Visgraatmotief is terug van weggeweest

Visgraatmotief wordt vaak geassocieerd met de aanleg van straten, voetpaden en opritten. Bij vloeren werd het motief in de vorige eeuw soms gebruikt in parketvloeren, die dan met honderden nagels werden vastgespijkerd.

Vandaag is het visgraatmotief weer helemaal terug van weggeweest. Het wordt nu zowel gebruikt bij houten vloeren, laminaat, parket als bij tegels met houtdessin.

Het visgraatmotief: populair bij tegels met houtdessin

Je ziet dit motief nu opduiken bij vloeren, die bestaan uit tegels met houtdessin. Deze vloeren kennen het gemak en onderhoud van tegels, maar hebben de natuurlijke houtlook die je huis een landelijke uitstraling geeft.

Tegels met houtdessin hebben bovendien een rijke variatie aan kleuren en formaten. Bruin en grijs blijven als tint het meest populair. Grote tegels zorgen voor rust, terwijl kleinere tegels prikkelende accenten leggen. Wil je een persoonlijke en creatieve invulling van je vloer? Dan kun je beide formaten met elkaar combineren.

Het visgraatmotief bij houten vloeren, laminaat en parket

Door de introductie van nieuwe houtsoorten en lijmtechnieken is het visgraatmotief nu ook perfect toepasbaar bij de aanleg van parket of laminaat. De vele houtsoorten zorgen voor een breed kleurenassortiment. Hierdoor kun je eigen creaties bedenken, wat je vloer een unieke look bezorgt.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.