blauwe hardsteen

Belgische of Aziatische blauwe hardsteen: wat is het verschil?

Een terras in Belgische blauwe hardsteen straalt pure klasse uit. Deze natuursteen koppelt karakter aan elegantie en gebruiksvriendelijkheid, en laat dat nu net het succesrecept zijn van een geslaagd terras. Helaas is niet elke terrastegel die als Belgische blauwe hardsteen wordt verkocht effectief van Belgische makelij. Vaak gaat het om de kwalitatief minderwaardige Chinese kalksteen. Hieronder leest u wat de verschillen zijn en hoe u die herkent. 

Belgische blauwe hardsteen: een uitzonderlijke rijkdom

De populariteit van Belgische blauwe hardsteen (Arduin), met zijn uitgebreide afwijkingsmogelijkheden, valt heel eenvoudig te verklaren. De steen heeft een rijk DNA, waardoor hij voor tal van bouwstijlen een instant meerwaarde is. Voornamelijk (80%) ontgonnen in Henegouwen, bevat Belgische blauwe hardsteen niet alleen zeelelieresten maar ook fossiele resten van schelpen en poliepen. Die unieke mix creëert de speciale look-and-feel en de stijlvolle blauwgrijze kleur.

De Belgisch blauwe hardsteen is overigens ook perfect geschikt voor terrassen.

Chinese kalksteen: het kleine broertje

In vergelijking met Belgische blauwe hardsteen is Chinese kalksteen duidelijk het kleine broertje. Op het eerste zicht zijn er inderdaad gelijkenissen, maar wie de kalksteen grondig onder de loep neemt, ontwaart enkele belangrijke verschillen. Zo bestaat de Chinese steen voor een derde uit dolomiet, wat de steen een stuk minder zuiver maakt. Bovendien zijn ook de karakteristieke troeven zoals de fossiele schelpen en poliepen afwezig.

Een kwestie van duurzaamheid

Het grootste verschil tussen Belgische blauwe hardsteen en Chinese kalksteen zit echter niet in de look-and-feel maar in de duurzaamheid en stevigheid. De Chinese kalksteen gaat veel sneller verweren en verkleuren, met alle gevolgen van dien voor uw terras.  Wilt u een terras dat op-en-op blijft, ook na 25 jaar? Dan kiest u het best voor een officiële verdeler van Belgische blauwe hardsteen zoals Intercarro. Kwaliteit is niet voor niets ons handelsmerk.

Graag een offerte voor authentieke Belgische blauwe kalksteen? Neem dan snel contact op. Wij helpen u graag verder!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.