Tegels buiten

Terras aanleggen: zo bereidt u het terrein voor!

Een topwoning is niet alleen vanbinnen een pareltje maar straalt ook aan de buitenkant. Een mooi afgewerkte tuin en dito terras zijn daarvoor een must. Kiest u voor een volledig nieuwe buitenafwerking? Dan is het eerst en vooral zaak om de juiste voorbereidingen te treffen.

Ontdek hier wat u moet doen vóór u een nieuw terras laat aanleggen.

1. Houd rekening met hoogteverschillen

Een terras en toegangspaden aanleggen, dat doet u niet van de ene dag op de andere. Er gaat altijd een grondige voorbereiding aan vooraf. En dat heeft zo zijn redenen: wie ervoor zorgt dat alles op voorhand tot in de puntjes is uitgewerkt, bespaart zichzelf heel wat ellende achteraf. Daarnaast zijn natuurlijk ook de stedenbouwkundige voorschriften. Die eisen vaak dat de buitenrichting op de plannen staat vermeld wanneer u een bouwaanvraag indient, een hele tijd voor het begin van de werken dus.

Een eerste belangrijk aandachtspunt bij de terreinvoorbereidingen is het opmeten van de hoogteverschillen tussen de te verbinden elementen: trappen, terras, oprit, … Moet de oprit in een helling geplaatst worden? Wat is het hellingspercentage? Het zijn zaken die u maar beter weet vóór u het terras laat plaatsen.

2. Vergeet de opvang en afvoer van regenwater niet

Een woning moet, zeker in België, voorzien zijn op de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Denk maar aan de opvang en afvoer van regenwater. Bij de plaatsing van een terras is het cruciaal om op voorhand goed na te denken over een slimme en praktische plaatsing van de regenpijpen en –leidingen.

3. Kies voor de juiste aansluitingen aan de onderkant van de gevel

Bij de plaatsing van een terras moet u ook op voorhand goed nadenken over de aansluitingen op het onderste gedeelte van de gevel(s). Terrassen met een gesloten voeg dienen bijvoorbeeld erg zorgvuldig te worden aangelegd. Beter is een open voeg, waarbij de terrastegels op rubberen dragers worden gelegd, rechtstreeks op de waterdichte laag.

4. Ondergrondse elementen of niet?

Eveneens van bepalende invloed voor de aanleg van uw terras is de aan- of afwezigheid van ondergrondse elementen zoals regenwater- of mazouttanks. Laat u de technische beslommeringen daarbij liever over aan een professional? Dan bent u bij Intercarro in goede handen. Wij brengen u in contact met ons groot netwerk aan professionele en continu opgeleide aannemers en vloerders. Samen met ons prachtige aanbod zijn zij dé garantie op een topterras!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.