Volkeramische terrastegels

Terrastegels: Wat zijn de mogelijkheden?

Niet alleen binnen maar ook aan de buitenkant geven de juiste tegels uw woning een weergaloze uitstraling. Ook hier zijn er verschillende materialen die tot de mogelijkheden behoren, al naargelang uw voorkeur.

Soorten terrastegels

Terrastegels - betontegelsBetontegels

Wie kiest voor een terras uit betontegels, kiest voor een strakke moderne look met neutrale grijstinten en grote formaten. Betontegels kunnen ook als decoratieve stapstenen of als afboording van uw zwembad of waterpartij gebruikt worden.

Natuursteen

Natuursteen zorgt voor een authentieke sfeer met zijn warme tinten enerzijds. Anderzijds zorgt bijvoorbeeld graniet weer voor een meer hedendaagse terrasbekleding. Ook hier zijn er verschillende oplossingen mogelijk wat traptreden en zwembadboorden betreft.

Volkeramische tegels

Volkeramische tegels zijn vorstvrij en eenvoudig in onderhoud. Ze zijn bovendien ook ongevoelig voor temperatuurschommelingen en vocht. Omdat een terrasvloer er vaak nat bijligt, is een hoge slipweerstand noodzakelijk. Kies daarom voor volkeramische tegels met een gestructureerde oppervlakteafwerking.

Een groot voordeel van keramische tegels is dat men hetzelfde materiaal ook in het interieur kan doortrekken om zo een esthetische link tussen binnen en buiten te creëren.

Correcte terrasopbouw

Een correcte terrasopbouw is echter cruciaal voor een duurzaam terras. Vooral een juiste afwatering is erg belangrijk om waterinsijpeling en bijgevolg het bevriezen en uitzetten van vocht bij winterse temperaturen te voorkomen. De opbouw gaat afhangen van het door u gekozen materiaal en de situatie ter plaatse.

Intercarro werkt uitsluitend met de terrasoplossingen van het gerenommeerde Duitse bedrijf Schlüter. Onze toonzaaladviseurs kunnen u steeds het geschikte systeem voor uw terras toelichten.

En de oprit?

Voor een oprit kiest u maar beter voor kwaliteit. Deze moet immers dagelijks het gewicht van uw voertuig torsen, vaak in barre weersomstandigheden. Hier zijn de gekozen dikte en afmeting van het materiaal dan ook belangrijke punten. Zo zijn kleinere formaten vaak een goede oplossing omdat ze de zware massa van uw wagen egaler verdelen over het oppervlak.

Bent u niet helemaal zeker welke tegel bij uw terras past? Onze landschapsarchitect staat u graag bij met raad en daad om van uw buitenruimtes een waar paradijs te maken.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.