Terrastegels

Een terras op maat van uw tuin: waarmee rekening houden?

Het juiste terras kiezen lijkt misschien een fluitje van een cent, maar toch zijn er een aantal aandachtspunten die van onschatbare waarde zijn voor het eindresultaat. Zo moet uw droomterras niet alleen passen bij uw gevel en uw interieur, maar ook bij uw tuin. Die vormt namelijk het natuurlijke decor van uw woning. Ontdek hier hoe u van terras en tuin één harmonieus geheel maakt!

Terras ten dienste van uw tuin

Een belangrijke regel voor iedereen die de buitenafwerking van zijn woning onder handen wil nemen: het terras is maar één onderdeel in het decor van uw tuin, niet omgekeerd. Hoe sierlijk of exclusief bepaalde terrastegels ook mogen lijken, als ze niet bij de look-and-feel van uw tuin passen, kiest u maar beter voor een andere oplossing. Want zowel uw terrastegels als uw tuin komen pas voor de volle honderd procent tot hun recht als ze elkaar aanvullen.

Eén stijl, één concept

TerrastegelsMaar wat betekent dat dan concreet, een terras en tuin die elkaar aanvullen? Wel, in de eerste plaats is het belangrijk dat u dezelfde stijl aanhoudt. Stralen de bouwstijl van uw woning en de aanleg van uw tuin authentieke landelijkheid uit? Dan is natuursteen met zijn verweerde karakter zeker een meerwaarde. Maar ook keramische terrastegels met natuursteenlook zijn zeker een optie. Ze hebben hetzelfde uiterlijk én zijn ook nog eens bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Een groots terras is niet altijd groot

Zorg ervoor dat niet alleen de look-and-feel van uw tuin en terras op elkaar zijn afgestemd, ook de afmetingen moeten getuigen van een mooi wisselwerking. Hebt u een stadstuintje van maar enkele vierkante meter? Ga dan zeker niet voor een groter terras, maar hou het klein. Wie het geluk heeft over een immense tuin te beschikken, kan het dan weer wel groter zien. Tip: ook de omvang van uw woning speelt uiteraard een rol.

Op zoek naar het ultieme evenwicht? Schakel een expert in

Een tuin en terras in harmonie klinkt eenvoudig in theorie, maar in de praktijk is het vaak een complexe uitdaging. Bent u geen kenner maar wilt u toch een terras dat hoge ogen gooit? Spring dan eens binnen in een van onze toonzalen. Onze terrasexperts geven u advies op maat!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.