carreaux pierre naturelle

Hoe krassen op natuursteen en keramische tegels voorkomen?

Natuursteen en keramische tegels hebben een natuurlijke en authentieke uitstraling. Heel wat interieurliefhebbers zijn te vinden voor de karakteristieke en bijzondere look, maar natuurstenen en keramische tegels blijven helaas niet gespaard van mogelijke krassen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om die te voorkomen.

Krassen voorkomen: handige tips

Regelmatig onderhoud is een must en nog altijd de beste manier om krassen op natuurstenen en keramische tegels te voorkomen. Daarnaast zijn er nog enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Haar en zand zijn de twee grootste vijanden van natuursteen en keramische tegels op het vlak van krassen. Het is vooral belangrijk dat er geen zand op je schoenzolen achterblijft aangezien dat een schurend effect op de tegels heeft. Een degelijke inkommat kan heel wat onheil voorkomen.
 • Regelmatig stofzuigen is zeker ook een grote hulp.
 • Bescherm je meubels en stoelen met viltjes om krassen te voorkomen.
 • Dek je vloer na plaatsing onmiddellijk af totdat de werkzaamheden zijn beëindigd.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen of ben je op zoek naar advies op maat? Kom gerust langs in een van onze toonzalen. Onze experts staan je met plezier te woord.

 
1 reply
 1. Rob van Heemskerk says:

  Goedemorgen,

  In onze keuken hebben wij nu zo’n 1,5 jaar natuurstenen tegels liggen. Jammer genoeg zijn er op een aantal plekken krassen opgekomen.
  Nu kwam ik op jullie website terecht met tips over het voorkomen van krassen. Hebben jullie ook tips met wat ik kan doen tegen die krassen die er al op zitten? Ik hoor het graag!

  Groet, Rob

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.