Carrelages de mur et de sol salle de bain

Inloopdouche met tegels: waarmee rekening houden?

Droom je van een badkamer die op-en-top comfortabel is en ook nog eens stijlvol oogt? Dan kom je al gauw uit bij een design badkamer, waar minimalisme hoogtij viert. Want hoe minder obstakels, hoe meer elegantie en comfort. Het hoeft dan ook geen betoog dat inloopdouches tegenwoordig vaste kost zijn. Ze geven je badkamer een klassevolle touch en zijn ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Het meest delicate is de plaatsing. Wat als je je inloopdouche wil combineren met tegels? Ontdek hier alle aandachtspunten.

Waterdichting als grote uitdaging

Bij de plaatsing van een betegelde inloopdouche is waterdichting hét grote aandachtspunt. Er bestaan verschillende soorten waterdichting. De meest gekende waterafdichting is een polyethyleen afdichtingsmat die voor de verankering van de tegellijm aan beide zijden is voorzien van een vliesweefsel. Deze mat is geschikt voor afdichtingen in combinatie met tegels voor wanden en vloeren.

Vandaag bestaan er heel wat innovatieve oplossingen die definitief komaf maken met douchelekken. Zo zijn er douchebakelementen van hardschuim, maar je kunt er ook voor kiezen om het douchevlak in helling uit te vlakken en af te werken met een lijnafvoergoot of met een doucherooster gecombineerd met een afdichtingsmat.

Chape of houten ondergrond, alles kan

Wil je optimaal genieten van je tegels en je inloopdouche? Dan kiest je het best betegelbare douchebakken voor punt- en lijnafwatering in verschillende designvarianten en afwateringstechnieken. Het grote voordeel daarbij is dat een beetje doe-het-zelver alles snel en probleemloos installeert. Bovendien ben je hierbij niet verplicht om je inloopdouche op een chape te plaatsen. Ook een houten ondergrond leent zich ertoe.

Met een opbouwhoogte van 20/30 mm bij een ingewerkt verval zijn deze douchebakken bijzonder vlak en kunnen ze goed in bestaande houten vloeren worden geïntegreerd. Om stabiliteitsredenen is aan de onderzijde van de douche een speciale versterking aangebracht. De afvoertechniek die dankzij een kliksysteem gemakkelijk te monteren is, kan gewoon in de holle ruimte tussen twee dragende planken worden geïnstalleerd.

Puntafwatering of lijnafwatering?

Om een met de vloer gelijkgewerkte douchebak in te bouwen, heb je de keuze tussen puntafwatering of lijnafwatering. Naast de klassieke puntafwatering bestaan er ook betegelbare douchebakken met een lijnafwatering. Er is keuze tussen twee vervalvarianten:

  • Het vierzijdige verval loopt van de buitenkanten naar de goot, zodat er geen tegels boven de douchebak moeten worden gesneden.
  • Bij een douchebak met eenzijdig verval dienen de muurtegels mee versneden te worden met de helling.

Meer weten? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven je uitgebreid stijladvies en technische info én brengen je in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.