Keramische muurtegels

Tegeltrends voor 2016: de Cersaie-beurs weet raad!

Ben je op zoek naar de tegeltrends voor volgend jaar? Zoek niet verder. Intercarro ging naar de jaarlijkse Cersaie-beurs – een internationale beurs voor tegels en keramiek in het Italiaanse Bologna – en kwam er een aantal opmerkelijke nieuwigheden tegen voor het komende jaar.

The bigger, the better

Grote tegels blijven het uitzonderlijk goed doen op de markt, en zijn dan ook dé trend voor 2016. Almaar meer mensen kiezen voor grote exemplaren. Wist je dat er tegels van 60 cm bij 120 cm bestaan en zelfs van 100 cm bij 300 cm? Grote tegels hebben hun succes te danken aan het feit dat ze in elke ruimte toepasbaar zijn. Daarnaast zijn ze in verschillende patronen en groottes beschikbaar. Heb je een kleine keuken of woonkamer? Grote tegels laten je kamer in een oogopslag groter lijken. Bovendien zijn grote tegels makkelijker schoon te maken dan kleine tegels, want ze hebbenminder voegen.  Voor de plaatsing raden we u wel aan een beroep te doen op een professionele tegelzetter.

Tegeltrends: vintage is een blijver

Terwijl vintagetegels veeleer klein zijn, gaan ze toch al een tijdje mee. Maar niet alleen op tegelgebied is vintage een topper. Overal in het interieur zijn er vintage-elementen te bespeuren. De tegels stralen niet alleen charme en elegantie uit, maar je kunt ze ook eindeloos combineren met verschillende motieven en kleuren. Patchwork all the way!

Imitatiebaksteen minderwaardig? Niets is minder waar

Een vaak terugkomend aspect op de Cersaie-beurs was keramische imitatiebaksteen. Baksteen geeft een industriële look aan je interieur en straalt charme uit, maar creëert net zo goed een warme uitstraling. De keramische imitatiebaksteen komt uitstekend tot z’n recht als accentmuur en moet zeker niet aan kwaliteit inboeten ten opzichte van echte bakstenen.

Imitatiebaksteen gebruik je niet enkel voor je binnenmuur, maar ook voor je vloer of gevel. Ben je momenteel aan het renoveren? Ook dan zijn imitatiebakstenen een goed alternatief. Ze nemen minder plaats in en je kunt ze lijmen in plaatsen van metselen, wat minder tijd in beslag neemt.

Deze imitatietegels zijn in verschillende kleuren, stijlen en formaten beschikbaar: voor rustieke of moderne woningen. Zo is er voor iedereen wat wils.

Imitatietegels op zijn best?

Imitatietegels zijn niet alleen beschikbaar met baksteenprint. Ook tegels met een beton-, cement-, natuursteen- of houtlook worden door vooruitstrevende productietechnieken perfect geëvenaard. Je ziet amper het verschil met het origineel! Voordeel: keramische tegels zijn slijtvaster en gemakkelijker in onderhoud dan echt parket of echte natuursteen en daarom een betere keuze voor je woonkamer.

Visgraatmotief in parket: een tijdloze klassieker

Visgraatparket gaat al decennia mee en moet nog altijd niet aan populariteit inboeten. Terwijl je het visgraatmotief vroeger vaak in combinatie zag met een klassieke, smalle en glanzende vloer, is de norm nu stoer en breed. Dit zorgt voor een moderne look. Ga voor visgraatparket met verweerde look of een donkere, robuuste vloer.

Wil je graag de Cersaie-sfeer opsnuiven? Kom langs in onze toonzaal, waar onze specialisten nog meer uitleg geven over de trends in tegelland.

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.