Vijf tips voor het onderhoud van uw terrastegels

Enkele tips voor een gemakkelijk onderhoud van uw terrastegels

Wie een nieuw terras gaat aanleggen, denkt in de eerste plaats aan het uitzicht .
En dat kunnen we alleen maar toejuichen, want een terras moet zowel bij de architectuur van uw woning passen als bij de look van uw tuin. Tegelijk is er meer dan de look-and-feel alleen. Ook comfort en onderhoudsvriendelijkheid zijn noodzakelijke ingrediënten voor een optimale buitenbeleving.
Hier alvast enkele tips om uw terras efficiënt en zonder veel tijdverlies te onderhouden. 

Een onderhoudsvriendelijk terras begint bij de ligging

Een bepalende factor bij de onderhoudsvriendelijkheid van uw terrastegels is de ligging.
Hebt u een terras waar er nauwelijks zon komt en waar de vochtigheidsgraad eerder aan de hoge kant is? Dan zullen uw terrastegels onvermijdelijk met groenaanslag kampen, welke materialen u ook gebruikt. Geef daarom de voorkeur aan een zuidelijk georiënteerd terras waar de zon de vrij spel heeft.

Kies de juiste materialen

Naast de ligging van het terras speelt ook de materiaalkeuze een grote rol. Keramische materialen zijn op het vlak van onderhoud alvast een veilige keuze,
U hoeft ze amper te reinigen. Keramische materialen bestaan in verschillende formaten en diverse kleuren.

Geeft u de voorkeur aan natuursteen , dan opteert u het best voor graniet of basalt. De hardheid van graniet en basalt is onmiskenbaar één van de grote troeven van deze natuursteen-soort. Graniettinten variëren vooral van lichtgrijs tot zwart. De basalten zijn overwegend grijs van tint en zeer strak qua structuur.
Beide passen dan ook uitstekend bij een moderne, haast minimalistische stijl. Blauw hardsteen is misschien wel de meest gekende natuursteensoort voor buitentoepassingen. Vroeger werd ze voornamelijk gebruik voor dorpels en portieken maar ook voor terrassen, opritten en tuinpaden is deze steensoort zeer populair.
Let vooral op het tijdloze karakter van deze natuursteen.

Durf te investeren in reinigingsproducten

Een terras kan heel onderhoudsvriendelijk zijn maar is nooit onderhoudsarm.
Een terras onderhouden vergt enige regelmaat . Een goeie vuistregel is om na elke winter,wanneer de lentezon opduikt een eerste grote onderhoudsbeurt te voorzien. Daarna voorziet u best één of meerdere onderhoudssessies met aangepaste producten. Onze toonzaalmedewerkers helpen u graag verder met de keuze .

Droomt u na al van uw eigen onderhoudsvriendelijk terras? Bij Intercarro hebt u de kans om een tuinarchitect te consulteren die samen met u een totaalconcept
kan realiseren. Contacteer ons snel voor meer informatie.

 
2 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.