Trends voor tegels 2015

Tegels 2015: welke trends mag je verwachten?

Plannen om je keuken, badkamer of terras in 2015 van nieuwe tegels te voorzien? Dan ben je maar beter mee met de laatste trends. Een tegelvloer gaat namelijk járen mee. Alleen als je rekening houdt met de jongste tegeltrends, ben je zeker dat je ruimtes straks niet oubollig ogen. Met onderstaande tips ben je alvast verzekerd van een eigentijdse woning!

Grote formaten zetten hun opmars verder

Is het je ook al opgevallen dat tegels vandaag een stuk groter van formaat zijn dan vroeger? En dan spreken we niet over een centimeter meer of minder,  maar over grote tegels formaat 75/75 of 60/120.
Die trend lijkt zich ook in 2015 voort te zetten. Niet verwonderlijk, want grote tegels doen een ruimte er visueel groter uitzien. Ze creëren ook rust én zijn onderhoudsvriendelijker.

Maar dat betekent niet dat kleine tegels voorgoed verleden tijd zijn. Grote en kleine formaten kunnen zelfs perfect gecombineerd worden in dezelfde ruimte, zolang de zin voor harmonie maar gerespecteerd wordt.

Keramiek als betaalbaar en stijlvol alternatief

In 2015 gaan we meer dan ooit op zoek naar tegels die onze investering optimaal doen renderen. En dan komen we al gauw terecht bij keramische tegels. Het aanbod aan keramiek was nooit eerder zo groot, en ook de kwaliteit scheert hoge toppen. Bovendien zijn deze tegels bijzonder prijsvriendelijk en vragen ze minimaal onderhoud.

Zeker imitatienatuursteen en imitatieparket – gemaakt van keramiek maar met de look-and-feel van het origineel – blijven aan populariteit winnen. Ze combineren dan ook het beste van twee werelden: de authentieke uitstraling van hout/natuursteen en de onderhoudsvriendelijkheid van keramiek.

Oude tradities, nieuwe accenten

Trends keren altijd terug. Vandaag is bijvoorbeeld imitatie-marmer helemaal terug, maar dan in een groter formaat dan vroeger. Wat ook almaar vaker voorkomt, zijn vloertegels die op de wand geplaatst worden, en dat in hetzelfde formaat als op de vloer. Op die manier wordt de look van de vloer doorgetrokken naar de muur, wat een mooie eenheid creëert.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.