INTERCARRO keukentegels – Design & hygiëne

Niets zo onderhoudsvriendelijk in de keuken als tegels voor de afwerking van vloeren en spatwanden. De keukentegels van Intercarro zijn met hun hittebestendigheid, vlekresistenite en groot onderhoudsgemak het ideale materiaal om uw keuken vorm te geven. Keukentegels zijn verkrijgbaar in elke gewenste vorm en kleur en kunnen dus naar believen worden gecombineerd tot ze perfect bij jouw keukendesign passen. Bij Intercarro kom je alles te weten over welke soorten tegels je kan gebruiken voor de vloer, de spatwand en zelfs het werkblad.

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET KIEZEN VAN KEUKENTEGELS

Wanneer je keukentegels kiest, moet je niet alleen rekening houden met het uitzicht maar ook met de eigenschappen. Zo voorkom je oneffenheden,  super gladde vloeren en/of tegels die niet geschikt zijn voor gebruik in de keuken. Win tijdens jouw bezoek aan één van onze 6 toonzalen gratis advies in bij onze interieuradviseurs/tegelspecialisten.  Ze helpen je graag bij het kiezen van de gepaste keukentegels.

Mozaïek tegels

EERSTE KEUS OF TWEEDE KEUS TEGELS

Tijdens het productieproces zijn kleine verschillen nooit uitgesloten. Daarom delen tegelfabrikanten hun tegels op in eerste keus en tweede keus naargelang de sterkte van de afwijking. De categorie wordt bepaald door de kleuren, afmetingen en dikten. Zowel voor de keukenvloer, voor het werkblad als de spatwand biedt Intercarro enkel de beste tegels uit eerste keus aan. Zo onstaan er geen oneffenheden waarin vuil opgehoopt kan worden.

ANTI-SLIPLAAG

Het is aangewezen keukentegels te kopen met een hoge slipweerstand. Zo verhinder je een pijnlijk val door het uitglippen na het morsen. Voor het werkblad en de spatwand is deze gladheid echter net een pluspunt. Door het ontbreken van poriën en oneffenheden is er veel minder kans op vuilophoping en bacteriën. De slipweerstand wordt aangegeven met de letter R gevolgd door een cijfer tussen 9 en 13. Hoe hoger het getal, hoe gladder de tegels zullen zijn.

TIP

Vraag bij jouw bezoek aan een Intercaro toonzaal meteen naar eerste keus tegels met een relatief goede slipweerstand. Zo voorkom je dat je voorkeur uitgaat naar tegels die je mooi vindt maar die in de praktijk niet geschikt zijn voor installatie in de keuken.

VAAK GEBRUIKTE TEGELS VOOR DE SPATWAND


METROTEGELS

Metrotegels zijn al enkele jaren een vaste waarde in de keuken en hebben hun naam te danken aan het veelvuldig gebruik in de Parijse Metro stations in het begin van de 20ste eeuw. Het lijkt alsof deze tegels naadloos tegen elkaar geplaatst worden, maar toch moet er een kleine voeg van 2 à 3 mm voorzien worden. Wanneer je dit niet doet, zullen de naden na verloop van tijd zwart worden.
Verkrijgbare kleuren: Zwarte, witte en grijze metrotegels worden het vaakst gebruikt maar ook opvallende kleuren zijn verkrijgbaar.

Metrotegems Intercarro.be

MOZAÏEKTEGELS IN DE KEUKEN

Deze klassieker onder de tegels is terug hip en kent een echte revival. De aloude tegelpatronen en kleuren werden door VIA PLATTEN in een nieuw kleedje gestoken. Deze hedendaagse mozaïeken zorgen dus, in tegenstelling tot wat u denkt, voor een heel moderne, exclusieve toets aan uw keuken. Kom ze ontdekken in onze toonzalen, u zal verrast zijn!

Mozaïektegels zijn bevestigd op netten en bijzonder praktisch om aan te passen aan de vorm van je keuken. Waar stopcontacten zitten, kan je tegels uitsnijden en ook aan de onderzijde van hangkasten kunnen ze snel aangepast worden. Met mozaïektegels heb je dus veel minder slijp- en meetwerk dan bij grotere tegelformaten.

keukentegels mozaïeken

MAROKKAANSE TEGELS – zelliges

Zelliges zijn geëmailleerde tegels uit Terracotta en worden met de hand gemaakt. Ze zijn afkomstig uit Marokko waar ze al meer dan 4 eeuwen gemaakt worden met klei uit Fez. Hun vierkante vorm en oneffen oppervlak zorgen voor een leuk schouwspel als spatwand en wordt zowel in moderne als landelijke keukens vaak gebruikt. Zelliges zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren.  Vraag ernaar in één van onze zes Intercarro toonzalen.

Marokkaanse tegels Intercarro

TIP

ONLINE PRIJZEN AANVRAGEN

Overweeg je om een nieuwe keuken te plaatsen? Via onze offertepagina kan je nu vrijblijvend prijzen aanvragen voor jouw keukentegels of een afspraak maken bij een Intercarro in jouw buurt. Zo kan je meteen onze keukentegels en kwaliteit ervaren. Klik hier voor meer informatie.

Laat je inspereren in onze toonzalen

Intercarro biedt het breedste scala aan onderhoudsvriendelijke wandtegels voor uw spatwand en duurzame vloertegels voor uw keuken tegen aantrekkelijke prijzen. Onze showrooms bevatten tal van demostanden die u wegwijs maken in de diverse collecties tegels voor zowel de rustieke keuken als de hypermoderne design keuken.

Bij Intercarro kan je, op basis van het advies van een interieurarchitect, de vloertegels, wandtegels, mozaïektegels, zelliges of metrotegels kopen die het best bij uw keukendesign passen of een selectie maken uit de recentste interieurtrends.

Wij zijn ervan overtuigd dat een bezoek aan één van onze Intercarro toonzalen u ongetwijfeld zal inspireren en leiden naar de perfecte kleuren en tegelpatronen binnen uw budget.

Niet voor niks beschouwen bouwondernemingen, architecten en interieurdesigners Intercarro als dé referentie voor kwaliteitstegels. Ze doen dan ook regelmatig beroep op de know how en expertise van onze interieuradviseurs voor hun vloer- en muurtegels bij zowel nieuwbouw als renovatie van een keuken.

Er is altijd een Intercarro showroom in jouw buurt.

Beste tegels voor inloopdouche