Dakterrastegels kiezen: hierop moet u letten

Een dakterras is ideaal om te genieten van de prille lentezon, te zonnebaden in volle zomer of in alle rust een boek te lezen met een glaasje bij de hand. Gaat u een dakterras aanleggen, dan moet u zich er dus van bewust zijn dat de tegels heel wat zon zullen vangen. Kies daarom voor keramische tegels: die zijn kleur- en slijtvast. Zo geniet u ook na tien jaar nog van een stralend dakterras!

Een dakterras: ideaal voor stadsmussen

Wie in de stad woont, heeft niet altijd ruimte voor een tuintje. Een dakterras is dan een mooie oplossing: u kunt in alle rust genieten van de zon zonder dat u daarvoor veel ruimte nodig hebt.

Hebt u een stukje plat dak dat kan dienst/doen als dakterras, raadpleeg dan altijd eerst een architect. Hij of zij kan u vertellen of het oppervlak geschikt is en voldoende draagkracht heeft, zodat u straks veilig over uw dakterras kunt lopen.

Dakterrastegels moeten slijt- én kleurvast zijn

Bij de keuze van dakterrastegels spreekt het voor zich dat het oppervlak veel te verduren zal krijgen. Vaak is er weinig beschutting op een dakterras: regen, wind en zon hebben dus vrij spel. Kies een tegel die robuust genoeg is om de elementen te weerstaan. Een kleurvaste tegels is een must, anders loopt u het risico dat uw terras er na verloop van tijd vaal gaat uitzien.

Wilt u een terras dat aan al die eigenschappen voldoet, dan komt u automatisch bij een keramische tegel uit. Die is verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en maten – zelfs een parket-look is mogelijk! – én zijn sterk genoeg om regen, wind en zon te doorstaan. Houdt u van een rustieke look of geeft u de voorkeur aan hedendaagse patronen? Keramische tegels bieden u de vrijheid om uw dakterras in te richten volgens uw persoonlijke smaak. Zo wordt uw dakterras, hoe beperkt de ruimte ook, echt úw plekje.

Bent u zelf niet zo thuis in design? Neem dan contact op met een tegelspecialist. Onze toonzaaladviseurs kunnen u professionele raad geven, zodat u huiswaarts keert met de dakterrastegels die perfect bij uw woning passen.

Foto via idesignarch.com

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.