Carrelages de la piscine

Grote terrastegels voor een groots terras: dit zijn de troeven!

Binnen of buiten, vroeger was het formaat van tegels niet meteen iets om u druk over te maken. Ze waren sowieso aan de kleine kant, grote formaten klonken als toekomstmuziek. Vandaag zijn grote tegels allang geen sciencefiction meer. Sterker nog: grote terrastegels zijn een heuse trend. Ze bieden dan ook enkele onmiskenbare voordelen die we hier alvast even uit de doeken doen. Daarnaast geven we ook enkele aandachtspunten mee.

Grote terrastegels creëren ruimte

Grote terrastegels hebben in de eerste plaats een optisch voordeel. Door voor ruime afmetingen te kiezen, telt uw terras minder tegels en dus minder voegen of verschillende patronen. Zo ontstaat er meer eenheid en harmonie, en dat komt elk terras ten goede. Less is more luidt het devies, zeker omdat uw terras maar een onderdeel is van een veel groter decor: uw tuin. Met grote terrastegels voorkomt u dat de look-and-feel van uw terras de bovenhand neemt en afbreuk doet aan de kwaliteiten van uw tuin.

Maximaal onderhoudsgemak

Dat een terras met grote tegels minder voegen telt, biedt niet alleen optische voordelen maar komt ook het onderhoudsgemak ten goede. Het zijn immers de voegen die het gevoeligst zijn voor vuil en groenaanslag dus hoe minder voegen, hoe beter. We hoeven u vast niet te vertellen dat deze troeven het onderhoudswerk van uw terras aanzienlijk verlichten!

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Als we over grote terrastegels spreken, dan hebben we het over formaten van 80 cm op 80 cm  tot 1 meter op 1. Ze zijn verkrijgbaar in keramische materialen, betonmaterialen en samengestelde materialen. Die worden stuk voor stuk gekenmerkt door een prima prijs-kwaliteitverhouding. Vooral samengestelde materialen gooien op dat vlak hoge ogen. Ondanks hun lage prijs stralen ze toch de authenticiteit en klasse uit die u van een eigentijds terras mag verwachten.

Opgelet bij de plaatsing

Hebt u weinig ervaring met tegelplaatsing in het algemeen en grote formaten in het bijzonder? Dan laat u de plaatsing van uw grote terrastegels het best over aan een professionele plaatser. Grote tegels zijn namelijk bijzonder zwaar en vergen een erg secure aanleg. De plaatsers in het netwerk van Intercarro garanderen u een piekfijn eindresultaat, zodat u maar één iets hoeft te doen: genieten!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.