Een keukenvloer kiezen: tips voor foodies

In de keuken is de juiste vloer kiezen essentieel. De keuken is immers een drukke plaats in huis waar ook nog eens veel gekookt wordt. Het ligt dus voor de hand dat je het best een sterke en duurzame keukenvloer kiest die onderhoudsvriendelijk en hygiënisch is. Maar welke keukenvloeren beschikken over deze eigenschappen? Enkele opties op rij!

Keramische tegels

Keramische tegels zijn de bekendste vloertegels. Ze zijn zonder twijfel de perfecte keuze voor in de keuken. Ze zijn enorm duurzaam, slijtvast, vormvast en bestand tegen chemische producten en vuil. Bovendien kan je met keramische tegels heel veel kanten uit, aangezien ze in verschillende kleuren, texturen en formaten verkrijgbaar zijn.

Keramisch parket

Iedereen weet dat een houten vloer in de keuken niet het beste idee is. Een houten vloer is namelijk niet goed bestand tegen vocht en vraagt veel onderhoud. Gelukkig kan je ook kiezen voor keramisch parket. Dit is een keramische tegelvloer die nauwelijks te onderscheiden is van echt parket.

Het grote voordeel van keramisch parket is dat je kan genieten van de deugden van een tegelvloer, terwijl je het uitzicht van een natuurlijke houten vloer hebt. Als je keramisch parket kiest, let dan vooral op de dikte van de voeg. Bij een voeg van 1 à 2 millimeter heb je namelijk een natuurlijkere uitstraling. Hoe minder voegen, hoe minder het opvalt dat er eigenlijk een tegelvloer in de keuken ligt.

Natuursteen

Natuursteen ziet er altijd prachtig uit en is bovendien een erg duurzaam materiaal. Toch zijn er ook natuurstenen die aangetast kunnen worden door zuren en chemische producten. Wil je natuursteen in de keuken gebruiken? Let dan zeker op de hardheid en porositeit van de steen.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.