tegeldragers

Tegeldragers: kiest u voor vast of verstelbaar?

Tegeldragers zijn een veel gekozen hulpmiddel bij de plaatsing van terrastegels. Hierbij wordt de vloerbedekking op tegeldragers gelegd en worden de voegen tussen de vloerelementen opengelaten om de afvoer van regenwater mogelijk te maken. De tegeldragers zijn doorgaans gemaakt van kunststof en hebben een vaste of verstelbare hoogte. Wat te kiezen?

Waarom tegeldragers?

 Na de aankoop van nieuwe terrastegels is een nauwgezette plaatsing natuurlijk een must. Anders loopt u het risico op schade. Terrasdragers vergroten alvast gevoelig de kans op een mooi eindresultaat:

  • U vermijdt kalkuitbloeiingen en kalkafzettingen.
  • Dankzij de open voegen is er geen risico op scheurvorming.
  • Het hoogteverschil tussen de tegelvloer en de dorpel van deuren blijft beperkt.

Verstelbare tegeldragers: meer flexibiliteit

 Tegeldragers met een regelbare hoogte maken het mogelijk om kleine hellingen of oneffenheden in de draagvloer op een heel eenvoudige manier te compenseren. Binnen het segment van de tegeldragers zijn er meerdere opties.

Het grote voordeel van verstelbare tegeldragers is dat u zélf bepaalt hoeveel u uw tegelwerk verhoogt. Want terwijl straattegels gemakkelijk te verhogen zijn met wat extra zand, ligt dat anders bij terrassen en balkons. Verstelbare tegeldragers bieden hier gelukkig soelaas.

Op zoek naar een eigentijds terras? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven u uitgebreid stijladvies en technische info én brengen u in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.