terras - bbq

Terrassen: dit zijn de trends voor deze zomer!

Een terras aanleggen doet u niet van de ene dag op de andere. U opteert het best voor een doordacht concept en een totaalplaatje dat tot in de puntjes juist zit. Wilt u in de eerste plaats een eigentijdse oplossing? Dan is het belangrijk om mee te zijn met de jongste trends. Ontdek hier welke terrassen vandaag het populairst zijn! 

Houtimitatie: net dat tikkeltje meer

Bent u fan van de warmte en gezelligheid die zo typisch zijn voor houten vloeren? Dan hebben we goed nieuws: de prachtige houtlook is niet alleen een optie voor binnen, maar ook voor buiten. En dit ondanks de wisselende weersomstandigheden waar elk terras in België mee af te rekenen krijgt. Deze innovatie is mogelijk dankzij houtimitatie, een van de toptrends voor terrassen.

Concreet gaat het om keramiek die de nerfstructuur en vorm van parket nabootst en daarom vaak keramisch parket genoemd wordt. Keramisch parket combineert het beste van twee werelden: de authentieke uitstraling van hout en de onderhoudsvriendelijkheid van keramiek.

Van binnen… naar buiten

De inrichting van uw woning stopt niet bij het interieur. In een eigentijds woonproject wordt de look-and-feel van binnen doorgetrokken naar buiten. Een voorbeeld: u kiest zowel in uw keuken als op uw terras voor keramische tegels met dezelfde kleurtinten, uitstraling en nuancering. Deze harmonie heeft een rustgevend én stijlvol effect.

Groot, groter, grootst

Of u nu van een landelijke of een strakke stijl houdt, grote terrastegels zijn in. Zeker in combinatie met samengestelde materialen. Producent Ebema is zo’n vijf jaar geleden met deze trend begonnen, en er is nog altijd grote vraag naar. Opgelet: laat de installatie over aan een professionele plaatser. Deze tegels zijn erg zwaar.

Samengestelde materialen: kwaliteit gekoppeld aan budget

Voor terrassen bestaan er drie soorten materialen: keramische materialen, natuursteen en samengestelde materialen. Die laatste bestaan uit zand en cement (gemengd met mineralen) en zijn de jongste jaren aan een sterke opmars bezig. Samengesteld materialen zien er bijzonder stijlvol uit en zijn ook nog eens prijsvriendelijk.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.