Vloer- en wandtegels voor uw woonkamer, het hart van uw woning.

De juiste tegelbekleding kiezen voor vloeren en wanden is een belangrijk onderdeel bij het definiëren van uw levenssfeer in uw woonkamer.


Soorten vloertegels

Voor vloertegels in de living wordt vaak eerst gekeken naar keramische tegels, omdat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Toch zijn ook de patronen van mozaïektegels of een mooie parketvloer vaak stijlvolle opties. De keuze van je tegel hangt af van de sfeer die je wil creëren in je woning. Sommige vloertegels geven een strakke minimimalistische designsfeer, andere dan weer een warme, eerder klassieke of rustieke uitstraling.

Een interessante interieurdesign tip is om de tegels door te trekken naar de wand. Dit tegelpatroon versterkt het ruimtegevoel in een kleinere woonruimte. De betegelde wand(en) bezorgen de woonkamer een discrete hippe toets.

Intercarro biedt in haar toonzalen diverse collecties tegels voor uw woonkamer die bestaan uit volgende materialen:

– keramische tegels
– betontegels/cementtegels
– natuursteen tegels
– mozaïektegels

Opvallende Karakteristieken van deze tegels:

  • warme uitstraling
  • onderhoudsvriendelijk
  • je ziet niet snel het “vuil” op de keramische tegels
  • vlekresistent: vlekken snel verwijderbaar met water of zeep
  • UV-bestendig 
  • compatibel met vloerverwarming
  • weinig snijverlies
  • hittebestendig
  • krasbestendig en duurzaam.

Tegels voor woonkamer


Parket en laminaat

Niets vervangt zo warm als het karakter en stijl van een houten vloer. De keuze tussen laminaat of parket hangt voornamelijk af van drie parameters: de kostprijs, het onderhoud en de uitstraling.

KOSTPRIJS PARKET VS LAMINAAT

Massief parket heeft vaak een hogere kostprijs dan pakweg waterwerend laminaat. Het is duurder in aankoop, arbeidsintensiever om te plaatsen en bovendien moet er ook nog een afwerkingslaag voorzien worden. Uiteraard kunnen deze prijzen behoorlijk oplopen naargelang de kwaliteit, houtsoort en afkomst. De diversiteit is dermate groot dat je bij de keuze best professioneel advies inwint bij een Intercarro interieurspecialist. Zijn/haar materiaalkennis zorgt gegarandeerd voor de meeste rationele beslissing in de keuze van de gepaste houtsoort.

ONDERHOUD VS GEBRUIKSGEMAK

Laminaat is meteen afgewerkt met een eindlaag terwijl parket vaak nog behandeld moet worden. Ook de nazorg van laminaat is nihil terwijl geboende of verniste parketvloeren regelmatig een onderhoudsbeurt nodig hebben. Je kan ook kiezen voor onbehandeld hardhout zoals teak, ipé, iroko jatoba, afromosia, wengé en merbau. Deze hoeven niet behandeld te worden maar zullen na verloop van tijd vergrijzen. Ook bij deze laatste houtsoorten moet je voorzorgen nemen tegen waterspatten. Het voordeel van een nieuwe beschermingslaag is dat je krassen en putten kan camoufleren waardoor jouw parket er terug als nieuw zal uitzien. Bij laminaat kan dit niet. Een leuk design surplus is dat je massief hout kan verven in om het even welke kleur.

DE NATUURLIJKSTE UITSTRALING

Laminaat evolueerde de voorbije jaren snel en is vandaag esthetisch en visueel een waardig alternatief voor houten vloerbebleding. Het warme gevoel afwerkingslaag op massief parket blijft evenwel ongeëvenaard. Laminaat wordt machinaal vervaardigt en heeft bijgevolg een repitieve print. Iets wat massief parket met haar unieke aderpatronen nooit heeft. Aan uw persoonlijke smaak welke u het meeste bevalt.

Parket en laminaat | Intercarro

TEGELS OF PARKET LATEN PLAATSEN? VRAAG ONLINE UW OFFERTE AAN

Het plaatsen van parket of laminaat is een klus die enige handigheid en vakkennis vereist. Via onze offerteservice kan je nu makkelijk online een offerte aanvragen voor zowel de tegels als de plaatsing van uw vloer- en wandbekleding door Intercarro vakmannen gespecialiseerd in vloerwerken, parket en laminaat. Klik hier om meer info aan te vragen.

Beste tegels voor inloopdouche