Blog categorie design

Op zoek naar inspirerende artikels over diverse designs? Dan ben je bij Intercarro aan het goede adres. Hier tref je een overzicht aan van de blogartikels die voorkomen in de categorie design.

Revive en Besix kiezen voor Intercarro in ‘WATT’-project

Met 1,1 hectare is de vroegere Elektrion-site een van de grootste herbestemmingen in Gent. Gelegen tussen de Nieuwe Wandeling en de Coupure straalt het nieuwe stadsdeel progressiviteit uit. Groen in de stad en een elegante kruisbestuiving tussen woon- en werkmogelijkheden zijn de pijlers waarop ontwikkelaars Revive en Canal Properties hun ideeën stoelden. Er werden maar liefst drie architectenbureaus aangetrokken om het ‘WATT’-project te concipiëren. “Hun ontwerpen vormen echter één geheel met een straffe en herkenbare identiteit”, vertelt Filip Maes van Revive. “Het concept is gebaseerd op de toepassing van duurzame materialen en een laag energieverbruik dankzij een geothermisch netwerk, individuele warmtepompen en vloerverwarming.”

Kwaliteit in elke m2

Projectontwikkelaars hechten veel belang aan een persoonlijke aanpak, een flexibele werking en een snelle levering. Vandaar dat bouwheer Revive en hoofdaannemer BESIX in ‘WATT’ opteerden voor de vloerbekleding van Intercarro (Groot-Bijgaarden).

“Dat we zijn uitgegroeid tot een van de Belgische marktleiders op het vlak van keramische tegels en parket heeft niet alleen met ons kwalitatief en uitgebreid aanbod te maken”, vertelt extern projectcoördinator Ann Van Droogenbroeck. “Ook onze klantgerichte aanpak wordt sterk geapprecieerd, zowel door particulieren als projectgerelateerde klanten. In het WATT-project werden we geconfronteerd met jonge, dynamische projectleiders die de lat erg hoog legden. We voelden meteen aan dat het een uitdaging zou zijn om de coördinatie van de klantenkeuze en de leveringen in goede banen te leiden.

Toch schrok ons dat niet af – integendeel! Samen slaagden we erin om een evenwichtig basisaanbod uit te werken, waarbij elke klant toch alle mogelijkheden behield om een individuele keuze te maken. Hiervoor konden de kopers van de woonunits terecht in onze toonzaal in Sint-Martens-Latem, waar ze konden rekenen op de begeleiding van competente klantenbegeleiders. Opmerkelijk is dat het meerlagige Oslo-parket van het merk Lamett erg in de smaak viel. In de gemeenschappelijke delen koos de architect voor de Universereeks van Touchstones.”

Intercarro heeft een solide reputatie in het adviseren en begeleiden van projectontwikkelaars en aannemers naar de vloer- en wandbekledingen die het beste passen in een (ver)bouwproject. Voor meer info tel.: 02 481 61 10 of contacteer on via mail: info@intercarro.be.

_______

TECHNISCHE FICHE

Bouwheer:  Revive (Gent) en Canal Properties (Gent)
Architecten: CAAN Architecten (Gent), Archipl architecten (Gent) en KRAS architecten (Gent)
Hoofdaannemer: BESIX (Brussel)

Vloer leggen of renoveren? Dit zijn dé tegeltrends in 2020!

Ben je uitgekeken op je vloer? Met een nieuwe zorg je in geen tijd voor een frisse wind in je woning. Vind je je weg niet in het uitgebreide aanbod? Wellicht kan je wel wat inspiratie gebruiken. Dit zijn volgens Intercarro, specialist in keramische vloer- en wandtegels, dé 7 tegeltrends in 2020 – welke ga jij in huis gebruiken?

 

1/ LUXUEUS MARMER

De marmerlook blijft ook in 2020 één van de populairste trends in de tegelwereld. De platen blijven groot en bestaan nu in nog meer kleurvarianten. De Marmerlook tovert elke badkamer om tot een ware Spa en brengt luxe in uw leefruimte.

 


2/ XXL en SPECIALE VORMEN

Nog steeds zijn extra grote keramische tegels prominent aanwezig. In alle formaten en in verschillende vormen zoals hexagon, vierkant en kubussen.


3/ DE WARME KOPER EN BRONZEN KLEURSCHAKERINGEN


4/ TERRAZZO

Deze nieuwigheid in 2019 blijft ook in 2020 prominent aanwezig in de interieurdesign.


5/ DE BETONLOOK

Wordt in 2020 nog beter, nog groter en nog uitgebreider.


6/ CEPPO

Haalt u graag de charme van natuursteen in huis? Maar liever met het gemakkelijk onderhoud van keramische tegels? Dan is de grijze Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten, aan een echte revival bezig in een keramische versie.


7/ VINTAGE PATRONEN

Gazzini bracht een mooie collectie vintage keramische patroontegels uit. Hou ze in de gaten, deze tegels breken in 2020 helemaal door.

Tegeltrends 2020

 

Grote opkomst op demo-avond voor vloerders in Gent

Intercarro is naar alle waarschijnlijkheid de creatiefste innovator van tegels en parket.
Elke schakel in onze onderneming is doordrongen van onze focus op kwaliteit. Niet alleen voor producten, maar ook voor service en installatie.

Bouwprofessionals adequaat informeren over de recentste evoluties in vloer- en wandtegels samen met het up-to-date houden van de kennis over “Tools for Tiles” is hierin een essentiële schakel.
En dat de honger naar informatie en opleiding groot is bij vloerders werd bewezen door het succes van de “Intercarro demo-avond voor vloerders” op 10 mei 2019 bij Intercarro Gent.

Tientallen vloerders zakten af naar de toonzaal van Intercarro in Sint-Martens-Latem en waren unaniem enthousiast over de gepresenteerde themata:

 • Tub Finish van Lux Elements
 • Gamma producten met focus op siliconen Soudal
 • Prb : lijmdemo Col Double flex S2 en overzicht lijmen ( pro, monoflex, double flex S2 )  en hun prijzen.

Vloerders, U was geweldig!
Keep up the good work.

Wenst u meer informatie over toekomstige demo-avonden over de Intercarro tegels en producten? Contacteer ons hier.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terrastegels: welke kies je het best?

KERAMISCHE BUITENTEGELS

Wil je een mooi terras met het uitzicht van natuursteen, beton of hout maar zie je op tegen het onderhoud ervan?
De collecties volkeramische terrastegels van Intercarro zijn dé trendsetters voor de betegeling van jouw terras.
Hun trendy zachte klei- en grijstinten brengen niet alleen innerlijke rust maar ook veel stijl in de tuin.
Verlies ook de handige bijkomende troeven van keramische tegels van Intercarro niet uit het oog: kleurvastheid, vlekbestendigheid, vorstbestendigheid, duurzaam en slijtvast.
Deze grote slijtweerstand gaat daarenboven gepaard met onderhoudsvriendelijkheid en een antisliplaag.
U leest het, Intercarro keramische buitentegels vormen de ideale keuze voor jouw terras.
Maar er is meer…

 

Ze zijn de veelzijdigste onder de terrastegels.
Daarom bieden we bij Intercarro voor iedere bouwstijl tal van mogelijkheden.
Van rustiek tot design, tot landelijk of klassiek.
In de Intercarro toonzalen vind je ongetwijfeld een keramische tegel die bij jouw persoonlijkheid en woning past.
Twijfel niet en laat je inspireren in onze toonzalen.
Onze stijladviseurs gidsen je met passie door de verschillende afmetingen, kleuren, prints en structuren.

 


OOK DE BETONLOOK IS HELEMAAL TERUG IN 2019

De betonlook is in 2019 terug van weggeweest.
De veelzijdigheid en het onderhoudsgemak doen jong en oud, zowel bij renovatie als nieuwbouw, kiezen voor deze stijl .
Intercarro biedt dan ook ontelbaar veel keuzemogelijkheden. Van zachte kleuren tot donkerdere varianten, met of zonder reliëf.

 

 


 

HOE GROTER HOE BETER

We willen steeds meer buiten genieten. Hierdoor bouwen we ook onze terrassen steeds groter.
De keuze voor XXL-tegels ligt hierbij voor de hand. Het strak design van deze tegels met smalle onopvallende voegen versterkt immers dat zalige ruimtegevoel.
De XXL-tegels van Intercarro geven jouw terras de look die het verdient!

 

 MODERNE TERRASSEN WORDEN WOONKAMERS

Een trend die zich de voorbije jaren sterk doorzet is het doortrekken van je woonkamertegel naar je terras.
Een open ruimtegevoel in huis en een terras dat oneindig groot lijkt.
Intercarro  biedt daarom een breed gamma binnen-buitentegels.
Deze tegelcollectie voorziet een vloertegel die te verkrijgen is in een buitentegel van 2 cm dik en eenzelfde binnentegel van 1 cm.

 

 PROFITEER VAN DE TERRASDAGEN BIJ INTERCARRO

Intercarro brengt het zonnetje op jouw terras.
Profiteer nog tot 31 mei van uitzonderlijke kortingen op terrastegels in alle 6 de Intercarro toonzalen in België.
Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt en met levering voor aanvang van het bouwverlof.

 

Dé tegeltrends in 2019!

Intercarro biedt waarschijnlijk de grootste keuze verschillende soorten tegels in België. Een tegel zal niet voor niets de meest gekozen vloerbekleding zijn in woningen in 2019. Je profiteert dan ook van veel voordelen bij het laten leggen van tegels in jouw huis.
Heb je binnenkort een verbouwing of zelfs nieuwbouw op de planning hebt staan, maar je weet nog niet wat voor soort tegels je dan eigenlijk moet kiezen?
Bij Intercarro helpen we je graag op weg. In onze blog laten we je alvast meekijken naar dé trends op het gebied van tegels voor 2019. Je wilt tenslotte geïnformeerd jouw keuze maken, toch?

Betonlook: de hype in tegels voor 2019

Wanneer mensen aan beton denken dan denken ze meestal toch dat dit er lelijk uitziet. Men denkt bij beton als snel aan een ruwe, onafgewerkte wand- en vloerbekledingen. Dit cliché gaat alvast niet meer op. Het getuigt vandaag van goede smaak om te kiezen voor tegels met een betonlook. Betontegels zijn in 2019 dan ook weer hot! De voordelen van deze betontegels zijn legio. Ze laten zich perfect combineren met een industriële vormgeving. Zo kan je er voor kiezen om tegels met betonlook te leggen in de woonkamer, om ze vervolgens te matchen met een aantal industriele retrolampen, vintage fauteuils en metalen kachels. Wees er maar zeker van, de industriële uitstraling komt weer helemaal “in the picture” bij interieurdesigners in 2019. Een betonlook vloer is hier het exponent van. Betonlook vloeren hebben iets unieks, en toch ook weer iets klassiek. Betonlook is dé oplossing voor de (ver)bouwers die wel eens iets anders in huis willen hebben met een “out-of-the-box”-ontwerp.

Marmerlook

Marmer wordt al eeuwen gebruikt in interieurontwerpen en versterkt (heren)huizen met een look van grandeur en praal. Alleen, er zit een groot nadeel aan marmer. Het is niet goedkoop en dus voor “the happy few”. Als je heel de woonkamer of de keuken in marmer wilt laten beleggen dan kosten jouw vloeren zoveel als het hele huis! Maar, er is een oplossing. Bij Intercarro bieden we een grote keuze tegels met die schitterende marmerlook. Deze tegels zijn lang niet zo duur als echt marmer, en zijn een even duurzaam alternatief. In combinatie met bvb. lichtgekleurde meubels krijgt jouw interieur gegarandeerd die extra flair die het verdient. Niettegenstaande de meestal lichte tinten van deze marmerlook tegels, zijn ze heel gebruiksvriendelijk. Je kan ze namelijk heel makkelijk schoonmaken. Marmerlook tegels op vloeren en wanden zijn een uitstekende bekleding om stijlvol interieurdesign en duurzaamheid op een geweldige manier te combineren.

Groot formaat tegels: voor zowel wand als vloer

Bij Intercarro zijn deze XXL tegels altijd al ontzettend populair geweest. Die tegeltrend zet zich ook in 2019 gewoon door. De grote tegels geven elke kamer in elk huis een klassevolle uitstraling. In de meeste woningen vindt men keramische tegels die eerder gering zijn qua omvang. Als je grote tegels laat plaatsen dan zal je je distantiëren van de traditionele look en jou helemaal onderscheiden met modern design. Je hoeft ze trouwens niet alleen op de vloer te plaatsen. Je kan de groot formaat tegels helemaal doortrekken naar de wanden en zo een nog strakkere look bekomen. Mocht je het willen dan zou je zelfs ook allebei de opties kunnen combineren, zo kan je bijvoorbeeld hele wanden in dezelfde stijl bekleden. Dit heeft een verruimend effect en ziet er dan ook echt magisch uit wanneer het daadwerkelijk af is. Deze tegels zijn vrij goedkoop en hun looks zal menigéén verbluffen. Een aanrader voor de (ver)bouwers die hun huis een aparte, zeer moderne en strakke, uitstraling willen geven.

 

Woonkamertegels doortrekken tot in de tuin 

Touchstones UNIVERSE | keramische tegels

In België hebben veel mensen een tuin. Een tuin is een plekje waar je helemaal tot rust komt. Even buien genieten zonder iemand aan je hoofd. Alleen bij veel mensen is de tuin niet al te groot, waardoor het vaak lastig is om de juiste partij tegels te kiezen. Waarom er dan niet voor kiezen om de woonkamertegels te laten doorlopen tot in de tuin? Zo krijg je een verruimende optische illusie. Stel je even voor: de tegels van de woonkamer lopen door tot ongeveer vijf meter buiten de tuindeuren. Dan is het precies alsof de woonkamer groter is wanneer de deuren open staan. In de realiteit is dat natuurlijk niet zo, de woning is immers niet uitgebreid. Dit is dan ook de ideale manier om de tuin binnen te halen en de beschikbare ruimte optimaal te benutten!

Tegels in de slaapkamer – ook bij vloerverwarming (#1 tegeltrend in 2019!)


De koudste maanden staan weer voor de deur. Vervelend als je in de ochtend op de koude tegels gaat lopen. Intercarro heeft hier een oplossing voor. Neem, ondanks de tegels, vloerverwarming op de slaapkamer. Onze tegels kunnen namelijk gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Zo heb je nooit geen koude voeten meer door koude tegels. De vloertegels zijn al warm voordat je uit bed bent gestapt. Nu maar hopen dat je ze niet zo lekker vindt lopen dat je nooit meer je slaapkamer uitkomt ;-). Iedereen die het heeft is ervan overtuigd dat vloertegels in combinatie met vloerverwarming, een schitterende oplossing zijn.

 

Schoonmaaktips?

Bij Intercarro krijgen we dikwijls de vraag “hoe nu precies de tegels in huis schoon houden?”. Je wilt uiteraard blinkende tegels hebben. Mat geworden tegels zijn nu eenmaal niet om aan te zien. Intercarro levert onderhoudsvriendelijke AAA-tegels en verkoopt de beste onderhoudsproducten. Er zijn echter ook een economische  “TANTE INTERCARRO-tip” die we je graag meegeven. Zo kan je een spuitfles vullen met schoonmaakazijn. Het werkt iedere keer weer tegen allerlei soorten aanslag of vuil. Spuit een ruime hoeveelheid op de tegels en laat een halfuurtje intrekken. Vervolgens kun je heel eenvoudig met een sponsje over deze plek heen gaan om het schoon te krijgen. Je zal zien dat er geen enkel vlekje meer te zien is. Maar snel verwijderen van drank- of etensresten, zodat ze niet kunnen inwerken op de tegels, helpt ook  natuurlijk. Mocht dit wel gebeuren dan is dit natuurlijk geen ramp. Intercarro heeft voor elk soort tegel zeer efficiënte schoonmaakmiddelen en adviseert je graag.

 

Je leest het, ook in 2019 worden tegels weer razend populair. Of je nu van beton of van marmer houdt, van grote tegels of van klein. Het maakt allemaal niet zo veel uit, het hebben van tegels in huis heeft veel voordelen. Je hebt er levenslang plezier van, ze zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

 

Kijk gerust een beetje rond op de Intercarro-website en ontdek de vele soorten tegels die wij aanbieden. Je vind over bovenstaande zeker nog meer informatie.
Of bezoek één van onze toonzalen en laat je inspireren door de vele belevingsstanden. Het professioneel advies van onze interieurspecialisten en een warm onthaal krijg je er gratis bovenop.

Beste tegels voor inloopdouche

Welke tegels voor inloopdouche kiezen?

Droom je van een badkamer die op-en-top comfortabel is en ook nog eens stijlvol oogt? Dan kom je al gauw uit bij een design badkamer, waar minimalisme hoogtij viert. Want hoe minder obstakels, hoe meer elegantie en comfort. Het hoeft dan ook geen betoog dat inloopdouchestegenwoordig vaste kost zijn. Ze geven je badkamer een klassevolle touch en zijn ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Het meest delicate is de plaatsing. Wat als je je inloopdouche wil combineren met tegels? Ontdek hier alle aandachtspunten.

Waterdichting als grote uitdaging

Bij de plaatsing van een betegelde inloopdouche is waterdichting hét grote aandachtspunt. Er bestaan verschillende soorten waterdichting. De meest gekende waterafdichting is een polyethyleen afdichtingsmat die voor de verankering van de tegellijm aan beide zijden is voorzien van een vliesweefsel. Deze mat is geschikt voor afdichtingen in combinatie met tegels voor wanden en vloeren.

Vandaag bestaan er heel wat innovatieve oplossingen die definitief komaf maken met douchelekken. Zo zijn er douchebakelementen van hardschuim, maar je kunt er ook voor kiezen om het douchevlak in helling uit te vlakken en af te werken met een lijnafvoergoot of met een doucherooster gecombineerd met een afdichtingsmat.

 

 

Chape of houten ondergrond, alles kan

Wil je optimaal genieten van je tegels en je inloopdouche? Dan kiest je het best betegelbare douchebakken voor punt- en lijnafwatering in verschillende designvarianten en afwateringstechnieken. Het grote voordeel daarbij is dat een beetje doe-het-zelver alles snel en probleemloos installeert. Bovendien ben je hierbij niet verplicht om je inloopdouche op een chape te plaatsen. Ook een houten ondergrond leent zich ertoe.

Met een opbouwhoogte van 20/30 mm bij een ingewerkt verval zijn deze douchebakken bijzonder vlak en kunnen ze goed in bestaande houten vloeren worden geïntegreerd. Om stabiliteitsredenen is aan de onderzijde van de douche een speciale versterking aangebracht. De afvoertechniekdie dankzij een kliksysteem gemakkelijk te monteren is, kan gewoon in de holle ruimte tussen twee dragende planken worden geïnstalleerd.

Puntafwatering of lijnafwatering?

Om een met de vloer gelijkgewerkte douchebak in te bouwen, heb je de keuze tussen puntafwatering of lijnafwatering. Naast de klassieke puntafwatering bestaan er ook betegelbare douchebakken met een lijnafwatering. Er is keuze tussen twee vervalvarianten:

 • Het vierzijdige verval loopt van de buitenkanten naar de goot, zodat er geen tegels boven de douchebak moeten worden gesneden.
 • Bij een douchebak met eenzijdig verval dienen de muurtegels mee versneden te worden met de helling.

Meer weten? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven je uitgebreid stijladvies en technische info én brengen je in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

vloertegels

Wat moet je weten bij de keuze van jouw tegels?

Een vloer bepaalt dominant het uitzicht van een ruimte.
Het bepalen van de meest geschikte vloerbekleding en keuze van jouw tegels is dan ook razend belangrijk!

Deze check & balances lijst helpt je bij het kiezen van de tegel die bij je past:

VLOERKEUZE

 • Voor welke vloeropbouw ga ik kiezen? Welke dikte mag mijn vloerafwerking hebben?
 • Is mijn vloerkeuze onderhoudsvriendelijk? Denk aan huisdieren, kinderen … in huis die de nodige vlekken met zich meebrengen.
 • Kan ik mijn gekozen vloertegels combineren met mijn vloerverwarming?

TEGELVLOEREN

 • Het is belangrijk bij de bestelling te melden dat je jouw natuursteentegels zonder voeg wil plaatsen.
 • Kan ik natuursteentegels verlijmen?
 • Hou bij natuursteen ook rekening met een antisliplaag?
 • Laat je vloer na plaatsing voldoende drogen.
 • Je mag een natuurstenen vloer zeker niet afdekken.
 • Vraag aan de Intercarro adviseurs hoe je je vloer het best kan onderhouden.
 • Welk soort keramische tegel kies ik het best? Misschien past keramisch parket beter bij mijn interieur?
 • Bij Intercarro heb je altijd tegels van eerste keuze. Sta even stil over een mooie aansluiting van verschillende betegelde oppervlakken. Hiervoor bestaan specifieke accessoires.
 • Een niet al te lichtkleurig voegsel voor je vloertegels  zorgt voor extra onderhoudsgemak.

PARKET, LAMINAAT EN KURK

 • Haal je parket, laminaat of kurk enkele weken voor de plaatsing uit de verpakking om te ‘acclimatiseren’?
 • Vergeet de uitzettingsvoegen aan de muren niet!
 • Hoe onderhoud ik het beste mijn parketvloer?  Boenen, vernissen of oliën?
 • Heb ik een ondervloer nodig onder mijn laminaat ?
 • Moet ik voor mijn kurkvloer onmiddellijk een beschermlaag voorzien?
 • Controleer de dichtheid van de kurktegel die je wil aanschaffen?

PLINTEN

 • We raden je aan bij een parketvloer stevige plinten te gebruiken (geen dennenhout). Stevigere plinten beschadig je niet met een boen- of schuurmachine.
 • Wist je dat er aluminium plinten bestaan die jouw ruimte een moderne (industriële) look geven.
 • Daarnaast zijn er plinten die je kan overschilderen en versies met ingewerkte kabelgoten voor het wegwerken van bedrading en stopcontacten..
 • Kies zorgvuldig de dikte van de plinten zodat ze de uitzettingsvoeg van de vloer bedekken.

Vraag advies aan de Intercarro interieuradviseurs! (#durftevragen)
Durf te vragen! Vraag ons het hemd van het lijf, want niet voor niets zijn we dé tegelexpert.
Alles waar je een antwoord op wilt hebben kun je gewoon aan ons voorleggen.
Heb je een specifieke situatie, weet je even niet hoe het verder moet? Bel, mail of nog beter, kom langs in één van de Intercarro toonzalen.

………………. (vul maar in)
Hopelijk heb je wat gehad aan bovenstaande tips maar ook wij zijn nooit te oud om te leren en daarom de vraag:
Welke tip heb jij voor ons? Deel ze hieronder met Intercarro! Reacties worden gewaardeerd.

Tegels op maat

XXL-grootformaat tegels – 12 vloerders geslaagd in de opleiding

Intercarro Workshop XXL-grootformaat tegels – 12 maart 2018, Ardex – Witten,Duitsland.


Symbiose tussen kwaliteitstegels en vakmanschap

Onze passie voor eerste keuze tegels kent geen grenzen. Intercarro is al 4 decennia één van de marktleiders en dé trendsetter in de tegelsector.

Intercarro beseft als geen ander dat elk tegelproject pas echt geslaagd is mits een plaatsing volgens de regels van de kunst. Om die reden hechten we steeds meer belang aan het vakmanschap van onze vloerders.

 

Specialisten in XXL-grootformaat tegels

 

 

XXL-grootformaat tegels zijn dé nieuwste hype in het tegel landschap. De installatie van deze mastodonten onder de tegels vraagt heel wat behendigheid en productkennis. Net daarom organiseerde Intercarro, in samenwerking met  haar leverancier Ardex in het Duitse Witten, 12 opleidingen voor ervaren tegelzetters. De diverse sessies behandelden in detail alle aspecten van de behandeling en vakkundige plaatsing van XXL-grootformaat tegels:

 • Soorten en toepassingen groot formaat tegels
 • Normeringen
 • Snijden van XXL tegels
 • Ondergrondvoorbereiding met Ardex A950 en Ardex K 39
 • Afdichten met ARDEX SK100W / ARDEX 8+9
 • Lijmen met Ardex S28 in combinatie met Ardex E90
 • Voegen met ARDEX RG12

 

Dikke proficiat! Keep up the good work.

Intercarro zendt haar welgemeende felicitaties aan de 12 vloerders die alle workshops succesvol beëindigden! Zij mogen zich terecht  XXL-grootformaat tegelspecialisten noemen.

Wil u meer weten over deze opleidingen bij Intercarro of over hoe we uw expertise kunnen inspireren? Aarzel dan niet ons te contacteren.

 

 

 

Mozaïek tegels

VIA PLATTEN – Mozaïektegels zijn terug hip

WE DELEN SAMEN EEN RIJKE GESCHIEDENIS

Niets transformeert en verfijnt een interieur zo ingrijpend als een uitzonderlijk mooie vloer. Met de herontdekking van de oude patronen en fabricageprocessen luidt VIA PLATTEN niet alleen de renaissance in van deze vloerklassiekers, maar effent het ook de weg en is het toonaangevend voor een van de grote trends in hedendaagse interieurontwerp.

Intercarro laat zich dan ook graag inspireren door de schoonheid van deze kleurrijke patronen. Ongetwijfeld raakt ook u betoverd door deze voorbeelden van prachtige hedendaagse toepassingen met mozaïektegels. Welke uw interieurstijl ook is.


Cementgebonden tegels blijven een wonderbaarlijk en fascinerend product. Na verloop van tijd ontwikkelen ze een unieke patina, een glans.


MOZAÏEKTEGELS ALS HEDENDAAGS CULTUREEL ERFGOED

Vandaag vindt u deze tegels terug op niet enkel de buitenkant van gebouwen, maar vooral als vloeren en op muren van moderne restaurants, poshy winkels en statige huizen.


CRËEER WONDERBAARLIJKE RUIMTEN MET DE RIJKSTE TEGELMOTIEVEN

Als u denkt aan het betegelen van uw huis en niet zeker weet waar te beginnen, neem dan contact via intercarro.be of bezoek één van de 6 INTERCARRO toonzalen.


HOE DE VIA PLATTEN-MOTIEVEN IN JOUW INTERIEUR INTEGREREN?

Ondanks dat mozaïektegels en hun kleurenpaletten zo divers kunnen zijn, is het toch makkelijk om dit interieurontwerp bij u thuis te integreren, ongeacht uw stijl. Het maakt niet uit of uw huis ultra modern is, vintage, klassiek,.. – de tegels en motieven kunnen worden gebruikt zonder er overweldigend en opzichtig uit te zien.


VIA PLATTEN IN UW KEUKEN

In een moderne keuken gedomineerd door neutrale en ingetogen kleuren, kan een betegelde spatwand of een spectaculair vloermotief een zeer opvallend en aantrekkelijk effect geven.


VIA PLATTEN – ZELFS IN DE BADKAMER

Enkel de grenzen van onze eigen creativiteit vormen een belemmering. In onze opinie lenen alle tegelpatronen zich om het design van uw badkamer naar een hoger niveau te tillen. Zelfs indien u geen tegels op de volledige muren wil, kan u de mozaïeken van VIA PLATTEN perfect gebruiken als randbetegeling, grenzend aan een meer dominante bekleding die eventueel bestaat uit hout of natuursteen.


PIMP YOUR FLOORS AND WALLS

Zin om een design statement af te leggen? Kijk dan naar VIA PLATTEN mozaïektegels als vloer- en wandoptie. Ze zijn stuk voor stuk opvallende stijlelementen, zeker wanneer u in de rest van de kamer kiest voor zachte tonen.


INTERCARRO ADVISEERT, ONTWERPT EN PLAATST (INDIEN GEWENST) JOUW MOZAÏEKVLOEREN

Wil je meer weten over de diverse motieven en VIA PLATTEN-mozaiëktegels? Of heb je een vraag over tegels en vloeren? Breng dan een bezoek aan één van onze zes inspirerende toonzalen vol talrijke stijldemo’s. Zoek hier de dichtstbijzijnde INTERCARRO in jouw buurt.

Je kan ook altijd contact opnemen met een INTERCARRO interieur- en stijladviseur voor advies op maat voor jouw project of online een gratis vrijblijvende offerte aanvragen.