Cersaie 2014

Cersaie-beurs 2014: deze tegeltrends willen we je niet onthouden

Je interieur betegelen doe je niet elke dag. Het gaat om een investering waar je doorgaans jaren goed mee bent en waar je dus de nodige kwaliteit en grandeur van verwacht. Een goede leidraad in je zoektocht naar superieure tegelbekleding is de Cersaie-beurs in Bologna. Deze jaarlijkse hoogmis voor interieurliefhebbers wereldwijd is dé referentie voor het hedendaagse tegelaanbod. Benieuwd wat Cersaie 2014 eind september te bieden had? Lees dan zeker ons overzicht van de meest opmerkelijke tegeltrends.

Imitatie is het nieuwe zwart

Vergeet de tijd dat imitatietegels minderwaardige, goedkoop uitziende afkooksels waren van natuursteen of parket. Als er één trend bovenuit stak op de Italiaanse Cersaie-beurs, dan was het wel de sublieme kwaliteit van de keramische imitatiesteen. Die valt met het blote oog bijna niet te meer te onderscheiden van het origineel in natuursteen, hout of beton. In die mate zelfs dat bijvoorbeeld imitatieparket met dezelfde verweerde look kan pronken als een parketvloer van dertig jaar oud, inclusief groeven en oneffenheden.

Ideaal voor de liefhebbers van authenticiteit die ook belang hechten aan comfort en gebruiksgemak. Want in tegenstelling tot bijvoorbeeld parket, is keramiek bijzonder slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Een must voor de moderne meerwaardezoeker!

Groot, groter, grootst

Tegels in grote formaten waren de jongste jaren al een opkomende trend, en afgaande op de Cersaie-beurs lijkt die zich nog meer door te zetten. Een tegel van pakweg 75 op 150 cm was tien jaar geleden nog ondenkbaar, maar zet vandaag de toon. Ook hier is de mix tussen esthetiek en gebruiksgemak doorslaggevend. Grote tegels creëren ruimte én zijn onderhoudsvriendelijk.

Tegeltrends 2014: Flamboyant zijn mag weer

Terwijl nog niet zo lang geleden de industriële look schering en inslag was, is het stilaan weer tijd voor warmte en uitbundigheid. Dat weerspiegelt zich onder meer in keramiek met diverse geometrische figuren of warme kleuren. Maar ook grijstinten doen het goed. Het palet aan grijswaarden is groter dan ooit.

Om ons aanbod af te stemmen op de allerlaatste trends, tekende Intercarro met een zevenkoppige delegatie present op de Cersaie-beurs. Op zoek naar een vleugje Cersaie in jouw woonkamer? Contacteer ons snel voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.