Mozaïektegels - glaspasta

Mozaïektegels: Een sfeervolle badkamer

Mozaïek bestaat al eeuwen, denk maar aan de prachtige mozaïekvloeren in Pompeï en Rome, maar werd zo’n 70 jaar geleden weer op de markt geïntroduceerd. Sindsdien zijn ze erg populair in zowel klassieke als moderne badkamers. Mozaïektegels hebben immers een unieke uitstraling en eindeloze mogelijkheden. Zowel in de douche, op de badkamervloer of zelfs enkel als accentwand zijn deze tegeltjes een aanrader.

Soorten mozaïektegels

Architecten en interieurexperts, maar ook steeds meer particulieren, steken hun liefde voor mozaïektegeltjes niet onder stoelen of banken. Omdat het aanbod zeer uitgebreid is, zijn er heel wat prachtige ontwerpen mogelijk.

De meest bekende soort mozaïektegeltjes zijn gemaakt van een speciale gekleurde glaspasta en zijn semi-transparant. Daarnaast kan men kiezen uit een ruim aanbod aan verschillende materialen zoals natuursteen, keramisch materiaal, glas en zelfs roestvrij staal.

Mozaïektegels - pebblesDe trend op het gebied van mozaïektegeltjes zijn echter de zogenaamde rivierkeitjes of “pebbles”. Deze bestaan in verschillende natuurlijke kleuren en afwerkingen, en zorgen voor een streepje “wellness” in elke badkamer.

De voordelen van mozaïektegels

Mozaïektegeltjes laten zich ook gemakkelijk aan iedere ruimte aanpassen. Overbodige tegeltjes kan men uit de netjes wegknippen en omdat deze netjes plooibaar zijn, zijn ze de ideale oplossing om gebogen oppervlakken of nissen mee te bekleden. Hou er wel rekening mee dat, om mozaïektegeltjes te plaatsen, een egale ondergrond een belangrijke voorwaarde is.  In dit geval is een goede voorbereiding zeker het halve werk.

Mozaïektegeltjes hebben een unieke uitstraling en men kan er een ruimte een bepaalde esthetische richting mee uitduwen door de juiste plaats te kiezen.

Mozaïek in een inloopdouche vestigt bijvoorbeeld alle aandacht op de douche, het hoofdelement in vele badkamers. Als vloerbekleding hebben ze bovendien een hoge antislipwaarde omwille van het door de vele voegen gecreëerde reliëf. Wie een leuke eyecatcher in de badkamer wil, kan een accentwand in mozaïektegeltjes in een felle kleur of zelfs met een motief integreren.

Uiteraard zijn deze mozaïektegeltjes ook perfect te gebruiken als spatwand in de keuken of als accentmuur in de woonkamer.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.