formaat van tegels kiezen

Het formaat van tegels kiezen: enkele aandachtspunten

Of het nu om uw badkamer, woonkamer of keuken gaat, een doordachte tegelkeuze is een must. Het is de bedoeling dat de nieuwe tegels nog járen meegaan, dus ze passen maar beter perfect in uw interieur. Niet alleen de kleur en de textuur spelen daarbij een belangrijke rol, ook het formaat van de tegels heeft een doorslaggevend effect op het eindresultaat. Grote of kleine tegels? Ontdek hier alle aandachtspunten voor een droominterieur!

Wat doet het formaat van tegels met uw interieur?

Wie nieuwe tegels koopt, heeft in eerste instantie aandacht voor de steensoort. Van natuursteen tot keramiek, de mogelijkheden zijn quasi eindeloos. Maar vóór u een duik neemt in het ruime aanbod, loont het zeker de moeite om even stil te staan bij het gewenste formaat van de tegels. En wel om volgende redenen:

  • Het formaat van tegels heeft een aanzienlijk effect op het ruimtegevoel in uw woonkamer, badkamer of keuken.
  • Het formaat van tegels heeft gevolgen voor het onderhoudsgemak.
  • Het formaat van tegels bepaalt mee in welke mate de verschillende onderdelen van de leefruimte tot hun recht komen.

Kleine tegels: dit is het effect

Terwijl de tegeltrends vandaag eerder in de richting van de grote formaten neigen, bewijzen kleine formaten nog altijd hun diensten. Zeker in badkamers en keukens creëren ze vaak een aangenaam retro- of ‘wellness-effect’. Denk maar aan Marokkaanse zelliges of andere mozaïektegels. Kleine tegels lenen zich het best tot ruimtes die niet te druk ingericht zijn. Op die manier bent u er zeker van dat de harmonie in de ruimte niet verstoord wordt.

Grote tegels, meer ruimtegevoel

Grote tegels zijn ideaal als u het ruimtegevoel in een bepaalde kamer maximaal wilt uitspelen. Grote formaten werken namelijk optisch vergrotend. Grote rechthoekige tegels die horizontaal geplaatst worden werken verbredend en geven een rustgevend gevoel.  Grote tegels betekenen minder voegen. Aangezien het vaak de voeg is die vuil wordt geeft dit een voordeel naar onderhoud toe.

Neem gerust contact op voor meer info of breng een bezoekje aan een van onze toonzalen!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.