Laminaat leefruimte

Keramisch parket: onderhoud en duurzaamheid

Keramische parketvloeren – tegels met een houtlook – zien eruit en voelen aan als massief parket. Ze hebben dezelfde karakteristieke nerfstructuur en zelfs het reliëf van een houtvloer. Keramische parket heeft alle voordelen van een echte parketvloer, maar geen van de nadelen. Duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn slechts twee van de eigenschappen van imitatieparket.

Onderhoud van keramisch parket

Plankenvloeren en massief parket vragen flink wat onderhoud. Je moet ze regelmatig behandelen met speciale reinigingsproducten. Je zult je parketvloer ook meermaals opnieuw

moeten schuren, waxen en afwerken. Daarmee vergeleken, is keramisch parket een stuk onderhoudsvriendelijker. Keramische tegels met houtlook bieden het onderhoudsgemak van tegels, in combinatie met het charisma van parket. Impregneren, schuren, vernissen of waxen is absoluut overbodig. Een simpele dweilbeurt volstaat.

Duurzaamheid: slijt- en krasvast

Een ander voordeel van keramisch parket is dat het slijt- en krasvast is. Het behoudt bovendien zijn originele kleur , ook na jaren van intensief gebruik.

De keramische tegels worden bovendien gekalibreerd zodat ze allemaal van gelijke dikte en groottezijn. Daardoor kan je vakman ze dicht bij elkaar leggen en ziet keramisch parket er echt uit zoals een authentieke houten vloer. En zo voelt het ook aan: keramisch parket beschikt tegenwoordig ook over een bovenoppervlak in reliëf, met dezelfde karakteristieke oneffenheden als massief parket. Zelfs de typische nerfstructuur van hout vind je terug in keramisch parket.

Meer weten?

Imitatieparket is niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar biedt ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Benieuwd of keramisch parket ook in jouw interieur een meerwaarde betekent? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan een van onze zes toonzalen. Onze experts geven je zowel stijladvies als technische informatie én brengen je in contact met een uitgebreid netwerk aan professionele plaatsers.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.