terras onderhouden

Hoe je terras onderhouden? Gouden tips voor een onberispelijk resultaat

Nu de temperaturen weer beginnen te stijgen, is het tijd om je terras grondig te reinigen. Zo is het in uitstekende staat wanneer de zomer volop in het land is en je weer van het buitenleven wil genieten. Je terras onderhouden doe je niet zomaar. Het is een delicate klus waarbij je de tegels proper moet maken, maar niet mag beschadigen.

De winterperiode laat zijn sporen na

Tijdens de winter krijgen je terrastegels het hard te verduren. Door de koude en de regen verkleurt het terras en kan er mosvorming ontstaan. Bovendien kunnen de tegels glibberig worden. Als je terras zuidelijk georiënteerd is, zal je minder te kampen krijgen met deze fenomenen aangezien de vochtigheidsgraad lager is.

Gebruik onder geen beding een hogedrukreiniger

Heel wat mensen gaan hun terras met een hogedrukreiniger te lijf om het te reinigen. Maar hoe efficiënt dat ook lijkt, het is geen goed idee. Door de krachtige waterstaal kan je terras namelijk onherstelbare schade oplopen. Geen goede oplossing dus met het oog op de lange termijn!

Keramische tegels vergen weinig onderhoud

Het onderhoud van keramische tegels vergt weinig inspanning. Keramische terrastegels staan erom bekend heel onderhoudsvriendelijk te zijn. Een regelmatige onderhoudsbeurt met een dweil en een onderhoudsreiniger volstaat. Met een intensiefreiniger kun je dan weer hardnekkige vlekken verwijderen.

De juiste reinigingsproducten

Om je terras grondig te reinigen, is een buitenreiniger ideaal. Lithofin Allex is een uitstekende keuze. Het reinigt alle steenoppervlakken (natuursteen en keramische tegels) buitenshuis en verwijdert moeiteloos groene aanslag op terrassen. Lithofin Allex is een natuurlijk product waarmee je op veilig speelt en het risico op schade aan je terras tot nul herleidt. Wegens de uitstekende kwaliteit raadt Intercarro het gebruik van Lithofin-producten aan.

Meer weten over terrasonderhoud? Neem contact op met onze professionals voor advies op maat of kom langs in een van onze toonzalen!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.