Natuursteen - Leisteen

Natuursteen : Klasse en verfijning

Houdt u van authenticiteit? Dan zijn tegels uit natuursteen ongetwijfeld iets voor u. Ze geven de woning een unieke uitstraling en zijn zowel geliefd voor klassieke interieurs als voor minimalistische woningen. Intercarro wil u optimaal ondersteunen in het kiezen van de ideale natuursteen voor uw project.

Wat is natuursteen?

Natuursteen wordt ontgonnen in steengroeven over de hele wereld en  is, de naam zegt het zelf, een 100% natuurlijk product. Dankzij de grillen van Moeder Aarde is elke natuursteen uniek en zijn er zelfs binnen dezelfde soort variaties in kleur en tekening mogelijk. Dit is meteen ook de grote troef van natuursteen.

Soorten natuursteen

Natuursteen kan onderverdeeld worden in volgende soorten:

GranietGraniet

De hardheid van graniet is onmiskenbaar één van de grote voordelen van deze natuursteensoort.Graniet is slijtvast en dus de ideale natuursteen voor druk belopen plaatsen en buitentoepassingen . Kenmerkend voor graniet is het strakke karakter en de goede weerstand tegen de meeste vervuiling. Kleurschakeringen variëren vooral van lichtgrijs tot zwart.

Marmer

Marmer is een compacte natuursteensoort met een hoge duurzaamheid. Zijn aantrekkelijke kleurschakeringen staan garant voor een stijlvolle en luxueuze uitstraling.

Basalt

Basalt is een hard, vulkanisch gesteente dat qua eigenschappen best vergeleken kan worden met graniet. Ze zijn overwegend grijs van tint en zeer strak van structuur met weinig kleurvariaties. Ze passen dan ook uitstekend bij een moderne, minimalistische stijl.

Leisteen

Leisteen kent de laatste jaren een enorme opgang. Dit is vooral te danken aan zijn gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Leisteen bestaat voornamelijk in neutrale grijstinten en wordt gekenmerkt door de “natuurruwe” afwerking van het oppervlak  wat hem zeer geschikt maakt voor buitentoepassingen.

Natuursteen - KalksteenKalksteen

We onderscheiden twee grote groepen. De eerste groep zijn de zogeheten witstenen, vooral bekend als Bourgondische dallen, maar tegenwoordig ingevoerd van overal ter wereld.

De tweede groep omvat de harde kalkstenen. Kalksteen is overwegend verkrijgbaar in warme zachte tinten maar de Belgische blauwe hardsteen is een ander alom bekend voorbeeld.

De meeste van deze natuurstenen zijn geschikt voor alle binnentoepassingen  zoals vloer- en wandbekledingen en eveneens trapafwerkingen.

Sommige zijn eveneens geschikt voor buiten zoals bijvoorbeeld graniet, leisteen, en blauwe hardsteen.

Onderhoud natuursteen

Natuursteen is over het algemeen vrij duurzaam, hoewel niet elk type natuursteen even bestand is tegen zuren en chemische producten. Een regelmatig en doelgericht onderhoud is dan ook een must voor een levenslang mooie natuurstenen vloer.

Zoals voor alle materialen biedt Intercarro voor natuursteen een heel gamma aangepaste onderhoudsproducten.aan.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.