tegeldragers

Een terras met of zonder tegeldragers: wat is het verschil?

Hebt u concrete plannen om een (dak)terras aan te leggen? Dan krijgt u vroeg of laat de vraag voorgeschoteld of u met tegeldragers wilt werken. Afhankelijk van uw specifieke noden zijn tegeldragers een handige troef of zelfs een echte must. Om overhaaste beslissingen of onaangename verrassingen te vermijden, is het belangrijk dat u exact weet wát tegeldragers zijn en wat hun precieze functie is. Ontdek hier alle nodige info en enkele praktische tips & tricks.

Tegeldragers: dit is hun nut

Niet elk terras is gebaat bij tegeldragers. Maar in sommige gevallen kunt u er niet omheen. Dit zijn alvast essentiële criteria:

  • Tegeldragers bewijzen vooral hun diensten op een dakterras. Dankzij de tegeldragers worden de tegels op een ongelijk dakterras mooi en stabiel naast elkaar geplaatst.
  • Tegeldragers maken ruimte vrij onder de tegels. Die kunt u gebruiken voor leidingen en kabels. Ook de waterdichting is gemakkelijk bereikbaar, waardoor u perfect herstellingen kunt aanbrengen.
  • Met (regelbare) tegeldragers reduceert u het totale gewicht van tegel en ondergrond. Dit is van belang bij bijvoorbeeld een balkon.
  • Droomt u van betontegels of natuursteen op uw dakterras? Met tegeldragers kan dat perfect!

Enkele aandachtspunten

Opgelet: een terras met tegeldragers installeren is meer dan wat klikwerk. Met volgende aandachtspunten houdt u maar beter rekening:

  • Het gebruik van tegeldragers zorgt mogelijk voor groenaanslag onder de tegels . In de zomer is het risico op ongedierte groter.
  • De tegels moeten voldoen aan een bepaalde minimumdikte. Gemiddeld gaan we uit van minimum 3 centimeter voor natuursteen en  betontegels , en 2 centimete  voor keramische tegels.

U w terrastegels moeten immers over voldoende draagkracht beschikken om de stabiliteit van uw terras te garanderen.

  • Moeten bepaalde hellingshoeken gecorrigeerd worden? Kies dan voor regelbare tegeldragers.

Neemt u liever het zekere voor het onzekere? Dan gaat u het best in zee met een professional. Onze terrasspecialisten in de toonzaal staan u bij met raad én daad

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.