Tegels kopen is geen sinecure. Je wil immers tegels kopen die perfect bij je interieur passen, maar uiteraard moeten de tegels ook op vlak van kwaliteit aan jouw behoeften voldoen. Tegels kopen doe je daarom best met de hulp van een professional. Tegelexpert Intercarro beschikt daarom over ruime toonzalen met een groot aanbod tegels. Bovendien staan onze toonzaaladviseurs je graag bij met technisch advies. Wil je tegels kopen in Brussel? Kom langs bij Intercarro!

Hoe tegels kopen?

Tegels kopen in BrusselWaarop moet je zoal letten als je tegels koopt? In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met je interieur. Zorg ervoor dat de tegels qua kleur en grootte bij de ruimte passen. Kleine, donkere tegels zullen de ruimte bijvoorbeeld kleiner doen lijken, terwijl grote lichte tegels de ruimte optisch vergroten. Daarnaast heeft het materiaal en de structuur van de tegels een invloed op de uitstraling, maar ook op de duurzaamheid van de tegels. Zo zullen gladde tegels het licht weerkaatsen, maar zijn ze vatbaarder voor krassen. In vochtige ruimtes zoals de badkamer, zijn waterbestendige tegels dan weer belangrijk. Let eveneens op het verschil tussen vloer- en wandtegels: deze laatste soort tegels zijn te fragiel om op de vloer te gebruiken!

Hoeveel tegels kopen?

Om te bepalen hoeveel tegels je nodig hebt, vermenigvuldig je de hoogte en de lengte van de plaats waar je tegels wil plaatsen. Op basis van deze oppervlakte kan je berekenen hoeveel pakken tegels je nodig hebt. Op de verpakking van de tegels staat aangegeven hoeveel vierkante meter tegels er in de verpakking zit. Koop liefst 1 vierkante meter extra tegels, die kan je gebruiken om later tegels te vervangen.

Tegels kopen in Brussel: keuze uit een groot assortiment

Wil je tegels kopen in Brussel, dan kan je terecht in onze toonzaal in Groot-Bijgaarden of Sint-Stevens-Woluwe. Daar vind je een voorraad van maar liefst 350.000 m2 tegels in allerlei soorten, kleuren, materialen en formaten. Als tegelspecialist zijn wij bovendien altijd op de hoogte van de laatste nieuwe trends en technieken en vind je bij ons een groot aantal exclusieve topmerken. Daarnaast wordt ons uitgebreid assortiment continu op voorraad gehouden, zodat de kans groot is dat je meteen met de tegels van jouw keuze naar huis kan vertrekken.

Tegels kopen met professioneel advies

Intercarro is niet alleen bekend omwille van onze grote toonzalen, maar eveneens omwille van ons professioneel advies. Wij trekken steeds de nodige tijd uit om je technisch advies te geven omtrent alle soorten tegels en onze toonzaaladviseurs en interieurarchitecten kiezen graag samen met jou tegels uit die perfect bij jouw interieur passen. Indien gewenst, brengen we jou eveneens in contact met een ervaren tegelzetter, zodat je tegels mooi en professioneel geplaatst kunnen worden.

Wil je één van onze andere toonzalen bezoeken? Een overzicht vind je hier.

Meer informatie nodig voor het kopen van je tegels? Maak een afspraak met onze tegelexperts!