Tegels in de keuken: dit zijn de trends

Tegels zijn ideaal voor in de keuken: ze bieden een perfecte hygiëne, zijn gemakkelijk te onderhouden en stoten water af. Bovendien hebben ze een prachtige uitstraling en maken ze van je keuken een pareltje. Ontdek de opvallendste trends voor tegels in de keuken!

Glastegels

Glastegels waren al erg populair in de badkamer, maar worden tegenwoordig ook vaak gebruikt als spatwand in de keuken. Ze geven de keuken namelijk diepte en zorgen voor een natuurlijke glans en lichtinval die keramische tegels of natuursteen niet hebben.

Glastegels komen het vaakst voor in moderne keukens, waar er vooral gespeeld wordt met het glaseffect van de tegels. Dankzij het veelzijdige kleurenpalet kan je deze tegels echter in zowat elk type keuken gebruiken. De meeste glastegels zijn trouwens vervaardigd uit gerecycleerd glas en zijn dus milieuvriendelijk!

Keramisch parket

Hoewel hout een prachtige, natuurlijke uitstraling heeft, is het materiaal niet geschikt voor in de keuken. Hout is namelijk niet vochtbestendig en heeft veel onderhoud nodig. Wie toch gek is op de rustgevende look van hout, kan kiezen voor keramisch parket. Dit zijn keramische tegels die eruitzien als een houten vloer. Ideaal dus als je de uitstraling van hout wilt combineren met het gebruiksgemak van tegels.

Tegelstroken van natuursteen

Tegelstroken zijn ideaal om een keukenwand mee te bekleden. Vooral op de spatwand worden ze vaak gebruikt. Met tegelstroken van natuursteen creëer je bijvoorbeeld een mooie en warme blikvanger in de keuken. Er zijn tevens mozaïekstrips verkrijgbaar, waarmee je de spatwand nog meer in de kijker zet en je de keuken een zuiders accent geeft.

Kleuraccenten

Dé trend van vandaag is kleur in de keuken. Tegenwoordig worden veel keukens voorzien van kleurrijke accenten, waardoor de keuken geen louter functionele ruimte meer is, maar een plaats die gezien mag worden. Vooral in strakke en moderne keukens is een rood, groen of geel accent een aanrader. Met een hoogglanslak kunnen kleuraccenten trouwens uitvergroot worden.

Wil je de kleuraccenten iets subtieler houden? Kies dan voor een neutrale basis met enkele kleurrijke tegels of accessoires als opvallende toets.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.