maanden staan weer voor de deur. Vervelend als je in de ochtend op de koude tegels gaat lopen. Intercarro heeft hier een oplossing voor. Neem, ondanks de tegels, vloerverwarming op de slaapkamer. Onze tegels kunnen namelijk gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Zo heb je nooit geen koude voeten meer door koude tegels. De vloertegels zijn al warm voordat je uit bed bent gestapt. Nu maar hopen dat je ze niet zo lekker vindt lopen dat je nooit meer je slaapkamer uitkomt ;-). Iedereen die het heeft is ervan overtuigd dat vloertegels in combinatie met vloerverwarming, een schitterende oplossing zijn.

 

Schoonmaaktips?

Bij Intercarro krijgen we dikwijls de vraag “hoe nu precies de tegels in huis schoon houden?”. Je wilt uiteraard blinkende tegels hebben. Mat geworden tegels zijn nu eenmaal niet om aan te zien. Intercarro levert onderhoudsvriendelijke AAA-tegels en verkoopt de beste onderhoudsproducten. Er zijn echter ook een economische  “TANTE INTERCARRO-tip” die we je graag meegeven. Zo kan je een spuitfles vullen met schoonmaakazijn. Het werkt iedere keer weer tegen allerlei soorten aanslag of vuil. Spuit een ruime hoeveelheid op de tegels en laat een halfuurtje intrekken. Vervolgens kun je heel eenvoudig met een sponsje over deze plek heen gaan om het schoon te krijgen. Je zal zien dat er geen enkel vlekje meer te zien is. Maar snel verwijderen van drank- of etensresten, zodat ze niet kunnen inwerken op de tegels, helpt ook  natuurlijk. Mocht dit wel gebeuren dan is dit natuurlijk geen ramp. Intercarro heeft voor elk soort tegel zeer efficiënte schoonmaakmiddelen en adviseert je graag.

 

Je leest het, ook in 2019 worden tegels weer razend populair. Of je nu van beton of van marmer houdt, van grote tegels of van klein. Het maakt allemaal niet zo veel uit, het hebben van tegels in huis heeft veel voordelen. Je hebt er levenslang plezier van, ze zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

 

Kijk gerust een beetje rond op de Intercarro-website en ontdek de vele soorten tegels die wij aanbieden. Je vind over bovenstaande zeker nog meer informatie.
Of bezoek één van onze toonzalen en laat je inspireren door de vele belevingsstanden. Het professioneel advies van onze interieurspecialisten en een warm onthaal krijg je er gratis bovenop.

vloertegels

Wat moet je weten bij de keuze van jouw tegels?

Een vloer bepaalt dominant het uitzicht van een ruimte.
Het bepalen van de meest geschikte vloerbekleding en keuze van jouw tegels is dan ook razend belangrijk!

Deze check & balances lijst helpt je bij het kiezen van de tegel die bij je past:

VLOERKEUZE

 • Voor welke vloeropbouw ga ik kiezen? Welke dikte mag mijn vloerafwerking hebben?
 • Is mijn vloerkeuze onderhoudsvriendelijk? Denk aan huisdieren, kinderen … in huis die de nodige vlekken met zich meebrengen.
 • Kan ik mijn gekozen vloertegels combineren met mijn vloerverwarming?

TEGELVLOEREN

 • Het is belangrijk bij de bestelling te melden dat je jouw natuursteentegels zonder voeg wil plaatsen.
 • Kan ik natuursteentegels verlijmen?
 • Hou bij natuursteen ook rekening met een antisliplaag?
 • Laat je vloer na plaatsing voldoende drogen.
 • Je mag een natuurstenen vloer zeker niet afdekken.
 • Vraag aan de Intercarro adviseurs hoe je je vloer het best kan onderhouden.
 • Welk soort keramische tegel kies ik het best? Misschien past keramisch parket beter bij mijn interieur?
 • Bij Intercarro heb je altijd tegels van eerste keuze. Sta even stil over een mooie aansluiting van verschillende betegelde oppervlakken. Hiervoor bestaan specifieke accessoires.
 • Een niet al te lichtkleurig voegsel voor je vloertegels  zorgt voor extra onderhoudsgemak.

PARKET, LAMINAAT EN KURK

 • Haal je parket, laminaat of kurk enkele weken voor de plaatsing uit de verpakking om te ‘acclimatiseren’?
 • Vergeet de uitzettingsvoegen aan de muren niet!
 • Hoe onderhoud ik het beste mijn parketvloer?  Boenen, vernissen of oliën?
 • Heb ik een ondervloer nodig onder mijn laminaat ?
 • Moet ik voor mijn kurkvloer onmiddellijk een beschermlaag voorzien?
 • Controleer de dichtheid van de kurktegel die je wil aanschaffen?

PLINTEN

 • We raden je aan bij een parketvloer stevige plinten te gebruiken (geen dennenhout). Stevigere plinten beschadig je niet met een boen- of schuurmachine.
 • Wist je dat er aluminium plinten bestaan die jouw ruimte een moderne (industriële) look geven.
 • Daarnaast zijn er plinten die je kan overschilderen en versies met ingewerkte kabelgoten voor het wegwerken van bedrading en stopcontacten..
 • Kies zorgvuldig de dikte van de plinten zodat ze de uitzettingsvoeg van de vloer bedekken.

Vraag advies aan de Intercarro interieuradviseurs! (#durftevragen)
Durf te vragen! Vraag ons het hemd van het lijf, want niet voor niets zijn we dé tegelexpert.
Alles waar je een antwoord op wilt hebben kun je gewoon aan ons voorleggen.
Heb je een specifieke situatie, weet je even niet hoe het verder moet? Bel, mail of nog beter, kom langs in één van de Intercarro toonzalen.

………………. (vul maar in)
Hopelijk heb je wat gehad aan bovenstaande tips maar ook wij zijn nooit te oud om te leren en daarom de vraag:
Welke tip heb jij voor ons? Deel ze hieronder met Intercarro! Reacties worden gewaardeerd.

laminaatvloer

Wat is het verschil tussen een parket- en laminaatvloer?

Vaak worden laminaat en parket in één adem genoemd, maar dat is onterecht. De twee materialen verschillen wel degelijk, bijvoorbeeld op vlak van samenstelling en plaatsing. We geven je graag een woordje uitleg, zodat je het verschil tussen beide nooit meer vergeet.

Laminaat ≠ parket

Laminaat en parket mogen er dan wel ongeveer hetzelfde uitzien, ze verschillen toch behoorlijk – ook qua samenstelling. Terwijl parket van hout gemaakt is, bestaat laminaat uit een kern van waterafstotende High Density Fibreboard of HDF. De planken worden afgewerkt met een gedrukte papiertekening met een transparante, krasbestendige toplaag. Laminaatplanken kunnen allerlei motieven hebben, van natuursteen tot gepolijst beton. Maar meestal hebben de planken een houttekening, wat de verwarring met parket veroorzaakt. Door een V-groef tussen de delen te voorzien en een nerfstructuur in de toplaag te verwerken, wordt de illusie van echt hout nog meer versterkt.

Laminaat plaatsen: een fluitje van een cent!

Laminaatplanken moet je, in tegenstelling tot parket, niet verlijmen. Laminaat wordt namelijk ‘zwevend’ geplaatst, wat wil zeggen dat je de planken gewoon in elkaar klikt. De enige voorwaarde is dat de originele ondergrond relatief vlak is. Als dat niet het geval is, plaats je het best een degelijke ondervloer. Die corrigeert onregelmatigheden tot 2 millimeter en vermijdt reflectie- en contactgeluid. Een laminaatvloer plaats je met andere woorden in een mum van tijd. Bovendien laat hij je toe gemakkelijk één plank te vervangen of zelfs je volledige vloer mee te nemen als je verhuist. Tip: laat de laminaatdelen voor een optimaal resultaat ongeveer 48 uur op voorhand acclimatiseren in de ruimte waar je de vloer zult leggen.

Minimaal onderhoud

Dankzij zijn onderhoudsvriendelijke samenstelling, hoef je niet te veel om te kijken naar je laminaatvloer. Meer dan een vochtige dweil en een mild reinigingsproduct voor laminaat heb je voor het onderhoud van je vloer niet nodig. Hoewel de toplaag krasbestendig is, plaats je voor de zekerheid wel beter viltjes onder je meubels.

Ook in natte ruimtes?

Laminaat is geschikt voor heel wat ruimtes in huis, maar is het ook geschikt voor je badkamer? Dat hangt af van het soort laminaat. De Sensation-reeks van Pergo is een goed voorbeeld van laminaat die wél geschikt is voor natte ruimtes. De toplaagbescherming van deze planken loopt namelijk helemaal door tot in de V-groeven, waardoor het oppervlak volledig waterbestendig is. Gebruik deze vloerbedekking dus ook gerust in de badkamer en keuken!

Ook op zoek naar een praktische laminaatvloer? Neem gerust contact op met onze experts.

zelliges

Ken je de charmante Marokkaanse zelliges al?

Zelliges kennen hun oorsprong in Fez. Daar is namelijk de beste klei te vinden. Deze artisanale tegeltjes zijn gemaakt uit gebakken klei en hebben een subtiele kleurlaag. Ze zijn niet alleen op-en-top charmant, door de kleurnuances en onregelmatige vormgeving brengen ze authenticiteit in uw interieur.

Zongedroogde tegels met een subtiel kleurtje

Het productieproces van zelliges is volledig artisanaal. Het begint bij de ontginning van klei, de basisgrondstof, in de valleien van Fez. De klei wordt vervolgens in grote bidons met water gelegd, waarna hij tegel voor tegel, in zijn vorm wordt geklopt. Het alom gekende tegelformaat mag dan wel 10×10 zijn, de oorspronkelijke tegels zijn een stuk groter, namelijk 12×12 of zelfs 13×13.

Dankzij de mediterrane temperaturen in Marokko kunnen de premature zelliges al een eerste keer in de zon drogen. Verder krijgen de Marokkaanse tegels in onze fabrieken een pigmentbad. Daarna gaan ze in een oven met heel hoge temperaturen. De vlammen brengen de kleur van de tegeltjes tot leven, met een genuanceerde kleurlaag tot gevolg.

Marokkaanse zelliges: perfecte imperfectie

Zelliges staan bekend voor hun charmante imperfecties. Meestal worden kalkpitten of kalkluizen, klein oneffenheden in de klei, pas na enkele weken zichtbaar. Het is dus even afwachten hoe de tegels eruit zullen zien. De tegeltjes schilferen bovendien vaak pas af als ze verpakt of getransporteerd worden. Dat is een onvermijdelijke eigenschap van zelliges. We sorteren de tegels met grove pitten wel uit om ze bij de plaatsing te gebruiken voor versnijding, maar we laten de artisanale uitstraling niet verloren gaan. De imperfecties geven de zelliges namelijk een levendige en karaktervolle uitstraling.

Van de keuken tot de douche

De Marokkaanse tegeltjes komen tot hun recht in verschillende plaatsen in huis. Zo zijn ze bijvoorbeeld een charmante aanvulling van je keuken, of je nu houdt van een landelijke of moderne stijl. Maar ook in de badkamer zijn zelliges geschikt. Wanneer je zelliges op de douchemuren plaatst, moet je eerst een waterdichting aanbrengen en werk je ze af met een waterafstotende voeg. Ten slotte hoef je niet bang te zijn dat de tegels door water verkleuren. Pas alleen op met olieachtige of chemische producten en maak de zelliges altijd schoon met water en natuurlijke zeep.

Wil je jouw interieur opvrolijken met Marokkaanse zelliges? Neem gerust contact op met onze specialisten.

Dé terrastrend: de look van bankirai of hardhout en de voordelen van keramische tegels

Wil je een mooi terras met de natuurlijke look van hout maar zie je het onderhoud van bankirai niet echt zitten? Met de keramische terrastegels met bankirai-look sla je twee vliegen in één klap: uitstraling en makkelijk in onderhoud. We nemen deze tegel even onder de loep.

Bye bye bankirai, hallo keramische terrastegel met hardhoutlook

De trend van authentieke bankirai- of andere hardhouten terrassen neemt af. Een terras met houten planken vraagt best wat onderhoud. Om maar te zwijgen over de mosvorming tussen de groeven, dat vaak voor een gevaarlijk glad oppervlak zorgt. Na een aantal jaren begint het hout bovendien te verkleuren. Het is dan ook begrijpelijk dat het werk dat een bankirai-terras vergt, velen afschrikt. Maar wat als je toch graag de charme van een hardhouten terras wilt? Dan is de keramische terrastegel met hardhoutlook je ding.

De voordelen van een keramische hardhoutterrastegel

De voordelen van terrastegel met bankirai-uitstraling zijn legio:

 • de kleur blijft behouden en vergrijst niet zoals bij hardhout
 • de tegels zijn uiterst duurzaam en krasbestendig
 • schroeivlekken door bijvoorbeeld te barbecueën zijn uitgesloten
 • ze zijn makkelijk in onderhoud: water en detergent volstaan
 • de tegels zijn vochtbestendig
 • ze hebben een hoge antislipwaarde
 • de tegels hebben een hogepuntsbelastingsweerstand van 1000 kg zodat ze zelfs een granieten tuintafel kunnen dragen
 • ze zijn ecovriendelijk: de grondstoffen komen niet uit bedreigde exotische wouden

Keramische tegels zijn 2 cm dik en kunnen op elk soort ondergrond geplaats worden: zand, steen, gras en tegeldragers. Ideaal voor je terras, maar ook voor je oprit of carport. De grootte van de tegels bepalen mee de stijl. Wil je een modernere uitstraling dan zijn de grote formaten (120×60 cm) ideaal. Hou je het toch liever wat traditioneler, dan zijn er kleinere tegels beschikbaar (120×30 cm).

Extra tip:

Droom je van een dakterras en wil je de parket– en hardhoutlook van je interieur doortrekken naar buiten? Creëer een harmonieus geheel met de keramische bankirai-tegels.

De minpunten van een keramische bankirai-tegel

Als je keramische tegels op tegeldragers plaatst, kun je te maken krijgen met onkruid en insecten. Bovendien klinken de tegels hol als je erop stapt. Dit probleem komt niet voor bij lijm- en cementgebonden tegels.

Wil je persoonlijk advies van onze tuinarchitect? Kom gerust langs in een van onze toonzalen. Wij geven je met plezier meer uitleg over deze keramische terrastegels.

terrastegels

Nóg meer mogelijkheden met terrastegels van 2 cm dik

Of je nu in je woonkamer staat of op je terras, de kwaliteit van binnen- en buitentegels is er zo op vooruit gegaan dat je het verschil haast niet meer merkt. Met terrastegels van 2 cm – tegenover 1 cm bij binnentegels – worden de plaatsingsmogelijkheden steeds groter. Overweeg je een nieuw terras of wil je het oude een frisse look geven? De mogelijkheden op een rijtje.

Keramische tegels met beton- of natuursteenlook

Als er een tegel is die van alle markten thuis is, is het de keramische terrastegel wel. Deze terrasbedekking blinkt uit in elegantie en authenticiteit. Enkele voordelen op een rijtje:

 • waterdicht en krasbestendig
 • slijtvast
 • makkelijk in onderhoud
 • ruime keuze in kleur en formaat
 • makkelijk te plaatsen

Nieuw trend: De keramische terrastegel met bankirai- of hardhoutlook

Wie terrastegels zegt, denkt vaak aan een stenen vloerbedekking. Vaak willen mensen heel graag een houten terras, maar zien ze op tegen het onderhoud van de bankirai of een andere hardhoutsoort. Stel dat je kon kiezen voor een terrasbedekking die de look van een houten terras had, maar de voordelen van een tegel. Wel, die mogelijkheid bestaat! Met de keramische bankirai-terrastegel van Intercarro geniet je van een terras met parketlook maar heb je amper onderhoudswerk. De tegels beschikken bovendien over een ingebakken antisliplaag, wat een groot pluspunt is tegenover natuurlijke bankirai.

Keramische tegels in blauwe kalksteenlook

Als je een uniek terras verkiest, is blauwe kalksteenlook meer iets voor jou. Geen enkele keramische tegel in blauwe kalksteenlook is namelijk dezelfde en met de ingebakken antisliplaag. Ook dit is typisch voor natuursteen:

 • tijdloos
 • aparte structuur en verschillende kleurennuances
 • iets meer onderhoud
 • kan zowel binnen als buiten gebruikt worden

Ben je echter fan van echte natuursteen? Ontdek dan zeker de troeven van Belgische blauwsteen.

De keuze tussen een keramische steen of natuursteen hangt af van de uitstraling die je verkiest voor je terras. Beiden types zijn geschikt voor binnen én buiten. Je kunt als het ware je interieur doortrekken tot op je terras, of dakterras.

Geef je de voorkeur aan persoonlijk advies van onze experts? Maak gerust een afspraak met onze tuinarchitect of kom eens langs in een van onze toonzalen en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw terras.