Dé tegeltrends in 2019!

Intercarro biedt waarschijnlijk de grootste keuze verschillende soorten tegels in België. Een tegel zal niet voor niets de meest gekozen vloerbekleding zijn in woningen in 2019. Je profiteert dan ook van veel voordelen bij het laten leggen van tegels in jouw huis.
Heb je binnenkort een verbouwing of zelfs nieuwbouw op de planning hebt staan, maar je weet nog niet wat voor soort tegels je dan eigenlijk moet kiezen?
Bij Intercarro helpen we je graag op weg. In onze blog laten we je alvast meekijken naar dé trends op het gebied van tegels voor 2019. Je wilt tenslotte geïnformeerd jouw keuze maken, toch?

Betonlook: de hype in tegels voor 2019

Wanneer mensen aan beton denken dan denken ze meestal toch dat dit er lelijk uitziet. Men denkt bij beton als snel aan een ruwe, onafgewerkte wand- en vloerbekledingen. Dit cliché gaat alvast niet meer op. Het getuigt vandaag van goede smaak om te kiezen voor tegels met een betonlook. Betontegels zijn in 2019 dan ook weer hot! De voordelen van deze betontegels zijn legio. Ze laten zich perfect combineren met een industriële vormgeving. Zo kan je er voor kiezen om tegels met betonlook te leggen in de woonkamer, om ze vervolgens te matchen met een aantal industriele retrolampen, vintage fauteuils en metalen kachels. Wees er maar zeker van, de industriële uitstraling komt weer helemaal “in the picture” bij interieurdesigners in 2019. Een betonlook vloer is hier het exponent van. Betonlook vloeren hebben iets unieks, en toch ook weer iets klassiek. Betonlook is dé oplossing voor de (ver)bouwers die wel eens iets anders in huis willen hebben met een “out-of-the-box”-ontwerp.

Marmerlook

Marmer wordt al eeuwen gebruikt in interieurontwerpen en versterkt (heren)huizen met een look van grandeur en praal. Alleen, er zit een groot nadeel aan marmer. Het is niet goedkoop en dus voor “the happy few”. Als je heel de woonkamer of de keuken in marmer wilt laten beleggen dan kosten jouw vloeren zoveel als het hele huis! Maar, er is een oplossing. Bij Intercarro bieden we een grote keuze tegels met die schitterende marmerlook. Deze tegels zijn lang niet zo duur als echt marmer, en zijn een even duurzaam alternatief. In combinatie met bvb. lichtgekleurde meubels krijgt jouw interieur gegarandeerd die extra flair die het verdient. Niettegenstaande de meestal lichte tinten van deze marmerlook tegels, zijn ze heel gebruiksvriendelijk. Je kan ze namelijk heel makkelijk schoonmaken. Marmerlook tegels op vloeren en wanden zijn een uitstekende bekleding om stijlvol interieurdesign en duurzaamheid op een geweldige manier te combineren.

Groot formaat tegels: voor zowel wand als vloer

Bij Intercarro zijn deze XXL tegels altijd al ontzettend populair geweest. Die tegeltrend zet zich ook in 2019 gewoon door. De grote tegels geven elke kamer in elk huis een klassevolle uitstraling. In de meeste woningen vindt men keramische tegels die eerder gering zijn qua omvang. Als je grote tegels laat plaatsen dan zal je je distantiëren van de traditionele look en jou helemaal onderscheiden met modern design. Je hoeft ze trouwens niet alleen op de vloer te plaatsen. Je kan de groot formaat tegels helemaal doortrekken naar de wanden en zo een nog strakkere look bekomen. Mocht je het willen dan zou je zelfs ook allebei de opties kunnen combineren, zo kan je bijvoorbeeld hele wanden in dezelfde stijl bekleden. Dit heeft een verruimend effect en ziet er dan ook echt magisch uit wanneer het daadwerkelijk af is. Deze tegels zijn vrij goedkoop en hun looks zal menigéén verbluffen. Een aanrader voor de (ver)bouwers die hun huis een aparte, zeer moderne en strakke, uitstraling willen geven.

 

Woonkamertegels doortrekken tot in de tuin 

Touchstones UNIVERSE | keramische tegels

In België hebben veel mensen een tuin. Een tuin is een plekje waar je helemaal tot rust komt. Even buien genieten zonder iemand aan je hoofd. Alleen bij veel mensen is de tuin niet al te groot, waardoor het vaak lastig is om de juiste partij tegels te kiezen. Waarom er dan niet voor kiezen om de woonkamertegels te laten doorlopen tot in de tuin? Zo krijg je een verruimende optische illusie. Stel je even voor: de tegels van de woonkamer lopen door tot ongeveer vijf meter buiten de tuindeuren. Dan is het precies alsof de woonkamer groter is wanneer de deuren open staan. In de realiteit is dat natuurlijk niet zo, de woning is immers niet uitgebreid. Dit is dan ook de ideale manier om de tuin binnen te halen en de beschikbare ruimte optimaal te benutten!

Tegels in de slaapkamer – ook bij vloerverwarming (#1 tegeltrend in 2019!)


De koudste maanden staan weer voor de deur. Vervelend als je in de ochtend op de koude tegels gaat lopen. Intercarro heeft hier een oplossing voor. Neem, ondanks de tegels, vloerverwarming op de slaapkamer. Onze tegels kunnen namelijk gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Zo heb je nooit geen koude voeten meer door koude tegels. De vloertegels zijn al warm voordat je uit bed bent gestapt. Nu maar hopen dat je ze niet zo lekker vindt lopen dat je nooit meer je slaapkamer uitkomt ;-). Iedereen die het heeft is ervan overtuigd dat vloertegels in combinatie met vloerverwarming, een schitterende oplossing zijn.

 

Schoonmaaktips?

Bij Intercarro krijgen we dikwijls de vraag “hoe nu precies de tegels in huis schoon houden?”. Je wilt uiteraard blinkende tegels hebben. Mat geworden tegels zijn nu eenmaal niet om aan te zien. Intercarro levert onderhoudsvriendelijke AAA-tegels en verkoopt de beste onderhoudsproducten. Er zijn echter ook een economische  “TANTE INTERCARRO-tip” die we je graag meegeven. Zo kan je een spuitfles vullen met schoonmaakazijn. Het werkt iedere keer weer tegen allerlei soorten aanslag of vuil. Spuit een ruime hoeveelheid op de tegels en laat een halfuurtje intrekken. Vervolgens kun je heel eenvoudig met een sponsje over deze plek heen gaan om het schoon te krijgen. Je zal zien dat er geen enkel vlekje meer te zien is. Maar snel verwijderen van drank- of etensresten, zodat ze niet kunnen inwerken op de tegels, helpt ook  natuurlijk. Mocht dit wel gebeuren dan is dit natuurlijk geen ramp. Intercarro heeft voor elk soort tegel zeer efficiënte schoonmaakmiddelen en adviseert je graag.

 

Je leest het, ook in 2019 worden tegels weer razend populair. Of je nu van beton of van marmer houdt, van grote tegels of van klein. Het maakt allemaal niet zo veel uit, het hebben van tegels in huis heeft veel voordelen. Je hebt er levenslang plezier van, ze zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

 

Kijk gerust een beetje rond op de Intercarro-website en ontdek de vele soorten tegels die wij aanbieden. Je vind over bovenstaande zeker nog meer informatie.
Of bezoek één van onze toonzalen en laat je inspireren door de vele belevingsstanden. Het professioneel advies van onze interieurspecialisten en een warm onthaal krijg je er gratis bovenop.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.