Onderhoud keramische tegels

Onderhoud van keramische tegels: tips & tricks

Hoewel keramische tegels over het algemeen weinig onderhoud vergen, is het wel noodzakelijk om ze af en toe een stevige poetsbeurt te geven.

Keramische tegels schoonmaken na de plaatsing

Bij de plaatsing van keramische tegels blijft er vaak wat overtollig voegsel en lijm achter op de tegels. Deze cementsluier is nagenoeg onzichtbaar, maar geeft de vloer een vaal uitzicht. Als  men deze laag niet verwijdert, wordt het nadien erg moeilijk om het oppervlak goed te onderhouden. Verontreinigingen kunnen zich immers aan deze cementsluier hechten.

Daarom is het aangeraden om de vloer na de plaatsing steeds te reinigen met een cementsluierverwijderaar van Lithofin.

Keramische tegels wekelijks onderhouden

Bij elke onderhoudsbeurt van keramische tegels is het zeer belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Een correct onderhoud zorgt immers voor een streeploos resultaat. Vermijd zeep- of oliehoudende producten om je tegels schoon te maken, deze vormen immers een film die voetafdrukken zichtbaar maakt en waar stof kan blijven in kleven.

Om keramische tegels wekelijks te onderhouden, volstaat een grondige dweilbeurt met een aangepaste onderhoudsreiniger van Lithofin.

Een intensieve schoonmaakbeurt

Het is aangeraden om een keramische tegelvloer één keer om de drie maanden een intensieve schoonmaakbeurt te geven. Met een intensiefreiniger van Lithofin kan je eventuele hardnekkige vlekken verwijderen. Spoel altijd voldoende na met proper water.

Intercarro werkt uitsluitend met onderhoudsproducten van het merk Lithofin. Dit zijn producten van professionele kwaliteit die enkel in de gespecialiseerde vakhandel worden aangeboden .

Zo beschikken zij eveneens over een volledig onderhoudsgamma voor natuursteen en betonproducten, zowel voor binnen- als voor buitentoepassingen.

 

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.