Witte tegels: Een goed idee?

Witte tegels worden vooral in de badkamer en in de keuken nog vaak toegepast. Wit is immers een neutrale kleur en daarom gemakkelijk te harmoniëren met andere kleuren en materialen. Zo kan men bijvoorbeeld eenvoudig per seizoen de kleur van de accessoires en handdoeken aanpassen en zo in een handomdraai een nieuwe sfeer creëren.

Waarom witte tegels kiezen?

Een witte tegel vergroot het ruimtegevoel. Glanzende tegels weerkaatsen het licht en zijn in dat opzicht een goede keuze in ruimtes zonder direct daglicht. Matte tegels zorgen voor een discretere, strakke uitstraling.

Om het geheel niet te klinisch te maken, kan men de witte basistegel bijvoorbeeld combineren met een contrasterende kleur op de vloer, een felgekleurd badkamermeubel of opvallende accessoires.

Verschillende witte tinten

Uiteraard  zijn er tal van verschillende tinten wit op de markt, gaande van koel sneeuwwit, parelmoer of warm eierschaal.

Koelere tinten komen het best tot hun recht in moderne badkamers  met een meubel in hoogglans of een uitgesproken accentkleur. Varianten van gebroken wit  zijn dan weer perfect te combineren met een houten badkamermeubel  of  vloertegels in taupe- en bruintinten.

witte metrotegelsWitte tegels met reliëf

Witte tegels bestaan niet alleen in vlakke afwerkingen. Ze zijn eveneens verkrijgbaar  met een al dan niet uitgesproken reliëf of met een “toon op toon” tekening.

Tegels met bijvoorbeeld een gegolfd of  licht gestreept oppervlak geven een leuke toets aan uw badkamermuur zonder dat het geheel te druk gaat ogen.

Om deze reden zijn de alom bekende metrotegeltjes, met hun speelse facetten, dan ook nog steeds zeer gegeerd als spatwand in de keuken.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.